Podľa Blahu môže vzniknúť “nové SDK na čele so Žaluďom”. “Eset to má všetko pripravené. A možno sa pridá aj Hlinovo liberálne KDH”

Podľa Blahu môže vzniknúť “nové SDK na čele so Žaluďom”. “Eset to má všetko pripravené. A možno sa pridá aj Hlinovo liberálne KDH”

Bratislava 6. októbra 2019 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

IT spoločnosť Eset v lete podala žalobu na poslanca Národnej rady Ľuboša Blahu kvôli jeho príspevkom na sociálnej sieti, v ktorých hovoril o finančnom napojení Esetu na viacerých liberálnych politikov na Slovensku a tiež o tom, že táto spoločnosť sčasti sídliaca v USA podľa ruských zdrojov spolupracuje s americkými tajnými službami. Najnovšie Blaha aj napriek žalobe tvrdí, že Eset vraj po roku plánuje napodobniť scenár zo spájania kandidátov v prezidentských voľbách v budúcoročných voľbách do NR SR.

Snímka z roku 2014 z pracovnej cesty prezidenta SR Andreja Kisku v Spojených štátoch amerických v centrále spoločnosti ESET v San Diegu.

Ľuboš Blaha pripomína, že už pred časom vyslovil hypotézu, že Eset pripravuje veľké spájanie, ako v prezidentských voľbách – “Mistríkovu šou v prospech Čaputovej”. “Jednému aj druhému platil kampaň niekto z Eset-u. A voalá – oni sa odrazu spojili. Náhodička náhodná,” píše na Facebooku poslanec za Smer-SD.

Reklama

V parlamentných voľbách vo februári 2020 bude podľa Blahu “repete”. “Eset financuje všetkých zúčastnených a potom odrazu v správny čas všetci pochopia, že treba „potlačiť egá“. Truba(n), Beblavý, Kiska. Všetci. Nové SDK! Na čele so Žaluďom!”

“A už to začína. Po operácii srdca (údajne sa našlo) Kiska vyhlásil, že treba „potlačiť ego“. První vlaštovka. Do koalíce s PS/Spolu ho medzitým prosíka Beblavý aj Truban. Zdá sa, že čas veľkého spájania sa blíži.”

Reklama

Spoločnosť Eset to má podľa slov Ľuboša Blahu všetko pripravené. “Do videjka, ako Beblavý a Truban sedia v autíčku a potláčajú egá, pridajú aj Kisku – budú jazdiť traja. V štátnej letke. Do Popradu.”

“PS/Spolu/Žalude. PS financujú chaloši z ESET-u. Zhodou okolností. Kisku mal financovať Zajac z Eset-u, sám to povedal. Zhodou okolností. A odrazu sa pôjdu spájať? Ach, tie vesmírne náhody. A možno sa pridá aj Hlinovo liberálne KDH. Veď sa už od Trubanovcov prakticky v ničom nelíšia – všetko je to jedna veľká liberálna banda.”

Eset sa podľa neho bude tváriť, že “my nič, my muzikanti”. “My sme len takí introvertní IT-čkári, ktorí, kde-tu, tam-tu, financujú všetko liberálne, čo sa na Slovensku hýbe… Ale to sú všetko náhodičky. Fuj, hnusný Blaha nás tu obviňuje, zažalovať!”

“A možno príde ešte jedna „posila“ do tejto liberálnej svorky. Liberálne médiá v posledné dni tak promujú Žitňanskú, že začínam rozmýšľať, či skončí v Progresívnom Slovensku, v Spolu alebo v Dobrej voľbe. Tam sa celkovo darí „charakterom“. Nuž – začínajú sa diať veci. Niekto tu veľmi túži “prevziať moc”…”

 

Reklama

Blaha vs. Eset

Spoločnosť Eset ešte začiatkom mája poslala Ľubošovi Blahovi predžalobnú výzvu, keďže ich podľa predstaviteľov Esetu na sociálnych sieťach dlhší čas dráždil.

Blaha na svojom facebookovom profile napríklad Eset kritizoval a majiteľov označoval za oligarchov, ktorí vlastnia médiá a platia viacerých politikov. O Esete natočil sériu videí, v ktorých sa snaží firmu zdiskreditovať. Napríklad v nich tvrdí, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

“Eset sa ma pokúša umlčať, toto je ich predstava o slobode a demokracii,“ reagoval Blaha na predžalobnú výzvu.

Keď Eset analyzoval Blahove príspevky, dospel k záveru, že jeho cieľom nebolo objektívne informovať či vecne kritizovať, ako to sám Blaha tvrdil. „Naopak, cieľom sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky,“ komentoval pred dvoma mesiacmi Eset.

Reklama

Blaha v reakcii na túto žalobu v júli uviedol, že sa bude brániť a ešte hlasnejšie poukazovať na to, ako Eset zneužíva svoju ekonomickú moc na podporu liberálnych politikov a médií.

“Úprimne, nepredpokladám, že by boli vlastníci ESET-u takí hlúpi, aby útočili na slobodu slova ako nejakí vyšinutí fašisti,” zverejnil Blaha na sociálnej sieti.

“Ale ak áno, nebude to prvýkrát, čo liberálni milionári podľahli svojej arogancii a snažili sa eliminovať ľavicových kritikov,” dodal. “Len pripomeniem základné fakty o ESET-e a jeho vlastníkoch, ktoré sa dajú nájsť v médiách hlavného prúdu:

“1. Eset je podľa ruského ministerstva zahraničných vecí napojený na americké tajné služby. Písalo o tom SME.

2. Vlastníci Eset-u spolufinancujú protivládny liberálny Denník N, ktorý otvorene podporuje politikov Progresívneho Slovenska. Písalo sa o tom vo všetkých médiách, naposledy o tom otvorene hovoril Michal Kovačič v rozhovore s jedným z vlastníkov Eset-u.

3. Vlastníci Eset-u spolufinancujú stranu Progresívne Slovensko a kampane viacerých liberálnych politikov, vrátane Čaputovej, Valla či Mistríka. Písal o tom napríklad Dag Daniš na Aktualitách.Sk.

4. Vlastníci Eset-u financujú nadáciu, prostredníctvom ktorej posúvajú peniaze liberálnym mimovládkam (napríklad Mesežnikovovo IVO, neoliberálne INESS či Transparency International s Beblavého manželkou v správnej rade) a školám (napríklad Gymnázium C.S. Lewisa, odkiaľ pochádza študent, čo chcel strieľať svojich oponentov). Nadácia Eset toto všetko uvádza na svojej stránke.

5. Vlastníci Eset-u veľmi čudným spôsobom ovládli hotel Carlton – obviňovali ich zo spolčovania s konkurznou mafiou. Písali o tom v Plus 7 Dní,” zverejnil tiež Blaha.

“To je tak, keď máte na účte stovky miliónov a máte pocit, že si za ne môžete kúpiť pravdu… Nemôžete, milí moji, nemôžete. A odkážte to aj na americkej ambasáde,” dodal na záver poslanec.

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali