Šefčovič kritizuje Transparency International a TV Markíza. Na sociálnej sieti sa pochválil fotkou s Putinom a Jágrom

Šefčovič kritizuje Transparency International a TV Markíza. Na sociálnej sieti sa pochválil fotkou s Putinom a Jágrom

Bratislava/Peking 6. mája 2019 (HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

Eurokomisár Maroš Šefčovič, ktorý sa nedávno prebojoval do druhého kola prezidentských volieb na sociálnej sieti kritizoval spravodajský príspevok televízie Markíza, ktorá sa odvolávala na správu mimovládky Transparency International Slovensko o tom, že Šefčovič mal údajne najdrahšiu prezidentskú kampaň, napriek tomu, že kampaňoval len niekoľko týždňov, zatiaľ čo niektorí kandidáti boli prítomní v médiách či na bilboardoch už viac ako rok pred voľbami

Na snímke Maroš Šefčovič

Maroš Šefčovič uviedol, že TV Markíza vo svojom piatkovom spravodajstve odvysielala reportáž o stanovisku Transparency International Slovensko, podľa ktorej bola jeho prezidentská kampaň najnákladnejšia.

Reklama

“Musím sa dôrazne ohradiť nielen voči tomuto záveru, ale aj voči tomu, že k medializácii došlo bez môjho stanoviska, ktoré sme televízii aj Transparency International Slovensko poskytli,” vysvetlil.

“Spomínaný záver považujem za neférový a nekorektný. Viacerí kandidáti spustili billboardovú aj online kampaň niekoľko mesiacov pred jej oficiálnym začiatkom, a preto moja kampaň jednoznačne nemohla byť najnákladnejšia,” uviedol Šefčovič, ktorý kandidoval s podporou strany Smer-SD.

Reklama

Pri zostavovaní rebríčka je podľa neho potrebné porovnať všetky výdavky na kampaň vrátane tých mimo oficiálnej časti alebo tých, ktoré neboli priznané ako tretia strana.

“Zároveň na rozdiel od iných kandidátov som nemal žiadne výdavky na kampaň v roku 2018,” vysvetlil s tým, že napríklad víťazka volieb Zuzana Čaputová na svojom transparentnom účte deklaruje výdavky za rok 2018 vo výške 234.926,87 eur, pričom nie je jasné, v akej miere ich Transparency International Slovensko zahrnula do nákladov na kampaň.

“Na záver, považujem za vysoko tendenčné, že sa niektoré médiá snažia vytvoriť o mne mediálny obraz netransparentnosti. Ako člen Európskej komisie som presadil v Bruseli zavedenie registra transparetnosti a už vyše 10 rokov dodržiavam jeden z najprísnejších etických kódexov,” zdôraznil Šefčovič.

 

Reklama

 

Fotka s Putinom a Jágrom

Šefčovič sa minulý týždeň zúčastnil summitu o Novej hodvábnej ceste v Číne, na ktorom chýbali najvyšší ústavní činitelia Slovenska, na rozdiel napríklad od Českej republiky, ktorú zastupoval prezident Miloš Zeman.

Podpredseda EK Šefčovič na sociálnej sieti zverejnil fotografiu s českým hokejistom Jaromírom Jágrom ako aj ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Napísal k tomu: “S Jaromírom Jágrom. Je v stovke najlepších hráčov v histórii zámorskej NHL a zároveň jej najproduktívnejším európskym hráčom. Skrátka legenda, aká sa rodí raz za čas. Obrovský rešpekt!”

Reklama

“S ruským prezidentom Vladimírom Putinom. V Pekingu, na okraji summitu k Novej hodvábnej ceste, sme sa zhovárali o trojstranných rokovaniach, ktoré vediem s Ruskom a Ukrajinou o tranzite plynu do Európy.”

 

 

 

Jágr: Fotíte sa len s tým, kto má rovnaký názor na vec?

Hokejová hviezda Jaromír Jágr nedávno navštívil Čínu spolu s delegáciou prezidenta Miloša Zemana. Ten bol v krajine na oficiálnej štátnej návšteve. Jágr mal pomôcť s propagáciou hokeja pred zimnými OH, ktoré sa v Pekingu budú konať v roku 2022.

Tento hokejistov krok bol však nejednoznačne prijatý novinármi a užívateľmi sociálnych médií, rovnako ako spoločná fotografia s vedúcim prezidentskej kancelárie Vratislavom Mynářom. V rozhovore pre český Denník N sa Jágr k celej veci vyjadril s tým, že sa nezvykne fotiť len s ľuďmi, s ktorými má rovnaké politcké názory.

“Keď za vami niekto príde a požiada vás o fotku, vy sa ho budete pýtať na to, aký má názor? A až potom, keď bude mať rovnaký názor na veci ako vy, sa s ním vyfotíte? Tak to beriete? To vám prajem veľa šťastia. Ak budete slávna a budete sa takto fotiť, veľa toho nenafotíte,” zareagoval hokejista na otázku novinárky (viac v článku).

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

18:44

Najvyšší súd USA pojednával o tom, či sa na bývalého prezidenta Donalda Trumpa vzťahuje imunita voči trestnému stíhaniu za činy z obdobia, keď pôsobil vo funkcii. Rozhodnutie súdu by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky.

Najvyšší súd rozhoduje o imunite Trumpa voči trestnému stíhaniu
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump
18:41

Haitský premiér Ariel Henry odstúpil z funkcie, oznámila jeho kancelária. Otvoril tak cestu k sformovaniu novej vlády v karibskej krajine, ktorú sužuje násilie gangov.

Haitský premiér Henry rezignoval
Na snímke haitský premiér Ariel Henry
18:40

Audit na poľskom ministerstve obrany za predchádzajúcej vlády odhalil množstvo previnení, vrátane krádeže hodnotných predmetov, uviedol námestník ministra obrany Cezary Tomczyk.

18:35

Kozmická loď Šen-čou-18 (Božská loď) s trojčlennou posádkou odštartovala k vesmírnej stanici Tchien-kung (Nebeský palác), uviedli štátne médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali