Pamätáte si ju v mladšom vydaní? Svetlovláska z ABBY sa vracia späť

Pamätáte si ju v mladšom vydaní? Svetlovláska z ABBY sa vracia späť

Štokholm 12. marca (TASR/HSP – Foto:TASR)

 

Prvá novinka svetlovlásky zo skupiny ABBA po takmer desaťročí je už na trhu

Niekdajšia svetlovlasá členka svetoznámej švédskej skupiny ABBA Agnetha Fältskogová pripravila pre svojich fanúšikov v spolupráci s renomovaným skladateľom a producentom Jörgenom Elofssonom nové nahrávky.

Reklama
Niekdajšia svetlovlasá členka svetoznámej švédskej skupiny ABBA Agnetha Fältskogová

Prvú z nich s názvom When You Really Loved Someone vybrali pre dnes vydaný singel, ktorý je po dlhšom čase novinkou populárnej, medzičasom 62-ročnej Švédky.

Agnethin nový album, ktorého súčasťou bude podľa BBC aj duet s Garym Barlowom, sa pod názvom “A” začne predávať 13. mája.

Reklama

“Nikdy by som si nebola myslela, že budem ešte spievať. Keď som si však vypočula prvé tri piesne, jednoducho som nebola schopná povedať nie,” citovali škandinávske médiá Agnethine slová.

Takmer desať rokov po vydaní doteraz posledného albumu v roku 2004 podmienila speváčka nahrávanie v štúdiu tým, že jej hlas nesmie znieť staro. Samotného projektu sa neobávala, ale práve hlasová stránka vyvolala v nej isté pochybnosti.

Ako vyplýva z jej slov, zraňuje ju pretrvávajúca predstava o jej plachosti. “Som realistická a úplne normálna,” vyhlásila a naznačila, že v jej živote hrajú podstatnú úlohu nielen hudba, ale aj potomkovia, vnúčatá, dva psy a sídlo na ostrove západne od Štokholmu.

Agnetha uviedla, že sa na jednej zo skladieb spolupodieľala i autorsky. Dlhší čas podľa vlastných slov nič nekomponovala, ale keď si sadla za klavír, hneď to zafungovalo.

 

Reklama

Vznikli, triumfovali na Eurovízii a po desiatich rokoch skončili

ABBA vznikla začiatkom 70. rokov okolo dvojice hudobníkov-autorov Bennyho Anderssona a Björna Ulvaeusa, ktorých doplnili speváčky Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová. Po počiatočných pozitívnych ohlasoch verejnosti na ich prvé nahrávky v rodnej krajine prišiel v roku 1974 triumf na Veľkej cene Eurovízie v anglickom Brightone so skladbou Waterloo, ktorý sa stal pre švédske kvarteto odrazovým mostíkom k neuveriteľnej celosvetovej popularite a umeleckej dráhe.

Napriek tomu, že sa členovia skupiny, ktorí boli istý čas aj životnými partnermi, rozhodli v roku 1982 ukončiť umeleckú spoluprácu a odvtedy odolávajú opakujúcim sa ponukám na reaktivovanie projektu ABBA, zanechali za osem rokov dedičstvo v podobe stále hraných a populárnych megahitov ako sú Fernando, S.O.S., Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money alebo Knowing Me, Knowing You.

Agnetha vydala doteraz štyri anglicky naspievané sólové albumy a viacero kompilácií, ten posledný v roku 2004 s názvom My Colouring Book.

Jörgen Elofsson, ktorého pri spolupráci s Agnethou doplnil producent Peter Nordahl, je na hudobnej scéne uznávanou veličinou. Má už na konte i nomináciu na cenu Grammy a v minulosti spolupracoval okrem iných aj so skupinou Westlife alebo speváčkami Kelly Clarksonovou či Céline Dionovou.

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali