Slovan – Barys 0:2, Zankovec: “Vyrovnaný zápas, ale nešla nám koncovka”

Slovan – Barys 0:2, Zankovec: “Vyrovnaný zápas, ale nešla nám koncovka”

Bratislava 19. decembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava natiahli sériu bez bodu už na šesť zápasov

Na snímke zľava Pavel Akolzin (Barys), brankár Jakub Sedláček a Nick Ebert (obaja Slovan) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava – Barys Astana

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšom zápase KHL na domácom ľade s Barysom Astana 0:2. “Belasí” tak natiahli sériu bez bodu už na šesť zápasov, v tabuľke Západnej konferencie figurujú na predposlednom 12. mieste, keď v 42 dueloch nazbierali 40 bodov. Na ôsmy Spartak Moskva strácajú už 21 bodov.

Reklama

Premiéru v “belasom” drese si odkrútil Patrik Lamper, ktorý prišiel z HC’05 Banská Bystrica. V treťom útoku nastúpil spolu s Pavlom Skalickým a Eliezerom Šerbatovom.
Zverenci trénera Eduarda Zankovca sa najbližšie stretnú v stredu o 19.00 h s Ladou Togliatti. Trojzápasovú domácu sériu zakončia v sobotu o 17.30 h proti Avtomobilistu Jekaterinburg.

 

Reklama

Slovan Bratislava – Barys Astana 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 50. Ševčenko (Semjonov), 60. Dallman (Vey). Rozhodcovia: Gamalei, Gusev – Golovljov, Černyšiov, vylúčení: 2:2 na 2 min, navyše: Sagadejev 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 7180 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek – Meszároš, Sersen, Ebert, Barker, Voráček, Švarný, Bačík – Kašpar, Genoway, Boychuk – Mikúš, Réway, Buchtele – Lamper, Šerbatov, Skalický – Sloboda, Sádecký, Hecl

Barys Astana: Karlsson – Dallman, Dietz, Savčenko, Makljukov, Semjonov, Orechov, Lipin, Polochov – Frattin, Vey, Wright – Žajlauov, Gurkov, Starčenko – Michailis, Puškarjov, Ševčenko – Akolzin, Sagadejev, Nikulin

 

Reklama

Slovan sa mohol ujať vedenia v polovici tretiny, keď dostal Sagadejev 2+10 za úder do hlavy a krku. “Belasí” si vypracovali veľkú šancu, Genoway však trafil žŕdku. Konštrukcia bránky zazvonila aj na druhej strane. Pri hre 5 na 5 sa veľa šancí nezrodilo, tie, ktoré prišli, zlikvidovali brankári. Domáci si zahrali v početnej presile aj krátko pred prvou sirénou, no pred Karlssonom toho príliš veľa neukázali.

Slovan mohol ísť do vedenia v 23. minúte. Skalický prihral pomedzi nohy obrancu pred bránku Šerbatovovi, ale jeho strela skončila opäť len na žŕdke. Vzápätí si zahrali prvú presilovku v zápase hostia, ale “belasí” sa ubránili bez väčších problémov. V ďalšom priebehu sa tempo hry zrýchlilo a obaja brankári čelili spŕške striel.

V tretej tretine sa oba tímy zamerali hlavne na defenzívu a ani jeden nechcel spraviť chybu. Šance sa tak rodili len veľmi ťažko. Ako prví chybovali domáci hokejisti. V 50. minúte neustrážili pred bránkou voľného Ševčenka, ktorý dorazil za Štěpánka strelu Semjonova – 0:1. Slovan mohol odpovedať už o pár sekúnd, no po strele od modrej jeden z dorážajúcich hráčov trafil opäť len do žŕdky. Domáci to v závere skúsili aj bez brankára, no vypomstilo sa im to, keď Dallman upravil cez celé klzisko na 0:2.

 

Reakcie po zápase:

Reklama

Eduard Zankovec, tréner Slovana: “Podľa mňa to bol vyrovnaný zápas, obaja súperi sa snažili vyhrať. My sme však nedokázali zakončiť. Niektoré veci sme nedotiahli do konca tak, ako sme mali.”

Andrej Meszároš, kapitán a obranca Slovana: “Myslím si, že sme boli lepší. Mali sme viac striel, viac šancí, ale ich brankár chytal veľmi dobre. Aj nás podržal Štěpánek a podľa mňa dali náhodný gól. Škoda toho. Oni mali šťastie, my nie, aj keď sme na ľade nechali všetko. Nehrali sme zle, na tripe to bolo oveľa horšie. Mali sme šance, dali sme dve či tri žŕdky, ale dnes nám to tam nepadalo.”

Patrik Lamper, útočník a debutant v drese Slovana: “Hral som proti Rusom, takže to pre mňa nebol až taký rozdiel, ale po tých troch zápasoch v Nórsku som cítil nohy. Štve ma, že som nepremenil šance, ktoré som mal.”

Jevgenij Koreškov, tréner Barysu: “Konečne sme dosiahli dlho očakávanú výhru v riadnom hracom čas. Sme za to šťastní, veľmi sme ju potrebovali. Chlapci sa počas celého duelu veľmi snažili. Niečo nám vyšlo, niečo nie. Nepredstavoval som si to tak v obrane, ale podržal nás brankár a sme radi, že to takto dopadlo.”

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 41 31 6 2 2 172:68 107

2. CSKA Moskva 39 26 7 1 5 127:57 93

3. Jokerit Helsinki 40 24 3 5 8 114:71 83

4. Lokomotiv Jaroslavľ 41 20 6 3 12 112:95 75

Reklama

5. Nižnij Novgorod 43 19 4 6 14 84:89 71

6. Dinamo Moskva 43 16 7 3 17 98:99 65

7. HK Soči 41 17 3 6 15 97:107 63

8. Spartak Moskva 42 15 7 2 18 114:110 61

—————————————————

Reklama

9. Severstaľ Čerepovec 42 13 7 7 15 89:105 60

10. Dinamo Minsk 41 14 4 3 20 80:93 53

11. Viťaz Podolsk 43 12 3 7 21 106:126 49

12. SLOVAN BRATISLAVA 42 10 2 6 24 84:142 40

13. Dinamo Riga 42 5 7 6 24 73:112 35

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali