Prenesie sa občianska vojna z prezidentských volieb v Čechách na Slovensko? Ak budú kandidovať Harabin a Kiska, tak určite

Prenesie sa občianska vojna z prezidentských volieb v Čechách na Slovensko? Ak budú kandidovať Harabin a Kiska, tak určite

Bratislava 1. februára 2018 (HSP/Foto:Facebook)

 

Ak na jeseň oznámi svoju kandidatúru Kiska aj Harabin, je pravdepodobné že zažijeme podobné voľby, aké boli tie české.

Reklama

Prezidentské voľby rozdelili českú spoločnosť na dva nezmieriteľné tábory. Na jednej strane tzv. liberáli sústredení okolo pražskej kaviarne so svojimi pokrokovými hodnotami a na druhej strane vidiek, vyznávajúci zdravý rozum a tomu zodpovedajúce hodnoty formované stáročiami skúseností.

Prvá skupina je pomocou treťosektorovej chobotnice infiltrovaná vo všetkých médiach, prostredníctvom ktorých šíri mýtus v ktorom si prisudzujú atribúty, ako že sú vzdelaní, inteligentní a úspešne zvládli proces transformácie ekonomiky a naopak, druhú skupinu sa snažia dehonestovať označovaním za nevzdelaných, neúspešných, vidiečanov, odkázaných na pomoc štátu. To všetko v snahe vyvolať dojem, že preferovať tradičné  hodnoty je hanba, čomu niektorí slabší jedinci môžu aj podľahnúť.

Reklama

V skutočnosti je to naopak a práve ľudia vyznávajúci tradičné hodnoty sú tí, ktorí sa vedia o seba a svoju rodinu postarať a na ktorých pleciach stojí celá spoločnosť, na rozdiel od mimovládnych parazitov, pseudointelektuálov a umelcov, ktorí radi uveria vo svoju výnimočnosť.

Na kombosnímke (vľavo) Štefan Harabin a Andrej Kiska (vpravo)

Ak bude znovu kandidovať Kiska, jeho súperom za stranu Smer by mal byť eurokomisár Maroš Šefčovič. V tom prípade to opäť budú voľby v ktorých sa bude voliť proti Smeru. Ak koalícia postaví nejakého spoločného zmierlivého kandidáta z regionálnej politiky, ktorý bude hodnotovo podobný  ako Kiska a ktorého jedinou devízou bude „slušnosť“, môže sa nezaujímavá voľba medzi dvoma „eurohujermi“ dokonca otočiť a bude sa voliť proti Kiskovi.

Ak však do volieb nastúpi reálny pronárodný, prokresťanský kandidát akým by bol napríklad Harabin, tak zrazu vo voľbách pôjde o všetko a budeme svedkami javu, kde sa spoja všetky štandardné politické strany, média a umelci, proti takémuto kandidátovi.

Čo len potvrdí, že takýto kandidát ohrozuje súčasný oligarchicko-korporátny systém, založený na volení štandardných strán, ktoré sa po voľbách vyskladajú do akejkoľvek koalície.

V prípade súboja Kiska-Harabin by tak došlo k rovnakej polarizácii spoločnosti ako sme videli v Čechách. Na jednej strane pronárodný kandidát, vystupujúci za čo najlepšie vzťahy s Ruskom, za kresťanské hodnoty, proti zvrátenej gender ideológii a proti prijímaniu imigrantov z cudzích kultúr, na druhej strane kandidát médií prezentujúci presný opak týchto hodnôt, ktorého najdôležitejšou úlohou je odovzdať čo najviac suverenity do Bruselu a vychádzať v ústrety požiadavkám nadnárodných korporácií ktoré nastoľujú cez svoje mimovládne agentúry.

Reklama

Na jeseň teda uvidíme, kto bude naozaj kandidovať. No ak oznámia kandidatúru Kiska aj Harabin je pravdepodobné, že zažijeme podobné vypäté prezidentské voľby ako boli tie české.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali