Slovan začal s prípravou, Viedenského zabrzdil appendix

Slovan začal s prípravou, Viedenského zabrzdil appendix

Bratislava 4. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Hokejisti Slovana Bratislava odcestovali na takmer dvojtýždňové sústredenie do českých Litoměříc

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali v pondelok spoločnú prípravu na sezónu 2016/2017. Hráči slovenského účastníka KHL sa ráno stretli na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a následne odcestovali na takmer dvojtýždňové sústredenie do českých Litoměříc. Hlavným dôvodom, prečo zatiaľ nemôžu trénovať v domácich podmienkach, je skutočnosť, že v júli bude v aréne Slovana prebiehať svetový šampionát v hádzanej kadetiek.

Reklama
Na snímke asistent trénera HC Slovan Bratislava Roman Stantien pred odchodom na letnú prípravu do českých Litoměříc
Na snímke asistent trénera HC Slovan Bratislava Roman Stantien pred odchodom na letnú prípravu do českých Litoměříc

Slovanisti sa v súlade s reglementom súťaže spoločne stretli v najskoršom možnom termíne, t.j. 4. júla. Na zraze boli aj útočníci Andrej Šťastný a Marek Viedenský, ktorí si odniesli nepríjemné zranenia z MS v Petrohrade, spoločné sústredenie však vynechajú. “Najdlhšie bude trvať rehabilitácia u obrancu Michala Sersena. Na zraze chýbali aj ďalší hráči, niektorí prídu až priamo na určené miesto,” informoval Roman Stantien, asistent hlavného trénera Miloša Říhu.

Šťastnému museli tri dni po šampionáte operačne prišiť prsný sval. “Od operácie ubehne v utorok sedem týždňov, práve po tomto období by mi mali dať dole fixátor. Predbežne 1. augusta by som mal ísť na ľad. Uvidíme, ako sa budem cítiť, keď začnem s rukou hýbať. Nechcem predbiehať, bude záležať, čo mi povedia doktori,” povedal 25-ročný útočník. Turbulentné obdobie má za sebou Viedenský, z MS si odniesol natrhnutý väz v kolene, o pár týždňov neskôr mu museli operovať slepé črevo. “Ešte týždeň si mám dať oddych, potom dúfam, že začnem trénovať. Koleno už začína poslúchať, pribrzdil ma ale ten appendix. Konečne som začal ako-tak trénovať, keď som sa raz v noci zobudil s bolesťami. Najprv som si myslel, že to je iba dobrá svalovica, no o dvanástej som už ležal na operačnom stole. Brucho mi zakázalo akékoľvek záťaže kolena, musím tak začať s trénovaním odznova. Verím však, že sa mi už nič neprihodí, a že sa stihnem pripraviť do začiatku sezóny,” prezradil Viedenský, ktorý má za sebou životný prestup – pred mesiacom sa oženil s dlhoročnou priateľkou Ivanou Živčákovou.

Reklama

Oproti minulému ročníku, v ktorom sa “belasí” dokázali prebojovať do play off a v 1. kole vypadli s CSKA Moskva, prešiel káder výraznou obmenou. Tím opustili Michael Garnett, Cam Barker, Lukáš Kašpar, Rok Tičar, Tomáš Surový či Milan Bartovič, do mužstva naopak zavítali brankár Justin Pogge, obranca Nick Plastino či útočníci Jonathan Cheechoo, Radek Smoleňák, Jakub Valský, Tomáš Kubalík, Lukáš Vopelka, Michal Hlinka a Tomáš Zigo. Najväčšou posilou by mal byť skúsený kanadský krídelník Cheechoo, držiteľ Maurice “Rocket” Richard Trophy pre najlepšieho strelca NHL 2005/2006 strávil uplynulé dve sezóny v Diname Minsk. “Je to veľké meno. Podáva dlhodobo stabilné výkony, má niečo za sebou. Z tohto pohľadu je to najväčšia posila,” vyslovil sa Stantien. Kvalita súčasného kádra sa dá podľa neho ešte ťažko posúdiť: “Tím sa ešte len tvorí. Stále sa rokuje o možných príchodoch i odchodoch. Ako tréneri by sme ešte privítali vystuženie obrany ako i posilu do útoku.”

Severočeské mesto poskytne hráčom ideálne podmienky pre trénovanie v predsezónnom období. Väčšinu času zaberú náročné dvojfázové tréningy. “V Litoměřiciach by sme mali absolvovať objemovú záťaž, medzi tým sú vložené prípravné zápasy, kde si budeme chcieť ‘oťukať’ nové posily. Ide o skôr o také spoznávanie mužstva. Posilnili ho známe mená i mladí, ambiciózni chlapci, uvidíme, kto z nich sa prebojuje do prvého tímu,” dodal Stantien. Jedným z mladíkov, ktorý sa v silnej konkurencii pokúsi prepracovať do základnej zostavy Slovana, je Tomáš Zigo, doterajšia opora Banskej Bystrice. “Bude to určite veľký skok z Tipsport Ligy rovno do druhej najlepšej hokejovej súťaže na svete po NHL. Bolo mojím malým snom hrať v KHL. Budem musieť makať. Viacerých chalanov poznám osobne, ďalších z televízie, taký Jonathan Cheechoo sedí v šatni priamo vedľa mňa. Mojím cieľom je dostať sa do zostavy a zotrvať tu,” vyhlásil 24-ročný útočník. Viedenský verí, že sa novotvoriaci tím rýchlo zohrá a v nadchádzajúcej sezóne zabojuje o postup do play off. “Je tu veľa nových tvárí, budem sa snažiť postupne naučiť nové mená. Verím, že sa dá dokopy opäť dobrá partia, rovnako ako tomu bolo vlani,” poznamenal reprezentačný center.

Z Česka sa výprava Slovana vráti v sobotu 16. júla, okrem programu v bratislavských podmienkach čaká slovanistov ešte krátke sústredenie v Maribore. V rámci neho nastúpia 27. júla na prvý prípravný duel proti Torpedu Nižnij Novgorod. Počas prípravy odohrajú celkovo 10 zápasov, z toho tri na domácom ľade. Predstavia sa aj na prestížnom turnaji Steel Cup (11. – 14. augusta), kde si zmerajú sily so švédskym Linköpingom, domácim Třincom a Vítkovicami. Súťažná sezóna KHL 2016/2017 by sa mala začať v závere augusta.

Pravda, aby Slovan mohol v novom ročníku štartovať, musí najprv splniť finančné záväzky voči svojim hráčom. Vedenie KHL potvrdilo, že bratislavský klub je jedným z deviatich, ktorý stále dlhuje hokejistom či trénerom peniaze za uplynulú sezónu. “Áno, sú tam nejaké nedoplatky. Uvidíme, ako to dopadne, práve teraz to chceme riešiť. Nerád by som sa o tom bližšie vyjadroval,” povedal za hráčov Andrej Šťastný.

 

Reklama

Plán prípravy a dôležité dátumy Slovana Bratislava:

4.-16. júla: spoločné sústredenie v Litoměřiciach

27. júla: prvé prípravné stretnutie Slovan Bratislava – Torpedo Nižnij Novgorod (Maribor)

29. júla: prípravný zápas HC PSG Zlín – Slovan Bratislava (Zlín)

3. augusta: prípravný zápas HC Sparta Praha – Slovan Bratislava (Praha)

Reklama

4. augusta: prípravný zápas HC Kometa Brno – Slovan Bratislava (Brno)

9. augusta: domáci prípravný zápas Slovan Bratislava – HC Kometa Brno (ZŠ Ondreja Nepelu)

11. – 14. augusta: prípravný turnaj Steel Cup (Třinec) – tri zápasy v rámci turnaja

16. augusta: prípravný zápas Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb (ZŠ Ondreja Nepelu)

18. augusta: prípravný zápas Slovan Bratislava – HC PSG Zlín (ZŠ Ondreja Nepelu)

19. augusta: predstavenie mužstva v NC Centrál

22. – 25. augusta: štart súťažného ročníka KHL 2016/17

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali