Devätnásťročný Raymond napodobnil Yzermana, štvorbodový Josi

Devätnásťročný Raymond napodobnil Yzermana, štvorbodový Josi

New York 25. októbra 2021 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Nam Y. Huh)

 

Hokejisti New Yorku Islanders v zostave so slovenským obrancom Zdenom Chárom vyhrali v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Vegas Golden Knights 2:0. Vybojovali druhé víťazstvo za sebou a opäť na nulu.

Lucas Raymond
Na snímke útočník Detroitu Lucas Raymond oslavuje hetrik v zápase hokejovej NHL Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings (3:6)
“Ostrovanov” znovu podržal Rus Iľja Sorokin. Stal sa prvým brankárom v klubovej histórii, ktorý vychytal dva shutouty v priebehu dvoch dní. Deň predtým si udržal čistý štít v zápase s Arizonou (3:0)

“Bol vynikajúci. Udržal nás v zápasoch a vyhral nám ich. Dva shutouty po sebe, ktorými zakončil ´road trip´, to je úžasné,” chválil ho spoluhráč Casey Cizikas. “Je to veľký pracant. Nikdy sa nezastaví a vždy niečo robí. Naťahuje sa, skáče na švihadle alebo robí karido. Posledné tri-štyri zápasy boli z jeho strany skvelé,” uviedol Mathew Barzal, ktorý strelil druhý gól “ostrovanov”. Jeden presný zásah a asistenciu zaznamenal Josh Bailey. Chára odohral 16:15 minúty, pripísal si jednu strelu, plusový bod a odsedel dva dvojminútové tresty za nedovolené bránenie.

Reklama

Golden Knights prehrali štvrtý zápas v sérii, čo sa im stalo prvýkrát pod vedením trénera Petra DeBoera. “Samozrejme, že nás to štve. Nikto nemá rád prehry. No dobré tímy sa z toho vedia vykopať,” poznamenal brankár “rytierov” Robin Lehner, ktorý predviedol 24 úspešných zákrokov.

Boston zdolal doma San Jose 4:3 a pripravil súperovi prvú prehru v sezóne. Základ triumfu položili Bruins v prvej tretine, v ktorej si vytvorili trojgólový náskok. Brad Marchand, David Pastrňák a Derek Forbort zaznamenali zhodne gól a asistenciu, Patrice Bergeron si do štatistík pripísal dve gólové prihrávky. Na druhej strane sa strelecky presadili Jasper Weatherby, Tomáš Hertl a Timo Meier. “Bol to ťažký zápas, asi najťažší v tejto sezóne,” povedal Hertl. Meierov gól na 3:4 prišiel necelých päť minút pred koncom tretej tretiny a San Jose sa už nepodarilo vyrovnať. Sharks tak ukončili víťaznú sériu, trvala štyri stretnutia.

Reklama

Bolo dôležité, že sme v závere zabojovali, ale tie góly prišli už neskoro. Chceli by sme mať o päť minút viac,” povedal tréner “žralokov” Bob Boughner.

Detroit uspel v Chicagu 6:3, švédsky nováčik Lucas Raymond sa na triumfe Red Wings podieľal hetrikom a jednou asistenciou. Bol to jeho premiérový hetrik v NHL. Štvrtý hráč vlaňajšieho draftu tak v šiestich dueloch sezóny nazbieral už sedem bodov. “Bol to pre mňa špeciálny večer a užil som si ho. Hlavne to, že sme vyhrali po náročnom včerajšom zápase,” vyznal sa devätnásťročný mladík. Detroit predtým prehral v Montreale 1:6 a doma nestačil na Calgary (0:3).

Raymondovi vychádza spolupráca v elitnej útočnej formácii s Tylerom Bertuzzim, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, a Dylanom Larkinom. Ten mal tri gólové asistencie. “Hrá so skutočne dobrými hráčmi v dobrom útoku a zbieral dôležité minúty. Dostal šancu a chopil sa jej. Je skvelé, že strelil hetrik,” pochválil ho tréner Red Wings Jeff Blashill. Raymond je len druhý tínedžer, ktorý strelil hetrik v drese Detroitu. Okrem neho sa to podarilo len legendárnemu útočníkovi a súčasnému generálnemu manažérovi Stevovi Yzermanovi v rokoch 1983 a 1985.

Chicago sa stále trápi, v šiestich zápasoch sezóny ešte nevyhralo a dokonca ani neviedlo. Po zápase s Detroitom prebehol tímový míting. “To, o čom sa hovorí v šatni, zostane v šatni. Snažíme sa vykopať z diery, do ktorej sme sa dostali. Nie je to dobrý pocit, no riešenie je v našej šatni a každý sa snaží vyvodiť zodpovednosť,” povedal kapitán Blackhawks Jonathan Toews. Útočník Patrick Kane nehral, keďže je stále zapísaný na Covid protokole.
Prvú prehru v sezóne utrpela Minnesota, ktorá podľahla doma Nashvillu 2:5. Darilo sa najmä prvej formácii “predátorov”, kapitán a obranca Roman Josi strelil gól a pridal tri asistencie, Ryan Johansen dvakrát skóroval, Filip Forsberg mal bilanciu 1+1 a Matt Duchene zaznamenal tri asistencie. Úspešný debut v drese Nashvillu absolvoval brankár Connor Ingram, ktorý vykryl 33 striel súpera. “Dnes predviedli všetci dobrý výkon,” povedal.

 

Reklama
Sumáre NHL:

BOSTON BRUINS – SAN JOSE SHARKS 4:3 (3:1, 1:0, 0:2)Góly: 1. Marchand (Bergeron, Pastrňák), 4. Forbort (Marchand, Clifton), 17. Pastrňák (Bergeron), 26. DeBrusk (Steen, Forbort) – 17. Weatherby (Gadjovich, Cogliano), 54. Hertl (Vlasic, Barabanov), 56. Meier (Couture, Dahlén). Brankári: Ullmark – Reimer, strely na bránku: 34:26, 17.850 divákov.

MINNESOTA WILD – NASHVILLE PREDATORS 2:5 (0:3, 2:2, 0:0)Góly: 32. Bjugstad (Merrill), 40. Sturm (Duhaime) – 4. Josi (Duchene, Granlund), 6. Johansen (Forsberg, Josi), 13. Johansen (Josi, Duchene), 34. Forsberg (Josi, Duchene), 39. Jeannot (Trenin, Sissons). Brankári: Kähkönen – Ingram, strely na bránku: 35:29, 16.014 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS – DETROIT RED WINGS 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)
Góly: 13. T. Johnson (Toews, McCabe), 33. Kubalík (Jones, Toews), 42. Borgström (Strome, Gaudette) – 6. Raymond (Bertuzzi), 25. Rowney (Rasmussen, Stephens), 28. Namestnikov (Stephens, Zadina), 30. Bertuzzi (Larkin, Raymond), 39. Raymond (Larkin, Bertuzzi), 47. Raymond (Larkin, Seider). Brankári: Fleury – Nedeljkovic, strely na bránku: 35:37, 19.042 divákov.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – NEW YORK ISLANDERS 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 3. Bailey (Pageau), 48. Barzal (Bailey). Brankári: Lehner – Sorokin, strely na bránku: 42:26, 17.699 divákov.

 

Reklama

Slovák v akcii:
Zdeno Chára (NY Islanders) 16:15 0 0 0 +1 1 4
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali