Plávanie: Lange s Klobučníkom spokojný, na novú sezónu sú "vyhecovaní" (2)

Plávanie: Lange s Klobučníkom spokojný, na novú sezónu sú "vyhecovaní" (2)

Bratislava 17. decembra (TASR) – S 15 slovenskými rekordmi a štyrmi účasťami vo finále sa vrátila slovenská plavecká reprezentácia s minulotýždňových ME v krátkom bazéne v dánskom Herningu. Vlajkovou loďou Slovákov v Herningu bol Tomáš Klobučník, štvrtý na 100 m prsia a šiesty na dvojnásobnej trati. Katarína Listopadová prenikla do finálovej desiatky na 100 m polohové preteky, kde obsadila 8. miesto. Do finále postúpila aj štafeta na 4×50 m polohové preteky v zložení Listopadová, Andrea Podmaníková, Barbora Mišendová a Miroslava Syllabová, pričom dve z nich majú len 16 rokov.

"Chcem poďakovať všetkým pretekárom, lebo dosiahli pekné výsledky. Pred odchodom sme mali v pláne tri semifinále a nakoniec sme získali 15 slovenských rekordov a štyri finále. To je pre nás veľká vec. Z 34 štartov sme urobili 21 osobných rekordov, takže sme formu vyladili dobre. Tomáš Klobučník každý štart premenil na národný rekord. Aj Richard Nagy, čo skočil, bol slovenský rekord. Katarína Listopadová prenikla tiež do finále. A milým prekvapením bol aj Marek Botík. A poďakovať chcem aj mladým plavcom, z ktorých sa nikto neposunul nižšie, ako bol nasadený. Naši najlepší musia trénovať v zahraničí, tu nemáme podmienky," zhodnotil slovenské vystúpenie v Dánsku manažér reprezentácie Ivan Šulek na utorňajšej tlačovej konferencii. Klobučník zlomil národné rekordy šesťkrát (3x 100 m prsia, 2x 200 m prsia, 50 m prsia), Richard Nagy štyrikrát (400, 800 a 1500 m v. sp., 400 m pol. pret.), Listopadová dvakrát (50 m znak) a Marek Botík raz (50 m prsia).

Klobučník, ktorý trénuje v rakúskom Grazi pod vedením renomovaného trénera Dirka Langeho, nechcel pred ME do sveta vyhlasovať, na aké výsledky si trúfal: "Som veľmi spokojný s celým šampionátom. Vedel som, že mám natrénované, pred ME som nechcel mať veľké reči. Veril som v dvestovku, napokon sa to obrátilo, na stovke som bol kúsok od medaily. Na minuloročných ME by tieto časy stačili na medaily. Teším sa novú sezónu, je to výzva."

Príprava pod vedením Langeho a v silnej konkurencii sparingpartnerov v zahraničí sa vypláca. "Dirk bol veľmi spokojný. Trénovali sme tak, aby sme aspoň v jednej disciplíne skončili v top päťke. To sa koniec koncov podarilo. Aj keď sme si viac verili na tú dvestovku, ale stovka vypálila pekne. Myslím si, že aj on je dosť vyhecovaný na ďalšie sezóny, lebo vidí, že sa nám darí, a že progres je dobrý," dodal pre TASR 23-ročný topoľčiansky rodák.

Reklama

"Musím povedať, že s výkonmi na ME som spokojná, aj keď mi prvá polohovka nevyšla. Potom som si povedala, že Tomášovi to ide, máme rovnakého trénera, tak prečo by to nemohlo aj mne. Mám ešte toho veľa pred sebou. Sezóna v krátkom bazéne mi nejde, to je o mne známe, pokúsim sa, aby tá letná v dlhom bazéne bola ešte lepšia," uviedla Listopadová.

K najlepším slovenským plavcom v Herningu patril vytrvalec Nagy, ktorého najlepším umiestnením bola 12. priečka na 1500 m v.sp.. "Zhodnotím to ako úspešné ME. Podarili sa mi osobáky a slovenské rekordy, čo je prísľub do budúcnosti. Je vždy čo zlepšovať. Naučil som sa opäť niečo a teším sa na novú sezónu."

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opäť naznačil, že by chcel byť novým sprostredkovateľom v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Palestínčanov zároveň vyzval, aby sa zjednotili. Jeho prezidentský úrad to uviedol po niekoľkohodinových rozhovoroch s vodcom Hamasu Ismáílom Haníjom v Istanbule.

Zelenskyj v Turecku
Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali