NAKA zasahuje u Norberta Bödora, Moniky Jankovskej i Vladimíra Sklenku. Premiér: “Nikto nie je chránenou osobou”

NAKA zasahuje u Norberta Bödora, Moniky Jankovskej i Vladimíra Sklenku. Premiér: “Nikto nie je chránenou osobou”

Nitra 29. januára 2020 AKTUALIZOVANÉ (SITA/TASR/HSP/Foto:SITA-Polícia SR)

 

Polícia realizuje zásah v Nitrianskych Hrnčiarovciach u podnikateľa Norberta Bödöra spojeného so spoločnosťou Bonul. Zásah začal približne o 6. hod. ráno a polícia v tejto súvislosti uzavrela celú ulicu. Informuje portál noviny.sk.

Ilustračné foto

Pre médiá informáciu potvrdil Bödörov právnik Adrián Kucek.

Reklama

Televízia Joj informovala, že NAKA realizuje aj zásah u sudkýň Moniky Jankovskej, Andrey Haitovej, Denisy Cvikovej.

Polícia zasahovala aj v dome Vladimíra Sklenku, bývalého podpredsedu Okresného súdu Bratislava I.

Reklama

Sklenka podľa médií, ktoré majú k dispozícii uniknutú komunikáciu z Threemy, spolupracoval s Marianom Kočnerom. Zo súdu mu mal vynášať dôverné informácie o priebehu rôznych súdnych sporov a rozhodoval na jeho pokyn.

Denník SME pôvodne uviedol, že policajti zadržali Sklenku doma v okrajovej časti hlavného mesta, na mieste boli aj kukláči. Následne správu dementoval.

“Momentálne prebieha policajná akcia v súvislosti s prípadom vyšetrovacieho tímu Hmla. Ide o domové prehliadky a prehliadky iných priestorov na rôznych miestach západného Slovenska,” potvrdil pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Nadácia Zastavme korupciu: Bonul by nemal mať bezpečnostnú previerku, podávame podnet na Národný bezpečnostný úrad 

Reklama

Nadácia Zastavme korupciu podáva pre Bonul, ktorý oficiálne patrí Miroslavovi Bödörovi, otcovi Norberta Bödöra, podnet na Národný bezpečnostný úrad (NBÚ). Podľa nej by mal prísť o previerku. Informuje o tom na facebookovom profile.

“Bezpečnostná firma Bonul stráži mnoho štátnych budov strategického významu. Napríklad Správu štátnych hmotných rezerv (SŠHR), v ktorej skladoch má Slovenská republika lieky a materiál pre prípad núdze (vojenský konflikt, prírodná katastrofa). Bonul má tieto kšefty preto, že má ako jedna z mála súkromných firiem bezpečnostnú previerku na najvyšší stupeň. Pokiaľ o ňu príde, príde aj o tieto zákazky,” píšu v príspevku.

Nadácia sa odvoláva na zákon 215/2004 o ochrane utajovaných skutočností, podľa ktorého by nemal mať previerku ten, kto je v kontakte so závadovými osobami alebo je sám z niečoho podozrivý.

Podľa nadácie sa Norbert Bödör v komunikácii Threema a iných Kočnerovi priznáva, že tento biznis v podstate rieši on. “NB mal styky s Kočnerom, ktorý je v zmysle zákona 215 závadovou osobou a dnes sa ukazuje, že ňou môže byť aj on sám.”

 

Norbertovi Bödörovi zobrala polícia telefón, obvinený však nie je, tvrdí jeho právnik

Reklama

Nitrianskemu podnikateľovi Norbertovi Bödörovi zaistila polícia počas stredajšej domovej prehliadky mobilný telefón a iné veci, obvinený však nie je. TASR o tom informoval jeho právny zástupca Adrián Kucek.

Domová prehliadka bola podľa Kuceka u Bödöra už ukončená. Výsledkom podľa advokáta nemalo byť nájdenie podozrivých predmetov, policajti si však mali odniesť jeho mobilný telefón a iné nešpecifikované veci. Obvinený Bödör naďalej nie je, prehliadku mu robili v postavení svedka.

Bödör vypovedal minulý týždeň pred senátom Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prokurátor a splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic ho chcel konfrontovať aj s Threemou Mariana K., v ktorej si s ním mal písať o vynášaní informácií z prostredia Policajného zboru.

 

Policajná razia podľa Pellegriniho potvrdila, že nikto nie je chránenou osobou

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) zopakoval, že nikto nie je na Slovensku chránenou osobou. Uviedol to v súvislosti s vykonávaním domových prehliadok u sudcov, bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

„Som veľmi rád, že aj dnes je od rána slovenská verejnosť svedkom, že nikto na Slovensku nie je chránenou osobu a že sa dnes ráno uskutočnila akcia s názvom Hmla,“ uviedol premiér.

Dodal, že on a jeho kolegovia vrátane policajtov a prokurátorov sa po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej správali zodpovedne, keď sa nenechali vyrušiť mediálnymi tlakmi o tom, že sa nič nevyšetrí. Pellegrini je rád, že môže prezentovať opak, vzhľadom na to, že sú na Špecializovanom trestnom súde podľa neho obžalovaní pravdepodobní vykonávatelia aj objednávateľ vraždy novinára. Dokazovať to má aj stredajšia razia u sudcov. “Nikdy som túto tragickú udalosť nezneužíval na robenie politiky,” uviedol premiér s tým, že to skôr robila opozícia, ktorá “tancovala na hroboch obetí”.

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali