OTS: Nájde spevák z Hexu šoféra a dostane sa na Kozel Žákovic Open?

OTS: Nájde spevák z Hexu šoféra a dostane sa na Kozel Žákovic Open?

Bratislava 12. júla (TASR-OTS) – Chalani zo skupiny Hex si zatiaľ užívajú oddych a dovolenku, teda až na jednu výnimku. Yxo je organizátorom festivalu Kozel Žákovic Open a keďže sa blíži 27.júl a začiatok fesťáku, Yxo musí na pokojné dni dočasne zabudnúť. Aj preto som hodila reč s iným Hexákom, spevákom Ďuďom. Ten sa do Trenčianskych Bohuslavíc veľmi teší, pretože to znamená, že bude počas dvoch festivalových dní bývať na chalupe, v kraji, ktorý pozná a v ktorom sa vlastne Hex dal dokopy. "My sme tam už v roku 1989 mali také sústredenie ešte pred pádom režimu. Vlastne sme sa tam prvý raz stretli v takej zostave, v akej sme neskôr začali hrávať. Dokonca nám aj v miestnom kulturáku požičali miestnosť. My ten kraj máme radi, poznáme ho, aj tých ľudí. Žákovic je preto špeciálny v tomto ohľade."

Ako domovská skupina, Hex by sa mal každý rok na Kozel Žákovic Open niečím novým pochváliť. Na festivale už kapela točila svoje jediné koncertné DVD a to, čo pripraví v rámci 12.ročníka, pôjde pripravovať budúci týždeň. Určite to nebude žiadne 3D dvdéčko. "My si počkáme, keď bude 4D. Budú tam aj vône, rozliate pivo a budú aj klobásy voňať z toho dvdéčka. Tak potom urobíme 4D."

Kozel Žákovic Open sa drží pôvodného plánu a je priateľsky a rodinne ladený. Ďuďo sa tejto myšlienky drží. A to doslova. "Ja už tam dlhé roky chodím so svojou rodinou. S kompletnou a ešte aj rozšírenou. Švagor chodí aj s kamarátmi. My bývame na takej chalupe, od festivalu asi 20 kilometrov. Jediná komplikácia je, že sa musí vybrať šofér na ten konkrétny večer, ktorý povozí celú partiu. Chodím s rodinou, s dcérou. Tá sa občas pozrie aj z pódia, ale už je taká odrastenejšia tínedžerka, teraz zmaturovala a tak si to užíva so svojou partiou, ktorú tam má."

Mať člena kapely ako organizátora festivalu je dvojsečná zbraň. Výhoda je, že Hex dostane v line upe najlepší čas. Nevýhodou môže byť, že organizátor chce vždy dostať kapelu za najlepšiu cenu. Kto v tejto hre na výhody a nevýhody zvíťazí, to bude jasné už 27.júla, kedy odštartuje 12. ročník festivalu Kozel Žákovic Open v Trenčianskych Bohuslaviciach. Príďte sa pozrieť.

Reklama

Viac info na www.zakovicopen.sk www.facebook.com/zakovicopen

Autor článku: Maca Schmidtová, PR manager Kozel Žákovic Open Autor fotografie: Martina Mlčúchová

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

15:58

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O tieto dlhopisy prejavili záujem švajčiarski investori a po 10 rokoch sa tak podarilo SR diverzifikovať portfólio aj do inej meny ako euro. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

15:52

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave patrí medzi desať najlepších letísk vo východnej Európe. V ankete najlepších letísk sveta – Skytrax sa v kategórií letísk východnej Európy umiestnilo na 10. mieste. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

15:35

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu.

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali