Saková sa pýta, prečo teraz najvyšší ústavní činitelia necítia potrebu ospravedlniť sa vyšetrovateľke Santusovej, rovnako ako to bolo v prípade vyšetrovateľov Ďurku či Čurillu?

Saková sa pýta, prečo teraz najvyšší ústavní činitelia necítia potrebu ospravedlniť sa vyšetrovateľke Santusovej, rovnako ako to bolo v prípade vyšetrovateľov Ďurku či Čurillu?

Bratislava 20. októbra 2021 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Spravodlivosť je slepá a Slovensko je toho typickým príkladom. Polícia má voľné ruky, ale len pokiaľ zasahuje proti správnym osobám. „Naši chlapci“ sú naďalej nedotknuteľní. Presvedčila sa o tom aj vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby Diana Santusová, ktorá bola postavená mimo službu, keď si dovolila siahnuť na chránené osoby. Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková sa pýta, kto sa jej teraz, po jasnom preukázaní neviny, ospravedlní?

Denisa Saková
Na snímke nezaradená poslankyňa NR SR Denisa Saková

Podľa exministerky Sakovej sú všetky tie výroky o hľadaní pravdy a rozviazaných rukách spravodlivosti len prázdnymi slovami. Ich reálnu podobu vidíme v praxi každý deň, keď počúvame o rôznych „temných silách“ v pozadí diania.

Reklama

Obeťou spravodlivosti na objednávku sa stala aj vyšetrovateľka Diana Santusová, ktorá sa so žiadosťou o pomoc obrátila aj na najvyšších ústavných činiteľov – prezidentku Zuzanu Čaputovú, premiéra Eduarda Hegera či predsedu parlamentu Borisa Kollára.

Poukazovala na účelovosť konania viacerých osôb pracujúcich v polícii, ktorých cieľom má byť zmariť trestné konanie vedené špecializovaným vyšetrovacím tímom. Jednoznačne uviedla, že konanie vedené proti nej a špecializovanému vyšetrovaciemu tímu koordinujú a vedú podozriví príslušníci polície z pracovnej skupiny Očistec (Čurilla, Ďurka a ďalší),“ parafrázuje slová vyšetrovateľky Saková.

Reklama

Ako ďalej v liste uviedla, stala sa terčom šikany zo strany nadriadených, ktorí jej nie len kládli nezmyselné prekážky v práci, ale snažili sa zastaviť ňou vedené vyšetrovanie. Všetko to vyústilo až do odobratia vyšetrovacích spisov bez relevantného dôvodu.

Po týchto skutočnostiach, ktoré uviedla pani vyšetrovateľka bola verejne pranierovaná. Na verejnosť prenikli mnohé dezinformácie o jej údajných prepojeniach na Slovenskú informačnú službu, na rôzne politické strany, že ju riadi niekto iný a niečo iné, ako zákon. A jediným argumentom proti nej bolo to, keďže iné chýbali, že sa odmietla podrobiť vyšetreniu na polygrafe (detektore lži),“ krúti nad šikanou hlavou Saková.

Keďže Santusovej neostala iná možnosť ako sa brániť, podstúpila teda vyšetrenie na detektore lži, ktorým prešla. Dvakrát. Tým sa teda podľa slov Sakovej potvrdilo, že vyšetrovateľka neklamala a pri svojom vyšetrovaní sa riadila len a len zákonmi. Je teda zjavné, že klamal niekto iný.

Saková na ilustráciu pomerov zverejnila časť vyhlásenia vyšetrovateľky Santusovej, aby bolo zrejmé, obeťou čoho sa vlastne stala.

“Vyšetrenie som podstúpila s cieľom preukázať moju pravdovravnosť objektívnym spôsobom, a to aj v nadväznosti na opakované a síce nezmyselné a ničím nepodložené požiadavky vedúcich predstaviteľov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Policajného zboru a Úradu inšpekčnej služby, keďže verejnosti sú v súvislosti s uvedeným prípadom podsúvané z úst zodpovedných subjektov len polopravdy a klamstvá,” vyjadrila sa k výsledkom vyšetrenia na polygrafe Santusová.

Reklama

Aj na základe týchto informácií sa občania rozhodnú, na čej strane budú stáť, kto je v tomto prípade na strane „temných síl“, a kto je zodpovedný za súčasný stav v polícii a na Slovensku celkovo.

Som zvedavá, či rovnako ako rýchlo boli vrátení na svoju pozíciu p. Ďurka s p. Čurillom, tak rýchlo vrátia naspäť pani vyšetrovateľku Santusovú. A rovnako budú cítiť tí istí ľudia rovnakú potrebu sa jej ospravedlniť,“ skonštatovala na záver Denisa Saková.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali