Olympijský zákaz: uvedomujú si vôbec, čo bude nasledovať pri najbližšej imperiálnej vojne Západu?

Olympijský zákaz: uvedomujú si vôbec, čo bude nasledovať pri najbližšej imperiálnej vojne Západu?

Bratislava 22. februára 2023 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Olympijské hry neboli nikdy takým nástrojom politiky, aký z nich chce urobiť ríša Západu. Na Zemi boli od vzniku novodobých olympijských hier stovky vojen, ale nikdy neboli z hier vylúčené bojujúce strany. Až teraz. Na tejto hanebnosti sa podieľa aj Slovensko

olympijské hry
Ilustračné foto

Prvé letné olympijské hry sa konali od 6. do 15. apríla 1896 v gréckych Aténach zásluhou iniciatívy baróna Pierre de Coubertina. Vznikli, aby spájali ľudí a šírili ušľachtilé myšlienky harmonického rozvoja jedincov a celého ľudstva, humanizmu, priateľstva, nediskriminácie, nenásilia a mieru.

Reklama

Od tých čias sa na Zemeguli odohrali stovky vojen. Tak napríklad len samotné Spojené štáty americké od roku 1896 do súčasnosti boli zapojené minimálne v 196 konfliktoch, pri ktorých použili voči iným krajinám silu alebo iné metódy odporujúce medzinárodnému právu.

Pri týchto amerických vojnách zahynuli milióny ľudí, väčšinou civilistov, v drvivej väčšine úplne nevinných. Jeden zoznam takýchto amerických útokov, invázií a vojen môžete nájsť napríklad tu, ale existuje ich aj na internete viacero.

Reklama

Tieto ozbrojené aktie sa nikdy neviedli na území Spojených štátov, všetok ten teror a porušovanie medzinárodných konvencií však bol v konečnom dôsledku prinajmenšom iniciovaný, ale väčšinou aj realizovaný samotnými USA. Táto krajina však za to nikdy nebola potrestaná, nikdy neboli voči USA zavedené žiadne sankcie, ba naopak, USA bývajú globálnym mediálnym kartelom velebené ako krajina – mierotvorca, ktorá vraj dodržiava medzinárodné právo. USA nikdy neboli vylúčené z medzinárodného športového diania, vrátane toho olympijského.

Podobný zoznam agresívnych vojen a zločinov, i keď omnoho skromnejší, by sa dal urobiť aj pre ďalšie štáty sveta, najmä západné veľmoci, ale aj iné krajiny. Ani tieto štáty nikdy neboli za svoje agresie potrestané ani vylúčené z medzinárodného športu.

Dá sa to zhrnúť: počas 127 rokov moderného olympijského športu sa na Zemi udiali stovky vojen s miliónmi mŕtvych, ale nikdy neboli športovci z krajín útočníkov vylúčení zo športového súťaženia.

Prečo to tak je? Pretože o tom je samotná olympijská myšlienka. Už od počiatku olympijského hnutia bolo snahou dosiahnuť, aby hry boli čím menej spolitizované, aby sa do športu čím menej zaťahovala politika a spory, aby sa aj šport nakoniec nestal len ďalšou oblasťou, ktorá bude ľudí rozdeľovať a čoraz viac znepriateľovať. Tá myšlienka je úplne jasná: šport má ľudí spájať a nemá byť nástrojom politiky.

Ríša globálneho Západu pošliapala už všetky ideály, pravidlá a hodnoty, takže nie je nijako zvláštne, že pohŕda aj olympijskými princípmi, nad ktoré povýšila svoju propagandistickú rétoriku a demagógiu.

Reklama

Ministri z USA a ich vyše 30 vazalských dŕžav, vrátane Slovenska, navzdory protestom a stanovisku Medzinárodného olympijského výboru, sa na online stretnutí dohodli na opätovnej podpore zákazu ruských a bieloruských športovcov zúčastňovať sa medzinárodných súťaží, kým bude vojna na Ukrajine pokračovať.

Uvedomujú si vôbec idioti vo vedení Ríše, čo páchajú? Hovorí im niečo výraz „precedens“? Dokážu si vôbec zrátať na prstoch, čo týmto činom spustia? Ako v podstate zničia už aj olympizmus? Naozaj si nevidia ďalej od nosa a nevedia, čo urobí zvyšok sveta okamžite, keď sa pustia do najbližšej imperiálnej agresie?

Samozrejme, nikto sa nečuduje, že to podpísal aj Ján Horecký, minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Nehádžme to len na neho, ten dobrý muž iste nemohol inak, ak nechcel ohroziť svoju kariéru a slušný príjem, nepochybne iba konal v mene celej vládnej junty.

Tá neomylne poškodila na Slovensku všetko, čoho sa za tri roky svojho šafárenia dotkla, takže bolo úplne jasné, že ani v tomto prípade si nenechá ujsť príležitosť prekročiť ďalšiu červenú čiaru, ktorá vymedzuje hranicu príčetnosti a zdravého rozumu, aby sa spolu s kolektívnym Západom v rámci totálnej abnormalizácie posunula opäť o kúsok bližšie k progresívnemu kolektívnemu šialenstvu.

Slovenskí a iní vazalskí pudlíci demokracie to zdôvodnia tým, že budú papagájovať propagandistické nezmysly o vojne na Ukrajine a samozrejme ani nezavadia o argumenty o tom, že to nie je také čiernobiele ako to vykresľuje mainstream.

Reklama

Títo naši vazalskí politici a ich novinárski politruci si idú vlasy vytrhať od hrôzy, keď niekto niekde nebodaj spomenie meno prvého slovenského prezidenta, ešte toho spred 80 rokov. Vraj bol taký a taký, lebo robil neprístojné kompromisy so západnou veľmocou, ríšou zla. Ale čo robia oni sami? Vedia si vôbec predstaviť, ako sa na nich bude pozerať história?

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

09:59

Rusko bolo aj v apríli najväčším dodávateľom ropy do Číny, keď objem dodávok zvýšilo medziročne takmer o tretinu. Prvú pozíciu najväčších dodávateľov tejto suroviny do najväčšej ázijskej ekonomiky si tak udržalo už 12. mesiac po sebe.

09:24

Obyvateľa ruského mesta Novosibirsk odsúdil v pondelok tamojší súd na 25 rokov väzenia za pokus o podpálenie budovy vojenskej správy. Informovala o tom agentúra Reuters.

08:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila hranicu 84 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnila politická neistota v kľúčových producentských štátoch po tom, ako pri havárii vrtuľníka zahynul iránsky prezident Ebráhím Raísí a saudskoarabský korunný princ zrušil návštevu Japonska pre zdravotné problémy saudskoarabského kráľa.

08:21

Ukrajinská armáda zlikvidovala v noci na pondelok všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

07:28

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok zagratuloval novému taiwanskému prezidentovi Laj Čching-teovi k jeho inaugurácii a vyhlásil, že sa teší na spoluprácu medzi Washingtonom a Taipei pri udržiavaní “mieru a stability v Taiwanskom prielive”.

07:20

Japonské úrady v sobotu vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali