PAHREBA. Ešte to Merkelovej a spol. nezapne? Koľko tisíc obyvateľov EÚ ešte treba pozabíjať, aby v únii zmenili migrantskú politiku?

PAHREBA. Ešte to Merkelovej a spol. nezapne? Koľko tisíc obyvateľov EÚ ešte treba pozabíjať, aby v únii zmenili migrantskú politiku?

Bratislava 24. júla 2016 (HSP/Foto: TASR/AP-Huffington Post)

 

Dennodenne prichádzajú správy o desiatkach zabitých a stovkách zranených obyvateľov Európskej únie, na ktorých spáchali atentáty migranti – noví alebo aj tí, ktorí už dlhšie žijú v únii? Kedy sa zobudí Brusel, Berlín, Paríž a ostatní členovia „eseročky“?..

 

Reklama
Na snímke Angela Merkelová
Na snímke Angela Merkelová

Nazdar, Jožo, zasa nám v Európe vybuchujú bomby a strieľa sa takmer v každom kúte? Už nielen vo Francúzsku, ale aj v Nemecku. B ostatných mesiacoch v najsilnejších krajinách EÚ, v centre Európy zabíjajú viac ľudí, ako na ukrajinských frontoch. Fakt, som z toho jeleň: dokedy to ešte bude trvať? Kedy sa zobudí Merkelová, ktorá bola hlavným iniciátorom „hosťovania“ miliónov migrantov v Európe? Kedy si konečne vezmú rozum do hrsti v Bruseli, Paríži, Berlíne? Koľko tisíc ľudí ešte musia pozabíjať, aby konečne naše vrchnosti sa spamätali a pochopili, že urobili trestuhodnú hlúposť?

Tak to je veľmi smutné. Neviem, ja som síce demokrat, liberál a diplomat, ale to, čo sa deje, prekračuje už všetky mantinely. Chceli sme byť pápežskejší ako samotný pápež, ale rozpútali sme vlastnými rukami skutočnú „diaboliádu“. Ako sa hovorí: každý dobrý skutok musí byť potrestaný – a migranti nás trestajú za to, že sme chceli pre nich urobiť čo najlepšie a zachrániť im holé životy. Teraz berú životy stovkám našich ľudí – je to nočná mora.

Reklama

 

Očakával som, že islamisti začnú podobnú vojnu v Európe, aj keď priznám sa nemyslel som si, že sa to začne tak skoro: ešte sa tu nestihli poriadne usadiť, ale už začali zabíjať domácich a organizovať teroristické činy. Najhoršie na tom je, že tieto ohavnosti páchajú aj migranti, ktoré tu už žijú dlhé roky. A to je ešte jeden dôvod navyše, prečo treba stopnúť prílev migrantov: existuje vysoká pravdepodobnosť, že po rokoch títo vystrašení ubolení ľudia sa tu premenia na teroristov a krvilačných zabijakov.  

Neviem, nechápem našich bruselských politikov: na čo ešte čakajú? Teroristické útoky a vraždy sú na dennom poriadku – dokedy ešte chcú čakať? Verejnosť je naladená mimoriadne negatívne, nervozita a strach narastajú. Je to súd s pušným prachom a dlho to tak trvať nemôže – vybuchne. Ale politici a média pokračujú nás presviedčať, že všetko je v poriadku a to sú iba náhody. Vraj máme byť milosrdní. Ako môžeme byť milosrdní s tými, ktorí nás zabíjajú? Teraz budeme podozrievať každého moslima, že je potencionálny terorista a nech mi niekto povie, že na to nemám dôvod a právo. Bohužiaľ, realita nepustí.

 

Nuž, darmo tu niekto bude vyzývať k ľudskosti a nasadzovať stredovekú cenzúru, aby niekto náhodou nepovedal pár nepríjemných slov o moslimoch. Moslimovia sami „vybudovali“ verejnú mienku, ťažko to zmenia. Vlastne sa ani nesnažia. Vyvádzajú v Európe horšie ako v rodnej vlasti. Príde čas a budú sa čudovať, že s nimi konečne začnú robiť poriadok… Veď to nemôže pokračovať do nekonečná.  A prečo by?

Reklama

Niektorí to berú ako odvetu a vysvetľujú súčasnú situáciu imperialistickou minulosťou viacerých európskych krajín. Stáročia dobíjali a okupovali štáty po celej planéte, týrali a rozkrádali, mučili a zabíjali. Vtedy všetky kontinenty zaplavili migranti z Európy, ktorí so zbraňami v rukách presadzovali svoje „európske právo“. A teraz sa karta otočila a migranti z bývalých kolónií začali okupovať Európu a vracať požičané. A tiež tu so zbraňami v rukách presadzujú svoje „islamistické právo“. Niečo na tom bude, aj keď tých príčin súčasnej situácie je viac. Bohužiaľ už dlhší čas celé vedenie EÚ nevie, čo s tým. Dodnes nič neurobilo.

 

No a otázkou je, kedy aspoň niečo začne robiť. Tie ploty nás nezachránia. Plot dá sa obísť, preskočiť alebo prekonať iným spôsobom. Dovtedy, kým EÚ nezačne strážiť svoje hranice, situácia sa nezlepší – ale určite sa zhorší, pretože budú sem prichádzať ďalšie stovky tisíc migrantov. Obávam sa, že bublina praskne, trpezlivosť ľudí skončí a začnú sa nepokoje. Mnohých súčasných európskych lídrov budú súdiť a viacerých odsúdi samotná história. Obávať sa, že genosku Merkelovú kvôli jej tuposti budú spomínať horšie ako Hitlera. Keď takto pôjde, obetí bude viac ako v časoch druhej svetovej vojny. A chaos a zabíjania nepotrvajú 5 rokov, ale desaťročia…

Dúfam, až taký smutný scenár to nebude. Ale, fakt, Merkelovú budú tisícročia opľuvať desiatky generácií Európanov a aj „rodných“ Nemcov. Síce aj v Nemecku sa už ľady pohli, ale sú to skôr kozmetické opatrenia. Nemecko opäť zaviedlo pasové kontroly na schengenských hraniciach s Rakúskom a niekoľkokrát pred migrantmi hranice uzavrelo. Hovorí sa o ukončení politiky „otvorených dverí“ a o prísnejšom spracovaní veľkého počtu žiadostí o azyl. Pritvrdili sa aj podmienky, za akých môže azylant žiadať o zlúčenie rodiny. To je ďalší problém. Desiatky tisíc utečencov a migrantov vrátane detí bez sprievodu, ktorí sa ako predvoj dostali do Európy, rátali s tým, že za nimi bude môcť už legálne pricestovať v mnohých prípadoch aj početné príbuzenstvo. A sú to ďalšie milióny migrantov!..

 

Reklama

Aj iné štáty začali robiť rôzne opatrenia, ale zatiaľ sú to iba nejaké ploty a menšie obmedzenia. Rakúsko tiež robí kontroly na hraniciach so Slovinskom, Maďarskom a s nami. Svoje hranice si pevne stráži i Maďarsko. Na hraniciach so Srbskom postavilo ostnatý plot:  Srbsko nepatrí medzi štáty EÚ, a tak to Maďarsko odôvodnilo ochranou vonkajších hraníc únie. Ploty začalo stavať aj na hraniciach s Chorvátskom, ktoré je na rozdiel od Srbska členom únie. A aj so Slovinskom, ktoré patrí do schnegenskej zóny.

Ale tie ploty všetky problémy nevyriešia. Razantnejšie konajú naši susedia Maďari, za čo ich kritizujú liberáli z Bruselu, Parížu a Berlínu. Za prekročenie hraníc bez dokladov alebo víz v Maďarsku hrozí väzenie. Európski „demokrati“ tvrdia, že tento zákon je v rozpore s medzinárodným právom týkajúcim sa vojnových utečencov, ktorí majú právo požiadať o azyl. Niet sa čomu čudovať, že utečenci i migranti začali Maďarsku vyhýbať. Situáciu to predsa  nevyriešilo a migranti začali hľadať iné cesty do „rajských“ krajín – napríklad, cez   Chorvátsko a Slovinsko. A vôbec sa nezmenil počet migrantov, ktorí tam smerujú.

 

A keďže sa naše vrchnosti hrajú na zástupcov Pána Boha na zemi, ľudia sa začínajú ozbrojovať – je to logická reakcia na násilie a zabíjania. Už aj v Nemecku sa zvýšil záujem o držanie malých osobných zbraní. V Bavorsku sa dokonca vlani zdvojnásobil a stále sa zvyšuje. Pre nákup týchto, tzv. malých zbraní neplatia žiadne obmedzenia a v rámci celého Nemecka evidovali do konca januára tohto roka takmer 301-tisíc ich držiteľov. A keďže ľudia sa vyzbrojujú, onedlho môžeme čakať, že zbrane začnú aj používať – a to masovo. A tak nás migranti zatiahnu do občianskej vojny v únii…

Samozrejme, je to posledné, čo potrebujeme – aby ľudia začali brať spravodlivosť, bezpečnosť a ochranu seba a blízkych do vlastných rúk. Ale na druhej strane – čo majú robiť, keďže naše vrchnosti nič nerobia a hrajú sa na mŕtvych chrobákov? Vieš, v tejto súvislosti mi furt vŕta v hlave starý socialistický vtip. Je síce bradatý, ale perfektne pasuje do súčasnosti: „Hovorili, že sa socializmus ocitol na pokraji priepasti, ale odvtedy už urobil veľký krok dopredu…“ Presne po pasuje aj do súčasnosti: už sme sa ocitli na pokraji priepasti a jeden nepremyslený krok môže zapríčiniť obrovskú katastrofu. A tých zlých krokov naše bruselskí vrchnosti v ostatnom čase urobili viac ako dosť. Čudujem sa, že ešte žijeme…

 

Škoda, že to tak všetko dopadlo a kvôli pár zločincom celá Európa začína nenávidieť migrantov – moslimov. Predsa sú medzi nimi aj milióny dobrých a slušných ľudí.

A čo máme robiť? Vysvetlím ti to na jednoduchom príklade. Aké ovocie máš rád?

 

Ja? Čo ja viem? Maliny, hrušky, jahody. A čo to má s tým spoločné?

Reklama

Pozri sa. Keď ti dajú misu s krásnymi a chutnými malinami či jahodami a prezradia, že zopár tých malín alebo jahôd sú otrávených – dotkneš sa tej misy? Vezmeš si aspoň jeden kus?

 

Určite nie. Ale nie je to veľmi objektívne prirovnávanie: pre ľudí a jahody platia iné zákony,  nedá sa to všetko vysvetliť na takých príkladoch. Je to zložitejšie.

Samozrejme, že je. Ale predsa. Je to tiež takmer taká istá samovražda, ako ochutnať otrávené jahody: rozhodnutie o prijímaní miliónov utečencov z úplne iného kultúrneho a náboženského prostredia je rovnakým zabijakom pre Európsku úniu. A to naši najmúdrejší a najdemokratickejší politici nevedeli od samotného začiatku. Potom je tú ďalšia horúca otázka: akých to debilov sme si zvolili? Takých, ktorí nás všetkých ženú k samovražde – k tomu obrovskému kroku dopredu z pokraja priepasti. Dokáže to niekto zastaviť?..

 

Reklama

Eugen Rusnák

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali