Šatan chce naplniť 75 percent kapacity štadióna v Bratislave

Šatan chce naplniť 75 percent kapacity štadióna v Bratislave

Bratislava 16. augusta 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Najskúsenejšími hokejistami v nominácii na olympijskú kvalifikáciu (26. až 29. augusta) v Bratislave sú Marek Ďaloga a Libor Hudáček. Hlavný tréner Craig Ramsay zaradil do nominácie aj trio mladíkov Samuela Kňažka, Šimona Nemca a Juraja Slafkovského, ktorí sa premiérovo predstavili na májových majstrovstvách sveta v Rige

Miroslav Šatan
Na snímke generálny manažér reprezentácie a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan

Menoslov hráčov zverejnilo vedenie národného tímu v pondelok. Sú na ňom traja brankári, deväť obrancov a trinásť útočníkov. Ďaloga má na konte 109 štartov a Libor Hudáček 101. Trio mladíkov sa premiérovo predstavilo na májových MS v Rige. Dovedna je na zozname až pätnásť hráčov z uplynulého svetového šampionátu.

Reklama

Slovenská hokejová reprezentácia sa v príprave na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie stretla v pondelok vo Zvolene, avšak v oklieštenom zložení. Chýbal aj tréner Craig Ramsay, ktorý sa k reprezentácii pripojí v druhej fáze prípravy na podujatie v nedeľu, na Slovensku pricestuje v stredu večer. Potvrdil to vo Zvolene prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan:

„Craig Ramsay už mal na Slovensku byť, ale musel absolvovať ešte nejaké vyšetrenia, odlet sa o pár dní posunul. Až v nedeľu sa teda pripojí k národnému tímu, doposiaľ trénujú vo Zvolene iba hráči, ktorí sa pripravujú na Slovensku individuálne. Preto sme pripravili pre nich neoficiálny kemp.“

Reklama

Príprava slovenskej hokejovej reprezentácie bude mať od nedele 22. augusta “bublinový” charakter. Na samotnom turnaji odohrajú Slováci v rámci kvalifikačnej D-skupiny tri zápasy od štvrtka 26. augusta do nedele 29. augusta. Prvý vo štvrtok od 19.15 proti Rakúsku, druhý o deň neskôr v rovnakom čase proti Poľsku. Záverečný súboj zohrajú zverenci trénera Ramsayho v nedeľu od 17.30 proti Bielorusku. Na zimné olympijské hry do Pekingu 2022 postúpi iba víťaz bratislavského turnaja.

„Tento olympijský turnaj bude jedným z najvýznamnejších podujatí na Slovensku v tomto roku. Rozhodli sme sa, že pri organizácii pôjdeme vzhľadom na pandemické opatrenia v režime OTP, čo by znamenalo, že by sme mohli v zelenom okrese naplniť 75 percent kapacity bratislavského zimného štadióna,“ dodal Šatan.

 

Nominácia na finálový turnaj olympijskej kvalifikácie v Bratislave:

BRANKÁRI

Adam Húska (Hartford Wolf Pack), Branislav Konrád (HC Olomouc), Patrik Rybár (Dinamo Minsk)

Reklama

 

OBRANCOVIA

Peter Čerešňák (HC Plzeň), Marek Ďaloga, (HC Kometa Brno), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Martin Gernát (HC Lausanne), Mário Grman (HPK Hämmenlina), Christián Jaroš (New Jersey Devils), Samuel Kňažko (TPS Turku), Martin Marinčin (HC Oceláři Třinec), Šimon Nemec (HK Nitra)

 

ÚTOČNÍCI

Reklama

Peter Cehlárik (Avangard Omsk), Marko Daňo (bez klubu), Dávid Gríger (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík      (Torpedo Nižnij Novgorod), Libor Hudáček (Neftechimik Nižnekamsk), Tomáš Jurčo (bez klubu), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav), Róbert Lantoši (Rögle BK), Kristián Pospíšil (Lukko Rauma), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Adam Ružička (Calgary Flames), Juraj Slafkovský (TPS Turku), Marián Studenič      (New Jersey Devils)

 

NÁHRADNÍCI

Brankár: Tomáš Tomek (Kometa Brno). Obrancovia: Martin Bučko (Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (Slovan Bratislava). Útočníci: Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Adrián Holešinský (HK Nitra) a Adam Liška (Severstaľ Čerepovec)

 

REALIZAČNÝ TÍM

Hlavný tréner: Craig Ramsay

Asistent trénera: Ján Pardavý

Asistent trénera: Andrej Podkonický

Tréner brankárov: Ján Lašák

Reklama

 

Na kempe pred začiatkom kvalifikácie vo Zvolene 8 hráčov

Vo Zvolene sa v pondelok začal kemp slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá štartuje prípravu na kvalifikáciu (26. – 29. augusta v Bratislave) na ZOH v Pekingu 2022.  Bez trénera Craiga Ramsayho sa na ňom hlásili siedmi hráči z nominácie, ôsmym je brankár Roman Durný, ktorý vypomáha tímu.

slovenskí hokejisti
Na snímke slovenskí hokejisti trénujú počas mediálneho termínu neoficiálneho reprezentačného zrazu pred kvalifikáciou ZOH 2022 v ICE Aréne vo Zvolene 16. augusta 2021

“Rozhodli sme sa zorganizovať tento neoficiálny kemp pre hráčov, ktorým sa zatiaľ nerozbehla príprava v ich klube. Potrebujeme, aby boli v kontakte s ľadom, v tréningovom nasadení a čo najlepšie pripravení, keďže netrénujú so svojím mužstvom. Chceli sme im ponúknuť takúto platformu, aby mohli potrénovať spolu. Ostatných môžu svoje kluby uvoľniť iba počas týždňa, kedy je plánovaná medzinárodná reprezentačná prestávka,” povedal generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan.

Od pondelka do štvrtka sa budú pod vedením asistenta reprezentačného trénera Andreja Podkonického pripravovať v súkromnej hokejovej aréne pod Pustým hradom brankár Adam Húska, obrancovia Martin Fehérváry a Christián Jaroš, ďalej útočníci Marko Daňo, Tomáš Jurčo, Adam Ružička a Marián Studenič.

“Chceli sme do tímu viac hráčov z NHL, nevnímal som zamietnutie od ich klubov s radosťou. Im neodporučili reprezentovať, ale mne zakázali. Pričom náklady s ich poistkami sme boli ochotní znášať. To, že hráčom kluby iba neodporučili reprezentovať svoju krajinu nič neznamená,” reagoval Šatan na margo neúčasti hokejistov ako sú Zdeno Chára, Jaroslav Halák, Tomáš Tatar či Erik Černák. Už skôr avizovali neúčasť z rodinných dôvodov Andrej Sekera a Richard Pánik.

Reklama

Jedným z hráčov, ktorý momentálne nemá zamestnávateľa je útočník Jurčo. Vo Zvolene netajil, že neoficiálny kemp i z tohto dôvodu s veľkou radosťou uvítal: “Momentálne mi to trošku vyhovuje, že nie som rozhodnutý o svojej budúcnosti, pretože rád reprezentujem Slovensko. Teším sa na kemp a hlavne na zápasy v Bratislave. Máme kvalitný tím, na papieri najlepší, takže by sme olympijskú kvalifikáciu mali zvládnuť. Musíme to však ukázať na ľade.”

V podobnom duchu to vidí aj ďalší útočník Studenič, ktorý už má kontrakt v NHL s tímom New Jersey Devils: “Každý sem prišiel s cieľom, že chceme ísť na olympiádu. No tento cieľ majú aj naši súperi. Nebude to nič ľahké. Musíme sa na to dobre pripraviť. Ja som doposiaľ málo chodil na ľad, iba dvakrát do týždňa, takže sa vynasnažím počas tohto týždňa vo Zvolene nabrať čo najviac kondície. Je to ťažké, sezóna bola dlhá, musí to mať postupnosť, uvidím teda, ako sa budem cítiť a ako sa vžijem s novými podmienkami. Máme mladý tím, ale aj skúsený, je to len na nás.”

V obrane sa budú Slováci na kvalifikačnom olympijskom turnaji opierať aj o Jaroša, ktorý má tiež zmluvu s New Jersey Devils. Do Zvolena prišiel dobre naladený a tešil sa na ľad.

“Som rád, že si zatrénujem spolu s ostatnými chalanmi a strávime vo Zvolene spoločný čas. Ja som v ôsmom týždni prípravy, trénujem na suchu i na ľade, takže sa teším, že si zahrám aj zápasy. Určite mi to pomôže a dobre ma to pripraví pred kempom do NHL. V Bratislave nás nečakajú ľahké stretnutia, súperov nemožno podceniť. Musíme byť hlavne disciplinovaní,” podotkol Jaroš, ktorému klub nerobil žiadne problémy reprezentovať na sklonku augusta Slovensko.

Kvalifikačný turnaj v rámci D-skupiny bude prebiehať v Bratislave od štvrtka 26. augusta do nedele 29. augusta. Prvý zápas odohrá Slovensko vo štvrtok od 19.15 hod. proti Rakúsku, druhý o deň neskôr v rovnakom čase proti Poľsku. Záverečný súboj zohrajú zverenci trénera Ramsayho v nedeľu od 17.30 hod. proti Bielorusku. Na zimné olympijské hry do Pekingu 2022 postúpi iba víťaz bratislavského turnaja.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

13:08

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD).

Fico, Kmec
Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas vyhlásenia po spoločnom pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD)
12:47

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že zadržala dvoch ľudí obvinených zo sympatizovania s ukrajinskými nacionalistami a z plánovania útokov na policajné či vojenské objekty v Rusku.

K zatknutiam došlo vo Volgogradskej oblasti ležiacej na juhozápade Ruska neďaleko hraníc s Ukrajinou.

12:33

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum.

12:27

Nálada francúzskych spotrebiteľov tento mesiac nečakane klesla, pod čo sa podpísali obavy z ďalšieho vývoja ekonomiky a s nimi aj finančnej situácie domácností.

12:08

Na Ukrajine zadržali dvoch mužov obvinených z toho, že sa vydávali za opravárov a pomáhali Rusku s prípravou útokov na vojenské pozície v Charkovskej oblasti na východe krajiny. Oznámila to v piatok ukrajinská tajná služba SBU.

12:01

Nezamestnanosť v Španielsku sa v 1. kvartáli zvýšila nad 12 % a dostala sa na najvyššiu úroveň za posledný rok. Prekonala aj odhady analytikov, ktorí predpokladali, že sa zvýši iba mierne, pričom zotrvá pod 12-percentnou hranicou.

11:50

Tým, že sa Rusko zmocnilo Záporožskej jadrovej elektrárne (ZAES), vzniká hrozba radiačnej katastrofy, vyhlásil v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Spravil tak v deň, keď si na Ukrajine pripomínajú 38. výročie jadrovej katastrofy v Černobyle.

11:40

Dvadsať rokov v Európskej únii bolo pre Česko obdobím rozvoja a zvýšenia potenciálu krajiny. Členstvo v Únii je pre ČR bezpochyby výhodné a nemá žiadnu alternatívu. Hlas štátov strednej a východnej Európy je však dôležitý aj pre samotnú EÚ. Spravodajkyni TASR v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala.

Petr Fiala
Na snímke český premiér Petr Fiala

 

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali