OTS: Afganistan: Otvorenie mediálneho centra Bayat Media Center je oslavou…

OTS: Afganistan: Otvorenie mediálneho centra Bayat Media Center je oslavou…

Otvorenie mediálneho centra Bayat Media Center je oslavou národného informačného, komunikačného, technologického inovačného dedičstva Afganistanu, oslavou investícií Afgancov do budúcnosti národa v prospech všetkých Afgancov

KÁBUL, Afganistan, 21. januára 2014 /PRNewswire/ (TASR-OTS) — Afganský prezident Hamid Karzai a pán Ehsanollah Bayat, generálny riaditeľ siete televízneho a rozhlasového vysielania Ariana (ATN), privítali v utorok, 21. januára 2014 v Kábule na otvorení mediálneho centra Bayat Media Center viac ako sto vysokopostavených členov afganského kabinetu, poslancov, vysokých hodnostárov a zahraničných zástupcov. 

Piate poschodie mediálneho centra predstavuje najväčšie a najmodernejšie zariadenie televízneho a rádiového vysielania v regióne a bude slúžiť aj ako národné sídlo spoločnosti Afghan Wireless Communication Company (AWCC) a nadácie Bayat Foundation. Ako viditeľná investícia do budúcnosti afganského hospodárstva bude toto mediálne centrum slúžiť ako národné informačné, komunikačné, technologické inovačné a vodcovské dedičstvo Afganistanu.

Reklama

Na ploche viac ako 77 000 štvorcových stôp má mediálne centrum 7 televíznych štúdií, 8 rozhlasových / nahrávacích zvukových štúdií; 2 strižne a dabingové štúdiá a divadlo s 250 miestami, vybavené najmodernejšou audio-video technológiou pre priame prenosy z televíznych a rozhlasových vysielaní  Tieto produkčné a vysielacie zariadenia svetovej kvality ďalej umožnia spoločnosti Ariana Television and Radio, aby bola jednotným hlasom afganského národa, spolupracujúcou digitálnou spoločnosťou a regionálnou platformou, ktorá znovu obnoví vedúcu úlohu Afganistane v médiách Strednej Ázie.  Vďaka používaniu panelov s dvojitým zasklením, aby sa maximálne využilo prirodzené denné svetlo, rozsiahlemu LED osvetleniu, solárnym systémom na ohrev vody a inovatívnemu nezávislému systému na čistenie / recykláciu vody patrí mediálne centrum aj medzi energeticky najefektívnejšie a „najzelenšie“ budovy v Afganistane. 

Podľa Ehsanollaha Bayata: „Centrum Bayat Media Center je viac ako len budova svetovej triedy; je to nové národné dedičstvo informácií, komunikácie a technologických inovácií vedené Afgancami pre všetkých Afgancov.  Počas celej histórie našej krajiny sme prešli toľkými výzvami a videli sme, že Afganci zo všetkých častí našej krajiny sú schopní sa spojiť, prestavať, posilniť a posunúť náš národ ďalej.  Preto je mi cťou, že mám vedľa seba prezidenta Karzaia, s ktorým spoločne otvoríme toto „okno do sveta“ pre náš národ a mám tu česť dokázať všetkým na svete, že budúcnosť Afganistanu je jasná a plná príležitostí.“

Reklama

Vo svojom blahoželaní prezident Karzai podotkol: „Som hrdý na jednu z našich vlastných prác.  Na tejto nádhernej, modernej a technicky vyspelej budove vidím tvrdú prácu našich Afgancov, ktorí investovali do napredovania nášho národa a jeho ľudí. Je to veľká radosť vidieť toto zariadenie plné vzdelaných a skúsených mladých Afgancov, pracujúcich v prospech našej krajiny. Toto nové centrum neslúži iba pre ľudí nášho úžasného národa a pre budúce generácie, ale tiež predstavuje vysoký štandard a vzor všetkým, ktorí chcú pracovať na budovaní a napredovaní Afganistanu.  Otvorením centra oslavujeme náš spoločný úspech, ktorý sme dosiahli úplne sami, náš vlastný obchodný kapitál, snahu, tvrdú prácu a zanietenie pre Afganistan a jeho ľud.  Toto je naozaj testamentom pre budúcnosť vytvorený Afgancami pre Afgancov.“

Prezident Karzai a Ehsan Bayat využili túto príležitosť aj na oficiálne zahájenie kanála ATN News, novej televíznej a rozhlasovej siete, ktorá bude doplnkom vysielania ATN k dvom verejnoprávnym televíznym kanálom a dvom národným rozhlasovým staniciam.  ATN News bude uvádzať rôznorodý súbor programov národných a regionálnych správ s dôrazom na vyrovnané politické, ekonomické a regionálne analýzy a komentáre. 

Čerpajúc z rozsiahlych schopností regionálnych produkčných štúdií ATN so sídlami v mestách Herat, Mazar, Jalalabad a onedlho aj v Kandahare získavať správy, kanál ATN News prinesie divákom ozajstný celonárodný pohľad na kľúčové každodenné udalosti na severe, juhu, východe a západe krajiny a umožní všetkým Afgancom – bez ohľadu na miesto, kde sa nachádzajú, alebo jazyka – dozvedieť sa o problémoch, ktorým národ čelí a o bohatých príležitostiach zjednoteného Afganistanu napredovať a prosperovať.  A s cieľom rozšíriť spravodajstvo bude ATN vysielať aj inovatívny obsah o počasí a športe.

O spoločnosti Ariana Television and Radio Network

Reklama

Spoločnosť Ariana Television and Radio (ATN), ktorú založil pán Ehsanollah Bayat v roku 2005, je jedným z najväčších súkromných mediálnych kanálov v Afganistane, s pokrytím 33 z 34 provincií, kde sa dostane až k viac ako 25,000,000 Afgancov.  ATN je prostredníctvom satelitu dostupná divákom hovoriacim jazykmi Dari a Pashto po celej Európe, Ázii, na Blízkom východe a v Severnej Amerike. Programy ATN, ktorú sú zamerané na informácie, obsah a zábavu, kladú osobitný dôraz na vzdelanie, zdravie, vysielanie pre deti a pre ženy a svetové témy a tím ATN s hrdosťou prezentuje divákom vysielaním presný a nezaujatých správ o udalostiach.

Cieľom spoločnosti ATN, od začiatku jej činnosti, bolo zapojenie verejnosti a vzdelávanie, vytvárajúc tak „okno pre lepší zajtrajšok.“  Ako doplnok vysielania k dvom verejnoprávnym televíznym kanálom a dvom národným rozhlasovým staniciam (ATN a ATN News) je našim cieľom predstaviť našim divákom a poslucháčom to najlepšie zo zahraničného umenia a kultúry z celého sveta a zároveň rozširovať možnosti našich miestnych spisovateľov, producentov, hercov a režisérov v afganskej spoločnosti. Programy sú dostupné prostredníctvom webstránky ATN, www.arianatelevision.comalebo cez satelity HotBird a GlobeCast.

O spoločnosti Afghan Wireless

Reklama

Spoločnosť Afghan Wireless (AWCC) bola založená Ehsanollahom Bayatom so sídlom v Kábule tvorí spoločný podnik so spoločnosťou Telephone Systems International, Inc. (TSI) a Ministerstvom komunikácií a poskytuje služby viac ako 4,000,000 predplatiteľom po celom Afganistane.  Spoločnosť Afghan Wireless, ktorá priamo zamestnávajúc viac ako 5,500 ľudí a ďalších 100,000 zamestnáva nepriamo, je jedným z najväčších zamestnávateľov v celom Afganistane a má vedúce postavenie pri poskytovaní bezdrôtových a širokopásmových komunikačných riešení súkromným aj firemným zákazníkom. Ďalšie informácie nájdete na www.afghan-wireless.com.

O nadácii Bayat Foundation

Nadácia Bayat Foundation, charitatívna organizácia podľa 501 c(3), podporuje od roku 2005 blaho afganského ľudu. Nadácia bola založená a riadená Ehsanom Bayatom a Fatemou Bayatovou a podieľala sa na viac ako 200 projektoch zameraných na zlepšenie kvality života mládeže, žien, chudobných a starších ľudí Afganistanu.  Projekty zahŕňajú výstavbu nových zariadení a udržateľnej infraštruktúry v chudobných regiónoch a podporu programov so zameraním na zdravie, vzdelávanie, ekonomiku a kultúru. Bližšie informácie získate na e-mailovej adrese info@bayatfoundation.org.

KONTAKT: Montgomery Simus, m.simus@tsiglobe.com  +1 702 809 6772

Reklama

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

16:05

Grécko uskutočňuje na turistickom ostrove Kréta trojdňové cvičenie zamerané na riešenie katastrof. Návštevníci a cestovné kancelárie zdôrazňujú, že sa treba pripraviť na núdzové stavy spôsobené napríklad zemetrasením a požiarmi.

15:56

Spoločnosť Slovnaft začne v polovici budúceho týždňa jarnú časť generálnych revízií. Odstavených bude postupne 25 výrobných jednotiek, z toho 22 v jarnej fáze. Ich opätovný nábeh na plnú produkciu sa plánuje na druhú polovicu júna. Druhá časť generálnych opráv sa bude realizovať v septembri a októbri. Celkové investície Slovnaftu v rámci generálnych revízií presiahnu 130 miliónov eur. Informoval o tom hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali