Prečo Washington 16 rokov vedie svoje vojny?

Prečo Washington 16 rokov vedie svoje vojny?

Washington 15. júla 2017 (HSP/svpressa/Foto:TASR/AP-Pablo Martinez Monsivais)

 

Portál svpressa publikoval na svojich stránkach materiál amerického politika a analytika Paula Craiga Robertsa, ktorý bol blízkym spolupracovníkom prezidenta Ronalda Reagana o vojnách, ktoré Washington viedol

Ilustračné foto

Už 16 rokov vedú Američania vojny na Blízkom východe a v Severnej Afrike, míňajú miliardy dolárov, páchajú vojnové zločiny a sú zodpovední za milióny utečencov, ktorí vo vlnách zaplavujú Európu. V tom istom čase, kedy Washington míňa miliardy dolárov na vojny, na druhej strane americkí vládni predstavitelia tvrdia, že USA nedokážu plniť svoje záväzky voči americkým občanom, týkajúcich sa sociálneho zabezpečenia (Social Security) a zdravotnej starostlivosti (Medicare). Pritom  sociálne zabezpečenie a zdravotná starostlivosť sú piliermi každej civilizovanej krajiny.

Reklama

Ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že USA nedokážu plniť sociálne a zdravotné potreby svojich obyvateľov a zároveň míňajú miliardy dolárov na financovanie vojen po celom svete, črtá sa otázka, čo také úžasné USA kvôli týmto vojnám získali. Vnútorné potreby USA sú totiž totálne zanedbané a jediný, kto hovorí o zisku, sú vojensko-spravodajské komplexy a zbrojárske firmy . Všetky vojny, ktoré USA od roku 2001 vedú, sú však založené na totálnej lží, pričom Kongres i masmédia kryjú toto spiknutie zbrojárskej a spravodajskej lobby, mlčia o neskutočnom plytvaní peňazí amerických daňových poplatníkov a bagatelizujú straty na životoch amerických vojakov.

Na snímke bývalý americký prezident Barack Obama

Momentálne kvôli totálnej propagande politikov a médií väčšina Američanov vníma vojny za hranicami ako reakciu na 11.9.2001. Pritom ani Irak, ani Sýria, ani Jemen, ani Afganistan a ani Irán (Irán dosiaľ USA nenapadli) nemá žiaden vzťah k útokom z 11.9.2001. Obyvateľstvo všetkých spomenutých krajín tvoria  moslimovia a Bush mladší i Obama za pomoci médií usilovne pracovali na tom, aby spojili udalosti z 11.9.2001 s moslimami.

Reklama

Možno keby Američania a ich skutoční predstavitelia v Kongrese pochopili, v čom spočíva zmysel týchto vojen, postavili by sa na odpor. V čom spočíva zmysel vojny Washingtonu voči Sýrii a zmysel plánovanej vojny proti Iránu?

V prvom rade vojna Washingtonu proti Sýrii (schválne píšem Washingtonu, pretože Washington nie je USA) spočíva v troch základných príčinách:

Prvou príčinou sú potreby vojenskej rozviedky. Vojensko-spravodajský komplex v USA je zložený z mnohých skupín, sledujúcich svoje vlastné ciele. Potrebujú vždy nejakú hrozbu, aby mali dôvod pre svoju existenciu, ináč by sa neplnili ich finančné potreby. Pritom sumy, ktoré získavajú tajné služby USA, sú v mnohých prípadoch vyššie, ako HDP väčšiny menších štátov v Európe. Bremeno financovania tajných služieb spočíva aj na pleciach amerických daňových poplatníkov (vďaka vojnám prúdia do USA obrovské zisky, ten však pohlcuje zbrojársky a spravodajský komplex), ktorým sa priemerný príjem nezvyšuje už takmer 20 rokov.

Druhá príčina súvisí s politikou neokonzervatívcov. Neokonzervatívci tvrdia, že pád socializmu a komunizmu dokazuje skutočnosť, že história si vybrala “demokratický kapitalizmus” (to, čo neokonzervatívci označujú za demokratický kapitalizmus, nemá nič spoločné ani s demokraciou a ani s kapitalizmom), ako najlepší sociálno-ekonomicko-politický systém pre celý svet a povinnosťou Washingtonu je, aby sa neokonzervatívne predstavy o “demokratickom kapitalizme” presadili  všade na svete. Takže aj krajiny ako Rusko, Čína, Sýria a Irán, ktoré nesúhlasia s americkou predstavou, musia byť destabilizované a nakoniec rozbité, pretože si dovoľujú oponovať predstavám neokonzervatívcov.

Hillary Clintonová

Treťou príčinou, prečo Washington vedie vojny, je Izrael a jeho záujmy. Izrael má totiž záujem získať pod svoju kontrolu južný Libanon s jeho obrovskými zdrojmi pitnej vody. Už 2x sa Izrael pokúsil okupovať južný Libanon a už 2x vyhnali z južného Libanonu Izraelčanov členovia libanonského Hizballáhu, ktorý podporovala a podporuje Sýria a Irán.

Reklama

Izrael využíva USA ako svoje baranidlo voči Sýrii a Iránu, podporujúcich Hizballáh. Ak by Američania destabilizovali Sýriu a Irán, Izraelčania by mohli znova zaútočiť na južný Libanon a presadiť sa v boji proti Hizballáhu. Nasledovala by okupácia južného Libanonu, ktorá by mala rovnaké parametre, ako okupácia Palestíny so všetkými negatívnymi faktormi pre Libanoncov. Libanon by sa pod izraelskou okupáciou premenil na internačný tábor typu Gazy, v ktorom by Libanonci živorili rovnako ako Palestínci.

Je priam zarážajúce, ako dokázal za 16 rokov Washington (ktorý nie je USA) premrhať miliardy dolárov. Uzurpátori vo Washingtone nepodporujú potreby bežných Američanov, ale financujú už spomenutý vojensko-spravodajský komplex, zbrojárske lobby a neokonzervatívnu ideológiu, ktorá otvorene podporuje Izrael na úkor USA. Predstavy o americkej demokracii, ktorú načrtávajú neokonzervatívci, sú podvodom. Washington otvorene ukazuje, že neslúži americkým záujmom, ale sleduje iné priority a plní neamerické záujmy.

Ak bude politika Washingtonu pokračovať v podobných kontúrach aj ďalej, tak najlepším výsledkom bude zotročenie 99 % Američanov, najhorším výsledkom bude, samozrejme, jadrový Armageddon, pretože Rusi a Číňania sa nemienia americkým nekonzervatívcom poddať a tí sa zase nechcú nechať odstaviť demokratickým spôsobom od finančných tokov a riadenia vo Washingtone.

Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching

Washington teda slúži ako centrum, vďaka ktorému sa kontroluje zbrojársky priemysel a vojensko-spravodajský komplex. Washington slúži záujmom Izraela, izraelské záujmy sú absolútne nezlučiteľné so záujmami Ruska a Iránu. Izrael a americkí neokonzervatívci sa snažia importovať džihádizmus do Ruska a strednej Ázie a Izrael podnecuje USA do otvoreného konfliktu s Ruskom. Rusko sa pochopiteľne týmto krokom bráni.

Prezident Donald Trump nekontroluje Washington. Washington kontrolujú neokonzervatívci a predstavitelia vojensko-spravodajského komplexu, ktorí sú úzko prepojení s izraelskou lobby a neokonzervatívcami. Tieto veľmi dobre zorganizované skupiny získali moc nad USA a ovládajú Američanov. Američania sú pre nich len nástrojom na splnenie ich ambícií, záujmy USA sú pre tieto skupiny absolútne nesmerodajné a budúcnosť USA je týmto skupinám ľahostajná.

Reklama
Na snímke prezident USA Donald Trump

Podľa slov amerického admirála Toma Moorera, náčelníka Operatívnej kontroly amerického námorníctva a predsedu Zboru náčelníkov štábu, “žiadny americký prezident nemôže povstať voči Izraelu a Izrael dostane vždy to, čo chce, bez ohľadu na to, aké dôsledky to bude mať pre USA”. Admirál Tom Moorer vie, o čom hovorí. Každý člen Snemovne reprezentantov a každý senátor, ktorý sa vzbúril proti Izraelu, utrpel porážku. Izrael kontroluje dianie na americkej politickej scéne aj tým, že každý zákon, ktorý sa má v USA prijať, musí byť prijatý jednohlasne, takže Izrael má dostatok možností na to, aby ovládal USA a spútaval americké snahy o oslobodenie.

Admirál Moorer má pravdu. USA každý rok povinne poskytujú financie Izraelu na to, aby Izrael kupoval americkú vládu a jej predstaviteľov. Vláda USA sleduje izraelské a nie americké ciele. Dôkazom sú hlasovania v senáte a v Snemovni reprezentantov. Washington je navyše presvedčený, že môže poraziť Rusko a Čínu. No zinscenované provokácie voči Rusku a Číne sú prejavom šialenstva. Namiesto myslenia vidíme len prejavy arogancie a domýšľavosti – to sú však charakteristické rysy každého hlupáka.

Planéta Zem potrebuje lídrov, ktorí by boli rozumní a svedomití, ktorí by sa s pocitom svedomitosti stavali k presadzovaniu pravdy a ktorí by boli schopní zodpovedne riadiť politické a ekonomické dianie na Zemi. V západnom svete však takíto lídri chýbajú.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali