OTS: SPP je už osemnásobným TOP firemným filantropom roka

OTS: SPP je už osemnásobným TOP firemným filantropom roka

Bratislava 28. novembra (TASR-OTS) – Slovenský plynárenský priemysel, a. s., (SPP) sa už ôsmykrát stal najväčším firemným filantropom roka. V roku 2012 venoval z vlastného rozpočtu na verejnoprospešné a filantropické aktivity takmer 2 milióny eur. Ocenenie "TOP firemný filantrop 2013" získal predovšetkým vďaka aktivitám svojho EkoFondu a programu "Obnovme si svoj dom" určený na záchranu kultúrneho dedičstva a pamiatok na Slovensku.

V roku 2012 SPP venoval z vlastného rozpočtu na verejnoprospešné a filantropické aktivity 1.933.200 eur. V rámci tejto sumy SPP podporil neinvestičný fond, EkoFond, ktorý využil venované finančné prostriedky na verejnoprospešné aktivity zamerané na úsporu energie a zlepšenie kvality životného prostredia, najmä na ťažiskové projekty – Zlepšenie energetickej hospodárnosti budov a vzdelávací projekt EkoFond pre školy. SPP zároveň podporil aj verejnoprospešný program Ministerstva kultúry SR "Obnovme si svoj dom" s ďalším partnerom programu Nadáciou SPP. Cieľom tohto programu je zachovávať kultúrne dedičstvo na Slovensku. Už od roku 2004 systémovo rieši financovanie záchrany, ochrany, obnovy a využitia národných kultúrnych pamiatok na Slovensku. Vďaka programu "Obnovme si svoj dom" boli v roku 2012 obnovené mnohé národné kultúrne pamiatky na Slovensku ako napríklad, Kostol sv. Jána Krstiteľa v Jasove, Kaštieľ a park v Pezinku, socha sv. Jána Nepomuckého na podstavci v Kráľovej pri Senci, Kláštor kartuziánov v Červenom Kláštore, ktoré tak získali nový reprezentatívny vzhľad.

Na slávnostnom vyhlásení najväčších firemných podporovateľov verejnoprospešných aktivít včera prevzal od zástupcov Fóra donorov cenu "TOP firemný filantrop 2013. Člen predstavenstva SPP, Marián Valko: "SPP je najväčší dodávateľ energií, ktorý pôsobí v každom kúte Slovenska. Naša spoločnosť si zároveň uvedomuje, aký dôležitý je zodpovedný prístup k prostrediu, v ktorom podniká. Aj preto sa našej spoločnosti podarilo už ôsmykrát obhájiť titul TOP firemný filantrop roka," dodal v rámci poďakovania za ocenenie.

Rebríček TOP firemný filantrop každoročne zostavuje Fórum donorov podľa medzinárodnej metodiky a je jediným rebríčkom svojho druhu na Slovensku, ktorý hodnotí firemných darcov podľa objemu rozdelených prostriedkov na verejnoprospešné aktivity. Do rebríčka TOP firemný filantrop sa môže zapojiť každý podnikateľský subjekt, ktorý podporuje všeobecne prospešné projekty, prostredníctvom finančných príspevkov, vecných darov, produktov či služieb a podobne, akými sú napríklad aktivity v oblasti ekológie, sociálne a humanitárne projekty, podpora kultúry, dodržiavanie ľudských práv, rozvoj vzdelávania, vedy a výskumu, obnova kultúrneho dedičstva či projekty zamerané na ochranu zdravia. Sumy darovaných prostriedkov nezahŕňajú sponzorské príspevky firiem či asignáciu 2-% podielu zaplatenej dane. Fórum donorov opäť vyhlasuje aj dve osobnostné kategórie – Zamestnanec roka a Filantrop roka. Tento titul patrí osobnostiam, ktoré svojim ľudským prístupom výrazne prispievajú k rozvoju filantropie vo firmách a zároveň motivujú svojich kolegov.

Reklama

SPP je držiteľom ocenenia TOP firemný filantrop za roky 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 a 2013.

Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj.

Reklama

Kontakt: Peter Bednár hovorca tel.: +421 (2) 6262 4161 e-mail: peter.bednar@spp.sk www.spp.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali