Slovan Bratislava – HC Košice 1:2 po nájazdoch v 14. kole

Slovan Bratislava – HC Košice 1:2 po nájazdoch v 14. kole

Bratislava 21. októbra 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Hokejisti HC Košice zvíťazili v nedeľnom šlágri 14. kola Tipsport Ligy na ľade Slovana Bratislava 2:1 po samostatných nájazdoch. V záverečnom nájazdovom rozstrele bol jediným úspešným exekútorom útočník hostí Marcel Haščák

Na snímke zľava Michal Sersen (Slovan), brankár Barry Brust (Slovan), Martin Belluš (Košice), Juraj Bezúch (Košice), Radovan Bondra (Slovan) a Patrik Bačík (Slovan) v zápase 14. kola hokejovej Tipsport ligy HC Slovan Bratislava – HC Košice

Derby sledovala návšteva sezóny – 9813 divákov. Odvekí rivali sa stretli v súťažnom zápase na bratislavskom štadióne prvýkrát od 18. apríla 2012. Víťazná šnúra Slovana sa zastavila na čísle päť.

Reklama

 

Slovan Bratislava – HC Košice 1:2 pp a sn (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Reklama

Góly: 59. Abdul (Meszároš) – 28. Chovan (Haščák, Majdan), rozh. nájazd Haščák. Rozhodovali: Štefík, Novák – Frimmel, Gegáň, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, 9813 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Bačik, Štajnoch, Meszároš, Šedivý, Podlipnik – Bondra, Zigo, Abdul – Žitný, Viedenský, Pance –Kukumberg, Puliš, Matoušek – Miklík, Kytnár, Sloboda – Jendek

HC Košice: Košarišťan – Slovák, Repe, Čížek, Koch, Bučko, Růžička, Cibák – Majdan, Chovan, Haščák – Belluš, Skokan, Bezúch – Rapáč, Bortňák, Klhůfek – Suja, Vrábeľ, Jokeľ

 

Zaplnený Zimný štadión Ondreja Nepelu sledoval od úvodu svižný hokej. Hráči Slovana opticky držali puk častejšie na hokejkách, ale viac striel i čistejšie šance mali Košičania. V 11. min. Bezúch so Skokanom narazili na pozorného Brusta, na opačnej strane nebezpečne zakončil bekhendom Zigo a Košarišťan ratoval pred dorážkou Bondru. V 18. min. boli blízko k otváraciemu gólu hostia po teči Jokeľa a strele Chovana. Vzápätí Brust zneškodnil aj individuálny prienik Haščáka.

Reklama

Obom tímom nevychádzali presilovky, hostia v úvode 2. tretiny nevyužili ani krátku početnú výhodu o dvoch hráčov. Košičania išli do vedenia v 28. min., keď Haščák našiel Chovana a ten po kľučke zavesil bekhendom pod hornú žŕdku – 0:1. Gól ešte viac nabudil hostí, ktorí roztočili pred Brustom kolotoč. Náskok mohol poistiť Belluš, nekrytý pred bránkou ale neskrotil vo vzduchu puk. Až v závere tretiny slovanisti zapli, pritlačili hostí, svoju šancu však Kytnár nepremenil, následne Štajnoch opečiatkoval hornú žŕdku a Meszárošova stečovaná delovka prevetrala lapačku Košarišťana.

Košičania sa už v tretej časti nikam nehnali, neustále však podnikali nebezpečné brejky. Domáci sa snažili o častú streľbu, Košarišťan ale bez problémov vykryl strely Meszároša i Podlipnika. V 52. min mal košický brankár aj šťastie, keď Bondra netrafil zblízka odkrytú bránku. Hráči Slovana postupne vystupňovali svoj tlak, veľkú šancu nevyužil Meszároš, následný závar Košarišťan ustál. Domáci zlomili jeho čaro až 80 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času v presilovke v čase, keď bol už Brust na striedačke, o vyrovnanie sa postaral Abdul. Gól musel ešte odobriť videorozhodca.

V predĺžení mal veľkú šancu na rozhodnutie Jokeľ, ktorý sa dostal do samostatného úniku, Brust mu ju ale zmaril odvážnym vypichnutím. Následne zlikvidoval aj nájazd Klhůfeka. V nájazdoch bol z desiatich exekútorov úspešný iba Marcel Haščák, ktorý tak rozhodol o dvoch bodoch pre Košice.

 

Reakcie po zápase

Reklama

Roman Stantien, tréner Slovana Bratislava: “V úvode sme boli trochu lepší, vypracovali sme si dve šance, v nich sme to ale prešpekulovali. Nejdeme do koncovky jednoducho, doplácame na to, že chceme zakončenia vyšperkovať. Približne od 8. minúty Košice pridali, dostali sa do tempa, hrali výborne. Divákom sa musel hokej páčiť, hralo sa hore-dole, vynikali obaja brankári. V druhej tretine boli Košice lepšie. V tretej tretine sme to chceli otočiť, v závere sa nám aj podarilo vyrovnať. V predĺžení si Košice vypracovali viac vyložených šancí, Brust nás však podržal. V nájazdoch už bol ľad rozbitý, ťažko sa dalo na ňom niečo vymýšľať, dopadlo to, ako dopadlo.”

Peter Draisaitl, tréner HC Košice: “Bolo to typické derby Slovan – Košice. V priebehu 60 minút sa ‘momentum’ neustále prehupovalo z jednej strany na druhú, raz sme mali viac z hry my, raz zasa Slovan. Vzhľadom na to, ako všetci hráči bojovali a odovzdali na ľade všetko, by si ani jeden tím nezaslúžil ísť domov bez bodu. V predĺžení sme možno mali o jednu-dve šance viac ako súper, ale ten výsledok 1:1 po predĺžení je v poriadku. Bol najmä zásluhou oboch brankárov. V nájazdoch sa o bod navyše postaral Košarišťan.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali