Slovan prehral v Podoľsku, Matikainen: Pykali sme za nedisclipinovanosť

Slovan prehral v Podoľsku, Matikainen: Pykali sme za nedisclipinovanosť

Podoľsk 13. januára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Hokejisti Slovana Bratislava aktuálne strácajú na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v nadstavbe päť bodov

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelok v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade priameho konkurenta v boji o play off Viťazu Podoľsk 1:2 po predĺžení. Po zisku jedného bodu tak z 11. miesta v Západnej konferencii aktuálne strácajú na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v nadstavbe päť bodov.

Reklama
Ilustračné foto

Slovan nastúpil na zápas v rovnakej zostave ako v predchádzajúcom víťaznom dueli v Jaroslavli. Hneď v úvode ale prišiel o centra elitnej formácie Matta Murleyho, ktorý dostal za faul trest na päť minút a do konca zápasu. “Belasí” sa ale prezentovali pozornou defenzívou na čele s gólmanom Johanom Backlundom a do vedenia ich na konci druhej tretiny poslal Libor Hudáček. Viťaz ale necelých šesť minút pred koncom riadneho času vyrovnal a v predĺžení rozhodol o jeho triumfe švédsky útočník Mario Kempe.

Najbližšie sa zverenci trénera Petriho Matikainena predstavia vo svojej aréne vo štvrtok o 19.30 h proti nováčikovi súťaže HK Soči.

Reklama

 

Viťaz Podoľsk – Slovan Bratislava 2:1 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Góly: 55. Afinogenov (Grebeškov), 63. Kempe (Semionov, Porseland) – 38. Hudáček (Štajnoch, Nagy). Rozhodcovia: Hofman, Kulakov – Lazarev, Palej, vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Murley (Slovan) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1500 divákov.

 

Viťaz Podoľsk: Säteri – Semionov, Porseland, Selezňov, Berďukov, Grebeškov, Kudinov, Vaščenko – Cyganov, Kousal, Kempe – Koroľov, Kučerjavenko, Soloduchin – Vyglazov, Šitikov, Jakubov – Mamin, Kokšarov, Afinogenov – Ivanov

Reklama

Slovan Bratislava: Backlund – Luža, Sersen, Štajnoch, Kozák, Starosta, Surový – Nagy, Murley, Bartovič – Netík, Tičar, Jeglič – Hudáček, White, Vondrka – Ölvecký, Šťastný, Kudrna – Lunter

 

Aj v predĺžení mal viac z hry Podoľsk

Už po 33 sekundách hry prišiel Slovan o centra prvého útoku Murleyho, ktorý za narazenie Kempeho na mantinel putoval predčasne pod sprchy. Slovan sa ale v päťminútovom oslabení ubránil pri pokusoch Afinogenova i Kousala a gólman Backlund si poradil aj s nebezpečnou strelou obrancu Grebeškova v 8. minúte. V polovici úvodného dejstva mohol na druhej strane otvoriť skóre Jeglič, v samostatnom úniku ale neuspel zoči-voči fínskemu brankárovi Säterimu. Hostia mali potom k dispozícii dve presilovky za sebou, v prvej z nich Vondrka nepremenil “tutovku” a v druhej Slovan ani raz na bránku nevystrelil. Pred prvou sirénou ešte Backlund dokázal zlikvidovať sólo Soloduchina.

V úvode druhej časti “belasí” prežili druhú časť oslabenia pri vylúčení Starostu a hoci Kempe i Soloduchin sa vďaka aktivite domáceho celku dostali k nebezpečným zakončeniam, skóre sa nemenilo. Pred Säterim sa nepresadil ani delovkou Surový a v následnej dorážke triesnený Tičar. V 32. minúte sa dostal Podoľsk do brejku dvoch na jedného, Soloduchin s Berďukovom ale nevyriešili situáciu podľa predstáv. Slovan vzápätí premárnil presilovku piatich proti trom v trvaní 110 sekúnd, v ďalšej ponúknutej početnej výhode už ale uspel, keď sa v 38. minúte Hudáček dostal k odrazenému puku a poslal ho do odkrytej časti bránky – 0:1.

Reklama

V snahe dohnať manko odštartovali domáci tretiu tretinu výraznou aktivitou a Afinogenov vyskúšal pozornosť Backlunda. Puk sa pred bránku Podoľsku dostával iba sporadicky, Lunter bez úspechu skúšal šťastie strelou spomedzi kruhov. Backlund bol v stálej permanencii najmä od 48. minúty, keď hral Slovan dve oslabenia za sebou najskôr po faule Šťastného a o chvíľku neskôr aj za príliš veľa hráčov na ľade. Vyrovnanie mal na hokejke najskôr Koroľov, na opačnej strane v brejkovom prečíslení netrafil odkrytú časť bránky Bartovič. Bratislavčania sa ubránili, ale boli pod tlakom a Jakubov sa v 53. minúte už tešil z gólu, proti však bol videorozhodca. Viťaz sa dočkal až o dve minúty neskôr, keď na 1:1 vyrovnal v ďalšej presilovke pri vylúčení Netíka Afinogenov. Slovan vyslal v tretej časti hry na bránku súpera jedinú strelu.

Aj v predĺžení mal viac z hry Podoľsk a o jeho cennom triumfe rozhodol v 63. minúte Kempe, ktorý tečoval delovku Semionova od modrej čiary.

 

Matikainen: “Siahali sme po troch bodoch”

Petri Matikainen, tréner Slovana /zdroj: hcslovan.sk/: “Bol to náš tretí zápas na tripe, druhý s piatimi bekmi, v prvom striedaní sme navyše prišli o Matta Murleyho. V niektorých fázach zápasu sa začala prejavovať na chlapcoch aj únava, napriek tomu sme strelili vedúci gól. Siahali sme po troch bodoch, no v tretej tretine sme sa nechali uplne zbytočne niekoľkokrát vylúčiť. Za nedisclipinovanosť sme pykali vyrovnávajúcim gólom päť minút pred koncom, v predĺžení domáci potom zúročili tlak a bohužiaľ dokázali rozhodnúť.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 43 30 7 1 5 157:72 105

2. SKA Petrohrad 44 29 2 4 9 170:104 95

3. Jokerit Helsinki 45 28 3 3 11 134:105 93

Reklama

4. Dinamo Moskva 43 25 4 5 9 129:93 88

5. Dinamo Minsk 43 21 6 4 12 130:110 79

6. Lokomotiv Jaroslavľ 45 19 5 7 14 127:114 74

7. HK Soči 45 17 4 4 20 117:131 63

8. Torpedo N. Novgorod 44 14 7 6 17 113:112 62

Reklama

9. Viťaz Podoľsk 46 15 6 3 22 120:144 60

10. Severstaľ Čerepovec 45 13 5 10 17 116:132 59

11. Slovan Bratislava 46 14 4 7 21 107:127 57

12. Dinamo Riga 45 16 2 4 23 101:123 56

13. Medveščak Záhreb 46 14 5 2 25 113:147 54

Reklama

14. Atlant Mytišči 45 13 4 7 21 113:126 54

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:11

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní “ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily” na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una.

07:02

Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako sa na ďalekom severe Spojených štátov v utorok zrútilo vzácne nákladné lietadlo, informovala polícia v štáte Aljaška.

Štvormotorové vrtuľové lietadlo typu Douglas DC-4, z ktorého sa na svete zachovalo už len niekoľko kusov, sa zrútilo hneď po štarte z Medzinárodného letiska Fairbanks nachádzajúceho sa uprostred tohto rozľahlého štátu.

06:54

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v utorok oznámil, že v jeho krajine začne opäť pôsobiť úrad OSN pre ľudské práva, ktorého činnosť vo februári pozastavili a jeho zamestnancom nariadili odísť.

Maduro je doma aj v zahraničí pod paľbou kritiky v súvislosti s dodržiavaním ľudských práv jeho ľavicovej vlády. Maduro potláča disent a zároveň sa snaží získať tretie funkčné obdobie.

06:45

Americký Senát v utorok neskoro večer schválil balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 61 miliárd dolárov a prezident Joe Biden prisľúbil, že nové dodávky zbraní budú rýchlo doručené do vojnovej zóny, keďže Rusko dosahuje úspechy na bojisku. Informovala agentúra AFP.

06:35

Mračná prachu zo Sahary pokryli v utorok Atény a ďalšie grécke mestá. Ide o jednu z najhorších epizód, ktoré zasiahli krajinu od roku 2018, oznámili odborníci.

06:30

Francúzska polícia zadržala v utorok ôsmich mužov v rámci vyšetrovania financovania Strany kurdských pracujúcich (PKK). Turecko, USA aj Európska únia ju označili za teroristickú organizáciu.

Zadržaní muži sú podozriví z prípravy a financovania teroristických útokov a zo sprisahania s cieľom vylákať prostriedky na financovanie organizácie v rokoch 2020 až 2024, uviedla francúzska protiteroristická prokuratúra PNAT.

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali