Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb 1:2 po samostatných nájazdoch

Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb 1:2 po samostatných nájazdoch

Bratislava 12. novembra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovan nezachytil úvod stretnutia

Hokejisti Slovana Bratislava nestačili v stredajšom zápase KHL doma na chorvátsky tím Medveščak Záhreb, ktorému podľahli 1:2 po samostatných nájazdoch. Po tretej prehre v rade im tak v tabuľke Západnej konferencie patrí s 34 bodmi naďalej jedenásta priečka.

Reklama
Na snímke vľavo Rok Tičar (Slovan) strieľa vyrovnávajúci gól v trestnom strieľaní v hokejovom stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb

Slovan nezachytil úvod stretnutia a už od 6. minúty prehrával po presilovkovom góle Pascala Pelletiera. Po nepresvedčivej prvej tretine domáci v druhej časti síce zvýšili tempo, ale brankára hostí Marka Owuyu napriek niektorým dobrým šanciam dlho nevedeli prekonať. Podarilo sa to až v 54. minúte z trestného strieľania Rokovi Tičarovi, ktorý si pripísal tretí gól v sezóne. Slovinský útočník si zopakoval trestné strieľanie 25 sekúnd pred koncom tretej tretiny, druhýkrát ho ale nevyužil. O víťazovi nerozhodlo ani predĺženie, prišli tak na rad samostatné nájazdy, v ktorých bol jediným úspešným strelcom Pelletier.

Premiéru v drese “belasých” absolvoval slovenský útočník Štefan Ružička, bodovo sa však nepresadil. Slovan v piatom tohtosezónnom meraní síl s Medveščakom zaznamenal tretiu prehru.

Reklama

Zverencov trénera Petra Matikainena teraz čaká trojzápasový výjazd na klziskách súperov. Začnú ho v nedeľu 16. novembra o 15.00 na ľade fínskeho nováčika Jokeritu Helsinki, o dva dni neskôr sa predstavia na klzisku Atlantu Mytišči (17.30) a trip zakončia vo štvrtok 20. novembra v lotyšskej Rige zápasom s miestnym Dinamom (18.30).

 

Slovan Bratislava – Medveščak Záhreb 1:2 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 54. Tičar (z tr. strieľania) – 6. Pelletier (Katic), rozhodujúci samost. nájazd Pelletier. Rozhodcovia: Beliajev, Kulakov – Aľjošin, Sazonov, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Štajnoch (Slovan) 5 min + DKZ za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 21. min s Lužom, Medveščak od 41. min s Hedbergom, 8728 divákov.

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Brejčák, Mihálik – Nagy, Surový, Ružička – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Bartovič – Šťastný, Bližňák, Lunter

Reklama

Medveščak Záhreb: Owuya – Mathieu, Morrisonn, Flood, Martinovič, Hutchinson, Kinrade, Katic – Palushaj, Anderson, Thomas – Segal, Wright, Bjorkstrand – Glumac, Murray, Perkovich – St. Pierre, Pelletier

 

Už v 6. minúte bol stav 0:1

Slovan začal duel so svojím najčastejším tohtosezónnym súperom chabo. Už v 6. minúte pri vylúčení Netíka po prihrávke St. Pierra na dvakrát zblízka prekonal Backlunda nekrytý Pelletier – 0:1. Následne putoval na trestnú lavicu autor gólu, ale domáci zahrali presilovku veľmi slabo. Slovanisti v I. tretine len veľmi ťažko prenikali do súperovho pásma, kombinácie im nevychádzali a do vyložených šancí sa nedostávali. V 19. minúte sa v ojedinelej streleckej príležitosti ocitol Lunter, ale neuspel. V závere tretiny Štajnoch zozadu narazil na mantinel Carlea a za napadnutie dostal od rozhodcov trest na 5 minút plus do konca zápasu.

Domáci dlhé oslabenie úspešne prežili, navyše dokázali v ňom aj zahroziť. V 22. minúte unikol súperovej defenzíve Netík, rútil sa sám na Owuyu, no z bekhendovej kľučky mieril rovno do brankárovej lapačky. Na druhej strane zahodil šancu Segal. V 25. min dala prvýkrát o sebe vedieť nová akvizícia “belasých” Ružička, útočník si položil Owuyu, ale puk za jeho chrbát nezasunul. Vzápätí kiksoval brankár Medveščaku pri zadnom mantineli, no Šťastný s Bližňákom jeho chybu nepotrestali. V 28. min zazvonila po dorážke St. Pierra žŕdka Backlundovej bránky. Hra nabrala v týchto chvíľach rýchly spád. V polovici stretnutia neuspel z dorážky Nedorost, potom pri presilovke Slovana ušiel po ľavom krídle Wright, domáci brankár bol však pozorný a jeho pokus vyrazil. Následne v oslabení zmaril aj tutovku Palushaja a strelu Segala.

Reklama

V tretej časti slovanisti pokračovali v náročnom dobýjaní súperovej bránky. V 46. min pri jednej z mála pekných kombinačných akcií Vondrka vysunul Bližňáka, ten ale trafil iba Owuyu. Na druhej strane Backlund zneškodnil šancu Thomasa. V 53. minúte mohol poistiť náskok hostí Palushaj, ktorý tesne minul domácu svätyňu a vzápätí Backlund podržal svoj tím pri strele Thomasa. Slovan v závere zvýšil herné úsilie a vypracoval si tlak. Domáci fanúšikovia sa dočkali vytúženého gólu sedem minút pred koncom, keď sa dostal do sólobrejku Bartovič, Flood ho ako posledný obranca hákoval a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Otrasený domáci kapitán sa nemohol na ňom zúčastniť, takže príležitosti sa chopil Tičar a z nájazdu nádherne vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Owuyovej bránky – 1:1. Matikainenovi zverenci sa zahryzli do protivníka a v závere tretiny dostali pri vylúčení Pelletiera možnosť hrať presilovku, tú však nevyužili. Dvadsaťpäť sekúnd pred koncom hostia úmyselne posunuli bránku, takže Slovan dostal druhýkrát trestné strieľanie, tentoraz ale Tičar na brankára Medveščaku nevyzrel.

Duel sa tak musel predlžovať, v ňom putoval na trestnú lavicu Sigalet, domáci sa však v početnej nevýhode ubránili. Zápas nakoniec dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých bol jediným úspešným strelcom útočník hostí Pelletier.

 

Matikainein: “Prvú tretinu sme doslova prespali, akoby sme ani neboli na ľade”

Petri Matikainein, tréner Slovana: “Gratulujem súperovi k zisku dvoch bodov. Prvú tretinu sme doslova prespali, akoby sme ani neboli na ľade. V druhej tretine sme sa zobudili, herne pridali a začali viac strieľať a tlačiť sa do bránky. Som rád, ako sme hrali v druhej polovici zápasu, je škoda, že sme nakoniec získali iba jeden bod. Body totiž zúfalo potrebujeme, ak chceme pokračovať v naháňačke o play off. Naša presilovka dnes absolútne nefungovala, ani jedna presilovková formácia nič nevymyslela.”

Tomáš Surový, útočník Slovana: “Samozrejme, v kabíne vládne skleslá nálada. Musíme byť viac efektívni, nájsť cestu k víťazstvám a získavať body, je jedno akou cestou, či už budeme hrať pekný alebo škaredý hokej. Jedine body nás totiž vrátia na postupové priečky.”

Milan Bartovič, kapitán Slovana: “Prvá polovica nebola od nás ideálna. Johan nás v bránke výborne podržal, keď chytil tri čisté šance. Dal nám šancu, aby sme získali nejaký bod. V druhej polovici sme začali hrať, nakoniec bol z toho jeden bod.”

Štefan Ružička, útočník a nová posila Slovana: “Dva týždne som nehral žiadny zápas, fyzicky i psychicky som sa cítil dobre, akurát som cítil trochu nervozitu. Musím si ešte nájsť zvyknúť na systém Slovana a zohrať sa s hráčmi. Škoda, že sme nevyhrali.”

Doug Shedden, tréner Medveščaku: “Sme radi, že sme zvíťazili, teší ma aj spôsob, ako sme to dosiahli. Obaja brankári dnes predviedli výborné zákroky a držali svoje tímy nad vodou. Tesne pred koncom tretej tretiny sme museli čeliť dvom trestným strieľaniam, ak by súper premenil aj druhé, mohli sme stratiť 25 sekúnd pred koncom všetky body. Bojovali sme, s výkonom som spokojný.”

 

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 27 21 1 2 3 113:62 67

2. CSKA Moskva 27 19 3 1 4 87:44 64

3. Jokerit 27 17 2 2 6 83:62 57

4. Dinamo Moskva 27 16 3 2 6 79:58 56

Reklama

5. Torpedo N. Novgorod 27 11 3 5 8 72:63 44

6. Dinamo Minsk 25 11 3 4 8 70:66 43

7. Lokomotiv Jaroslavľ 25 9 3 6 8 69:68 39

8. Viťaz Podoľsk 25 11 2 1 11 71:79 38

9. Atlant Mytišči 26 9 3 4 10 64:67 37

Reklama

10. Medveščak Záhreb 29 9 3 1 16 64:86 34

11. SLOVAN BRATISLAVA 26 9 2 3 12 62:70 34

12. Severstal Čerepovec 26 7 5 3 11 71:73 34

13. HK Soči 25 7 2 3 13 50:72 28

14. Dinamo Riga 27 7 1 3 16 56:84 26

ml

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretne so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom 9. mája v Bielom dome. Agentúre AFP to v piatok povedal nemenovaný turecký predstaviteľ.

Za predpokladu, že dôjde k oficiálnemu potvrdeniu návštevy, by išlo o prvé stretnutie medzi Erdoganom a Bidenom v Bielom dome.

12:47

Na Filipínach sa na Veľký piatok nechalo niekoľko najradikálnejších veriacich po vzore Ježiša Krista ukrižovať. Iní sa v extrémnych prejavoch náboženskej oddanosti sebabičovali až do krvi. Informovala agentúra AFP.

Filipíny sú najväčšou rímskokatolíckou krajinou v Ázii a ku katolíckej viere sa hlási viac ako 85 percent obyvateľov. Zatiaľ čo väčšina si pripomínala ukrižovanie Krista v kostole počas pašií alebo trávila sviatky s rodinou, množstvo zvedavcov a turistov sa zhromaždilo v dedinách v okolí mesta San Fernando severne od Manily.

Na Filipínach sa najradikálnejší veriaci na Veľký piatok sebabičovali a nechali ukrižovať
Na snímke radikálny filipínsky veriaci sa necháva ukrižovať počas pašie na Veľký piatok v meste San Pedro Cutud, severne od Manily
12:35

Dva byty vyhoreli v piatok nadránom po výbuchu v bytovke v budapeštianskej mestskej časti Lágymányos. V jednom z bytov našli hasiči mŕtve telo staršej ženy, dve osoby boli zranené a 50 ľudí museli evakuovať. Pre agentúru MTI to uviedol hovorca maďarského Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Dániel Mukics.

12:00

Pri izraelskom útoku v sýrskej provincii Aleppo zahynulo najmenej 42 ľudí vrátane šiestich militantov z libanonského hnutia Hizballáh, uviedlo v piatok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Podľa sýrskej agentúry SANA došlo k útoku približne o 01.45 h miestneho času.

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali