Premiér Pellegrini veľmi nešťastne reagoval na nenávistnú stránku Zomri. Jej adminov pozval na stretnutie na úrad vlády

Premiér Pellegrini veľmi nešťastne reagoval na nenávistnú stránku Zomri. Jej adminov pozval na stretnutie na úrad vlády

Bratislava 18. apríla 2019 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Premiér Peter Pellegrini zo strany SMER-SD na konferencii Globsec veľmi nešťastne zareagoval v súvislosti s nenávistnou stránkou Zomri. Skočil na lep mladému členovi Progresívneho Slovenska a v reakcii na jeho sugestívnu otázku v podstate legalizoval adminov stránky Zomri ako bojovníkov proti extrémizmu. Vyslal tak veľmi negatívny signál slovenskej spoločnosti, ale najmä mladým ľuďom

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini

Ešte prednedávnom predseda vlády Peter Pellegrini v NR NR na hodine otázok skritizoval extrémne liberálnu a nenávistnú stránku Zomri:

Reklama

“Vážnym rizikom v súvislosti s mladou generáciou je, žiaľ, až príliš častá povrchnosť, s ktorou naša mládež vníma informácie o dianí v spoločnosti. Čo už môže byť lepším dôkazom tohto tvrdenia ako výsledok jedného z prieskumov, ktorý ukázal, že jedným z najčastejších zdrojov informácií o slovenskej politike tvorí pre mladú generáciu populárna satirická facebooková stránka produkujúca niekedy vtipné, niekedy viac trápne obrázky,” uviedol Pellegrini.

Pellegrini pri tom apeloval aj na školy a rodičov, aby viedli mládež k spomínanému kritickému vnímaniu takýchto internetových zdrojov informácii. Viac sa dočítate tu.

Reklama

Už len zo samotného názvu facebookovej stránky Zomri je zrejmé, že tu niečo nie je v poriadku. Táto extrémne liberálna a nenávistná stránka je však veľmi populárna medzi mladými ľuďmi. Zomri okrem toho, že zvyšuje neznášanlivosť a agresivitu mladej generácie, podprahovo svojimi pár slovnými, primitívnymi “memečkami” formuje aj politické názory mladých smerom k ultraliberalizmu. Písali sme o tom tu

Vo svojich pár slovných mémoch určených jednoduchším konzumentom neustále démonizujú a urážajú svojich politických oponentov. Ich terčom sa stávajú hlavne vládni a pronárodní politici, ale aj bežní národne cítiaci ľudia.

Medzi svojimi primitívnymi memečkami napríklad svojich oponentov nazývajú retardmi, vysmievajú sa z ich čŕt tváre, z račkovania, či z ľudí, ktorí majú nejaké tie kilá navyše. Teda úplne primitívne hejtujú. Okrem toho, národne cítiacích ľudí hanlivo nazývajú “prakok*tmi.” Vulgarizmy sú, samozrejme, na dennom poriadku.

Asi najviac „hejtovaný“ je momentálne poslanec Ľuboš Blaha (poslanec za stranu SMER-SD, de facto Pellegriniho kolega), ktorého torpédujú za jeho kritiku korporácie ESET, za jeho kritiku slniečkarov a celkovo opozičných politikov. Blaha vie veľmi trefne pomenovať ich plány a spôsob myslenia, a preto sa stal politickým nepriateľom číslo jedna. Na jeho znemožnení okamžite začala pracovať stránka Zomri, lebo tá tu práve na to je, čo si jej mladé publikum naivne neuvedomuje.

Tu je menšia ukážka:

Reklama

Anonymný admin Zomri napísal na adresu Blahu nasledovný status: “K tomu asi len toto. Nič viac netreba. Arogantný kok*t. Za mňa všetko, neviem ako ostatní admini Zomri, u mňa má tento čur*k embargo.”

“Zahanbiť” sa nenechali ani rádoví fanúšikovia nenávistnej stránky. Jeden z nich píše: “Pre Blahu len básnička. Blaha, Blaha, ty si ale kok*t.”

Pridáva sa ďalší: “Tak už viem, kto to je. Je to kok*t.

A nasledujú jednoslovné odkazy jednoduchých konzumentov : ” Skurv*syn: , Kok*t.”

Ďalší z nich sa Blahovi dokonca vyhráža fyzickým útokom: “Ja by som toho Blahu skurv*syna vedel tak kopať v kufri, došť*ného a dosr*ného.”

Reklama

A všetko zaklincoval istý Peter, ktorý napísal: “Hromadne nahlasovať Blahov profil za nenávistné prejavy.” (čo je zas typický spôsob slniečkarov na likvidovanie pre nich nepohodlných stránok na facebooku)

Viac si môžete prečítať v tomto článku

Premiér Peter Pellegrini najnovšie poriadne prekvapil. Nechal sa totiž zaskočiť mladým členom Progresívneho Slovenska, ktorý túto stránku prezentoval ako stránku bojujúcu proti extrémizmu. To je, samozrejme, úplná hlúposť, pretože táto stránka síce bojuje proti kotlebovcom, ale omnoho viac extrémizmu, iba že liberálneho a omnoho viac nenávisti, šíri.

Pellegrini zoči voči členovi Progresívneho Slovenska zavajatal a nenávistnú stránku liberálnych extrémistov na konferencii Globsec v podstate pochválil. Anonymných adminov pozval na diskusiu k sebe.

Premiér síce mal poznámku, že nevie, ako sa bude baviť s niekym s vrecom na hlave, ale jeho postoj k tejto nenávistnej stránke, ktorý sa zdal predtým konzistentný, predsa len neprezentoval tak jasne, ako by sa v prípade absolútne nenávistnej a názormi vyslovene nebezpečnej stránky patrilo.

Premiéra zmiatla otázka jedného z divákov – kandidáta do europarlamentu za stranu Progresívne Slovensko, Dominika Hatiara. Ten sa ho opýtal, že prečo na hodine otázok v NR SR skritizoval stránku Zomri, keďže vraj tá je hrádzou proti extrémizmu.

 

Pellegrini odpovedal nasledovne:

“Ja som na tej hodine otázok odpovedal a musím povedať, že ja som sa len tak jemne dotkol Zomri. Naozaj som bol veľmi korektný. Ale veľmi pekne ďakujem, lebo vďaka tomu si ma všimli aj tam. Normálne mi naskočilo niekoľko stoviek nových followerov, čo sa nesmierne teším. A musím povedať, že aj ich komentár, na ich pomery relatívne dlhý, som si prečítal a bol veľmi korektný.”

Premiér adminov Zomri následne dokonca pozval na stretnutie:

Reklama

“Myslím si, že ja viem s nimi veľmi normálne diskutovať, dúfam, že niekedy budem mať tú česť, len neviem si predstaviť, ako sa budem rozprávať s dvoma ľuďmi s vrecami na hlave, ale ak by boli schopní napríklad predo mnou tú identitu odkryť, tak veľmi rád ich pozvem, dokonca aj k nám na úrad a môžme podebatovať o tom a ako to v skutočnosti myslia.”

Predseda vlády Pellegrini, ktorý zastupuje túto funkciu práve kvôli zneužitiu vraždy novinára Kuciaka liberálmi taktiež priznal, že tiež sleduje stránku Zomri:

“Samozrejme sa nebudem tým tajiť, lebo si to viete pozrieť, na IG ich mám zaradených ako stránku, ktorú sledujem, veď aj ja sa potrebujem raz za čas zasmiať, nemôžem len vážne veci čítať. Niekedy sa tam len testuje tá hranica, tej miery a únosnosti, že kde to je ešte fajn a kde nie.”

Pellegrini na záver v podstate pochválil Zomri a vyslovil sa v tom zmysle, že admini robia záslužnú prácu v boji proti extrémizmu, čo je veľké sklamanie pre normálnych ľudí, ktorí si uvedomujú, že boj na stránke Zomri proti extrémizmu je iba politický a zároveň zásterka pre šírenie úplne iného druhu extrémizmu – liberálneho:

“Áno vnímam to a musím oceniť, že sa focusujú samozrejme na určitú skupinu ľudí, ktorí mladými devastujú, robia z nich takých akých robia a ak to mám vnímať ako pomoc boja proti týmto extrémistom a ľuďom, ktorí vyznávajú divné hodnoty, tak potok OK, tak to môže byť, ak si povieme, že tu áno. Takže to beriem od vás,” zakončil svoj prejav premiér.

Reklama

Odpoveď premiéra Pellegriniho je potrebné hodnotiť ako nešťastnú. Chváliť a pozývať na stretnutia ľudí – adminov z najnenávistnejšej stránky na slovenskom internete, len preto, že primitívne útočia na národne cítiacich politikov, ale aj bežných ľudí, ktorých označujú hanlivým výrazom prakok*ti, nie je dobrý signál hlavne pre mladých.

Pán Pellegrini, nacionálny extrémizmus sa nedá poraziť iným extrémizmom – liberálnym, týmto len ešte viac roztrieštite spoločnosť a podporíte nenávistné prejavy.

Navyše, stránka Zomri primitívne útočí aj na vašich kolegov z vládnej koalície ako aj z vašej politickej strany, pán Pellegrini. Tu už by vedenie SMERu malo zakročiť. Nie je vôbec vhodné, aby premiér Slovenska chválil a chcel spolupracovať s extrémistami s vrecami na hlavách, ktorí šíria tú najväčšiu nenávisť, v tej najprimitívnejšej forme. Počínanie takýchto extrémistov treba odsúdiť a ich štylizovanie sa za bojovníkov proti extrémizmu odmietnuť a demaskovať.

Podľa bývalého policajného riaditeľa Tibora Gašpara, admini stránky Zomri sa dokonca zrejme dopúšťajú podnecovania ľudí na páchanie trestných činov. V tejto súvislosti preto podal trestné oznámenie. Viac sa dočítate tu.

Vďaka tomuto trestnému oznámeniu sa teraz konečne spoločnosť dozvie, kto sú tí ľudia, ktorí spokojne, s tichou toleranciou sociálnej siete facebook, šíria tú najodpornejšiu a najprimitívnejšiu nenávisť voči každému, kto má odvahu sa postaviť liberálnemu extrémizmu.

Reklama

Policajný vyšetrovateľ zistí ich totožnosť a veríme, že o tom bude informovať verejnosť. Potom sa dozvieme, na ktoré mimovládky prípadne média sú napojení, kto ich financuje a pre koho pracujú.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali