Slovan vstupuje do 5. sezóny, Říha: “S pokorou, disciplínou a dobrým tímom”

Slovan vstupuje do 5. sezóny, Říha: “S pokorou, disciplínou a dobrým tímom”

Bratislava 23. augusta 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Tréner Miloš Říha vkladá rovnakú dôveru do všetkých útočných aj obranných formácií

Pokora, disciplína a bojovnosť by mali zdobiť hokejistov Slovana Bratislava v novej sezóne KHL. Želá si to tréner Miloš Říha, ktorý vkladá rovnakú dôveru do všetkých útočných aj obranných formácií bez ohľadu na zvučnosť mien v ich obsadení.

Reklama
Na snímke tréner Slovana Miloš Říha
Na snímke tréner Slovana Miloš Říha

“Belasí” zakončili prípravu na nastávajúcu sezónu víťazstvom, keď vo štvrtok prevýšili PSG Zlín v aktivite i hernom nasadení a na domácom ľade triumfovali 5:2. Dovedna odohrali v príprave desať stretnutí. Zaznamenali šesť víťazstiev, jeden nerozhodný výsledok 2:2 s Medveščakom Záhreb a tri prehry v riadnom hracom čase. V rámci letnej zaberačky absolvovali aj atraktívne obsadený turnaj Steel Cup, ktorý ovládli v konkurencii českých extraligistov Oceláři Třinec, Vítkovice Steel či švédskeho HC Linköpings. “O tom, či som spokojný s tohtočnou letnou prípravou, sa vyjadrím až po sezóne. Príprava však prebehla podľa toho, čo sme si naplánovali. Môžem povedať, že všetko sme splnili a myslím si, že sme dobre pripravení na ostrý štart,” povedal Říha.

Od posledného prípravného duelu do pondelňajšieho odletu na prvý trip v sezóne mal kouč len tri dni na doladenie posledných herných i taktických činností. “Veľa sa toho doladiť nedalo. Poskladali sme si päťky, v ktorých budeme hrať. Ešte sa rozhodneme, kto pôjde do bránky a ideme na trip,” ozrejmil český kouč.

Reklama

V priebehu leta sa “belasí” výrazne posilnili na všetkých postoch. Namiesto brankára Michaela Garnetta prišiel Justin Pogge, obranu vystužili zvučné mená na čele s Nickom Plastinom a Andrejom Meszárošom, ktorého si kabína zvolila za kapitána. K najvýraznejšiemu posilneniu prišlo v ofenzívnych radoch, ktoré doplnili Jakub Valský, Lukáš Vopelka, Radek Smoleňák, Jeff Taffe, Jonathan Cheechoo, Kyle Chipchura a Tomáš Kubalík. V súčasnosti je ešte v hre príchod Mareka Ďalogu, ktorý skončil v Kazani. Jeho prípadný príchod do Slovana je naďalej v štádiu riešenia. “Teraz je to vec agenta a vedenia klubu. Marek má nejaké požiadavky a vedenie sa musí rozhodnúť, či mu ich dokáže splniť alebo nie,” uviedol Říha.

Skúsený kouč už v príprave naznačil, s akými útočnými či obrannými formáciami pôjde do sezóny. Úderné útočné trio by mali vytvoriť Cheechoo – Taffe – Smoleňák, ktorým to na záver prípravy bodovo sypalo. Říha však nechce mať len jednu údernú formáciu. “Chcem sa oprieť o všetky štyri aj o všetkých svojich obrancov. Je úplne jedno, kto dá gól. Všetci sú tam na to, aby rozhodli dôležité pasáže zápasu, aby premenili dôležité presilovky. Ak to budú plniť a pridajú sa k nim aj obaja brankári, myslím, že sa môžeme tešiť na to, čo príde,” predznamenal. Na otázku, s čím vstupuje do svojej druhej sezóny na “belasej” striedačke v KHL, odvetil: “S pokorou, bojovnosťou, disciplínou a dobrým tímom.”

V pondelok odleteli “belasí” na prvý trip sezóny, ktorú otvoria v utorok na ľade Ak Bars Kazaň. O dva dni neskôr nastúpia proti Lade Togliatti. Po šiestich víťazstvách z desiatich prípravných duelov vládne v tíme víťazná nálada. “Vyhrať šesť zápasov je stále lepšie ako desať prehrať, ale bola to len príprava. Každý tím, proti ktorému sme hrali, bol kvalitný, ale každý bol v inej fáze svojej vlastnej prípravy. Sme radi, že sme niekoľko zápasov vyhrali a že sme si dobre zatrénovali. Urobili sme dôležitú prácu a verím, že ju zúročíme už proti Kazani,” konštatoval pre TASR Smoleňák.

Český krídelník bol jednou z prvých letných posíl Slovana. V Bratislave sa zabýval a v šatni počas prípravy prijal úlohu tímového lídra, keď v niekoľkých dueloch nastúpil s “céčkom” na drese. Dôležitejšie však pre neho bolo, že spolupráca s Cheechoom a Taffem v prvej formácií bodovo fungovala. “Myslím, že si rozumieme. Sú to fantastickí hráči, hoci ja som pri nich len ako nejaký pomocník, brigádnik,” zavtipkoval. “Ale nie, robím si srandu. Snažím sa im pomôcť, aj preto sa im občas do toho primotám. Snáď nám to vydrží.”

Druhá sezóna v KHL čaká amerického centra Jeffa Taffea. Po roku strávenom v Neftechimiku Nižnekamsk sa presunul do Bratislavy, kde okamžite zapadol do tvoriacej sa partie. Osobné ambície, s ktorými plánuje vstup do sezóny, na jej začiatku príliš nekonkretizoval. “O tom sa mi teraz ťažko hovorí. Myslím si, že máme dobrý tím. Hráči absolovali kvalitnú letnú prípravu a uvidíme, ako dopadne prvý ostrý test na tripe. Je tu veľa chlapcov, s ktorými by som mal byť jedným z lídrov. Myslím si, že nie je potrebné vytvárať tlak na jednotlivcov, ale na všetkých. Za výsledky sme zodpovední všetci ako tím,” povedal Taffe.

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali