Slovákov preveria najskôr Lotyši, Konrád “Máme dosť priestoru”

Slovákov preveria najskôr Lotyši, Konrád “Máme dosť priestoru”

Piešťany 16. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR/SZĽH-Andrej Galica)

 

Slovenská hokejová reprezentácia sa stretla vo štvrtok v Piešťanoch na prvom oficiálnom reprezentačnom zraze pred MS v Rige. Tréner Craig Ramsay mal k dispozícii dvoch brankárov, siedmich obrancov a dvanásť útočníkov. Pôvodne bol v nominácii aj brankár Filip Belányi, ale ten napokon zostal doma, pretože bol v kontakte s nakazenou osobou na Covid-19. Obranca Mário Grman sa k tímu pripojí cez víkend

MS2021
Na snímke tréner Craig Ramsay počas tréningu na prvom oficiálnom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie pred MS v Rige v Piešťanoch 15. apríla 2021

Na zraze chýbal aj Andrej Šťastný. Zraneného útočníka Nitry nahradil jeho klubový spoluhráč Marek Tvrdoň. Slovenskí reprezentanti absolvovali v dejisku tréningového kempu PCR testy na koronavírus a až do oznámenia výsledkov boli izolovaní na hotelovej izbe. Potešiteľné pre celý tím je, že všetci hráči sú negatívni na prítomnosť koronavírusu.

Reklama

Nováčikmi v kempe sú Martin Bučko, Martin Faško-Rudáš, ktorí už majú za sebou minulotýždňový dobrovoľný tréningový kemp, a tiež Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš, Daniil Fominych, Marek Tvrdoň, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha.

Mucha pôsobí v univerzitnej súťaži NCAA v tíme Lake Superior a jeho nominácia patrí k najväčším prekvapeniam. “Bol v tom zainteresovaný pán Haščák. Bol som v dobrom tíme, pán Haščák ma videl hrať. Je to pre mňa veľká česť a som rád za túto ponuku. Budem sa snažiť dostať na MS. Musím dať zo seba maximum,” povedal Mucha. Medzi najväčšie prednosti 23-ročného krídelníka patrí najmä korčuľovanie: “Hokej smeruje do korčuľovania, snažil som sa na tom pracovať.” Po príchode do kabíny väčšinu nových spoluhráčov nepoznal, ale videl aj známe tváre: “Poznám sa s Milošom Bubelom, vyrastali sme spolu, a aj s Danom Gachulinocm: Je to pre mňa o to ľahšie.”

Reklama

O prvé MS zabojuje aj útočník Oliver Okuliar, ktorý má za sebou náročné série v domácej súťaži. Jeho Trenčín najskôr v predkole zdolal Banskú Bystricu 3:1 a potom podľahol vo štvrťfinále Michalovciam 2:4 na zápasy. “Prípravu v lete som mal takú, aby som vydržal čo najdlhšie. Aj proti Michalovciam som mal dostatok síl. Žiaľ, nevyšlo nám to. Nechcem predbiehať vo vyhláseniach, aké mám šance dostať sa na MS, uvidíme,” uviedol Okuliar.

Početné zastúpenie v Piešťanoch majú hokejisti Nitry. Okrem obrancu Martina Vitaloša reprezentujú klub spod Zobora útočníci Andrej Kollár, Daniil Fominych, Adrián Holešinský a Marek Tvrdoň. Tvrdoňa povolal realizačný tím reprezentácie v stredu, keďže pôvodne nominovaný Šťastný si obnovil zranenie. “Mne vyšla sezóna nad očakávanie. Pomohlo mi, že som sa vrátil do Nitry, kde boli viacerí chalani, s ktorými som predtým hrával. To mi pomohlo. Uvidíme, či presvedčím aj trénera,” povedal Tvrdoň.

Jedným z najskúsenejších hráčov vo výbere je brankár Branislav Konrád, ktorý zabojuje o svoj štvrtý šampionát. Hráč Olomouca sa do reprezentácie vrátil rád, hoci podmienky sú pri súčasných obmedzeniach atypické. “Vedeli sme, do čoho ideme. V klube sme to počas sezóny nemali také hrozné, akurát deti nechodili do školy. Ale inak sme fungovali normálne. Sám som zvedavý, aké to bude. Uvidíme, čo bude o 17 dní, teraz to je ešte dobré,” povedal so smiechom Konrád.

Program Slovákov bude v najbližších dňoch nabitý. Najprv ich preveria Lotyši v rámci Kaufland Challenge od 20. do 21. apríla a o tri dni neskôr v prípravnom dvojzápase aj Nemci (24. a 25. apríla). Po druhom zápase s Nemeckom urobia tréneri zmeny v nominácii a tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla. V druhom prípravnom bloku absolvujú ďalšie štyri prípravné stretnutia – dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája). Po nich tréneri uzavrú nomináciu na MS. Vzhľadom na protipandemické opatrenia sa celý šampionát pravdepodobne uskutoční v uzavretej “bubline” a reprezentantov pred ním čaká procedúra testovaní na COVID-19. Tím odletí do Lotyšska najneskôr 16. mája. “Dá sa niečo natrénovať, máme dosť priestoru,” povedal na záver Konrád.

 

Reklama
Nominácia na tréningový kemp, Kaufland Challenge 2021 a dvojzápas s Nemeckom v Piešťanoch (15. – 25. apríla 2021):

brankári: Denis Godla (HC Litvínov/ČR, 13/0), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 22/0)

obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR, 0/0), Marek Ďaloga (HC Dynamo Pardubice/ČR, 96/10), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva, 0/0), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta/Fin., 23/0), Martin Chovan (iClinic Bratislava Capitals, 15/2), Adam Jánošík (IK Oskarshamn/Švéd., 64/3), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 26/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 0/0)

útočníci: Miloš Bubela (iClinic Bratislava Capitals, 13/2), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals, 40/3), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica, 0/0), Daniil Fominych (HK Levice/HK Nitra, 0/0), Adrián Holešinský (HK Nitra, 0/0), Michal Chovan (HK Košice, 14/2), Andrej Kollár (HK Nitra, 6/0), Patrik Lamper (HC 05 Banská Bystrica, 13/2), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL, 22/6), Miroslav Mucha (Lake Superior Stat Univ./USA, NCAA, 0/0), Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín, 0/0), Marek Tvrdoň (HK Nitra, 0/0)

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali