Nový generálny manažér Slovana Ziman chce stabilizovať financie, záujem je o Starostu

Nový generálny manažér Slovana Ziman chce stabilizovať financie, záujem je o Starostu

Bratislava 30. júna 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Patrik Ziman si dal na najbližšie obdobie dva ciele

Nový generálny manažér hokejového klubu Slovan Bratislava Patrik Ziman si dal na najbližšie obdobie dva ciele. V prvom rade stabilizovať finančnú situáciu a ekonomický chod klubu a druhým je dostať tím do play off KHL. Slovan má mimo súčasného kádra a mladíkov záujem už len o jedného slovenského hráča a tým je obranca Tomáš Starosta. Okrem neho sa chce posilniť ešte o jedného obrancu a piatich útočníkov. Novým asistentom trénera sa stal Róbert Petrovický.

Reklama
Na snímke nový generálny manžér HC Slovan Bratislava Patrik Ziman

Rokovania so Starostom by mal klub uzavrieť cez víkend. “Dnes sme v takej situácii, že počas víkendu dotiahneme rokovanie s posledným slovenským hráčom, o ktorého máme záujem. Celkovo chceme súčasný káder posilniť ešte o dvoch obrancov a päť útočníkov. Všetci budú zo zahraničia. Máme konkrétne mená, ale nebolo by vhodné o nich rozprávať. Meno jedného Slováka však môžem prezradiť, bavíme sa o Tomášovi Starostovi,” povedal športový riaditeľ Oldřich Štefl. Slovan chce do obrany dvoch pravákov, takže nemá záujem o svojho bývalého hráča Cama Barkera. Slovan rokuje aj s Jeffom Taffem a Jonathanom Cheechoom. “V Cheechoovom prípade je to zložité, pretože on chce začať sezónu neskôr, až niekedy v októbri a my musíme zvážiť, či sa nám to oplatí. Máme ponuku aj na dvoch hráčov z Ruska, ale skôr by sme sa vybrali zámorskou cestou,” uviedol.

Na snímke zľava športový riaditeľ Oldřich Štefl, nový generálny manžér HC Slovan Bratislava Patrik Ziman a predseda predstavenstva Juraj Široký ml.

Vedenie klubu v piatok oficiálne uviedlo na post predsedu predstavenstva a generálneho manažéra už vopred avizovaného Zimana. Na poste nahradil dlhoročného GM Maroša Krajčiho a svojej funkcie sa oficiálne ujme 1. júla 2017. “Chcem privítať nového generálneho manažéra Patrika Zimana a poďakovať sa Marošovi Krajčimi, ktorý u nás pracoval 17 rokov a bol dôležitou súčasťou klubu. Novému manažérovi želám veľa úspechov a verím, že bude prínosom,” povedal na piatkovej tlačovej konferencii výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml.

Reklama

Ziman doteraz pôsobil vo funkcii predsedu predstavenstva akciovej spoločnosti FUN MEDIA GROUP a bol generálny riaditeľ Fun Rádia a prezident Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc. “Moja doterajšia práca nesmerovala k športu, ale vždy som mal k nemu blízko. Teším sa a som rád, že som dostal túto príležitosť. Ako každý Slovák odmalička sledujem šport, ktorý prináša veľké emócie. Nikdy som sa nevenoval aktívne hokeju, iba ako fanúšik. No zbieral som o ňom informácie a za posledné roky som navštívil desiatky zápasov Slovana, ktorého som fanúšik. Verím, že v novej funkcii zužitkujem moje skúsenosti z manažérskeho a mediálneho sektora,” uviedol.

Ponuku od Slovana nečakal, no po niekoľkých dňoch pristúpil k rokovaniam a po jeden a pol mesiaci prikývol. Aj keď nastúpi až 1. júla, prvé kroky už má za sebou. “Stretol som sa s viacerými zamestnancami a partnermi. Absolvoval som rozhovory s možnými partnermi a sponzormi a ďalšími ľuďmi, ktorí budú mať do športu čo povedať. V pondelok zamierim do kabíny, kde sa rád predstavím tímu, pozriem si priestory a musím sa zoznámiť so všetkými zamestnancami.”

Jeho prvoradým cieľom je stabilizácia finančnej situácie, ktorá v posledných rokoch nebola ideálna a hráčom často meškali výplaty. KHL dala klubom termín práve do piatka 30. júna, aby vyplatili svoje záväzky z uplynulého obdobia. Slovan požiadal o odklad. “Požiadali sme o tri týždne. Myslím si, že v tom čase to stihneme vyriešiť, alebo z časti vyriešiť. Čo sa týka hráčov, sú to dve výplaty, u niektorých dve a pol,” oznámil Široký.

Slovan pripravil pre fanúšikov viacero prekvapení na novú sezónu, chystá zmeny na dresoch, v sprievodnom programe počas zápasov a nové reklamné predmety. Doteraz sa predalo približne 3300 sezónnych permanentiek, práve štartuje tretia fáza ich predaja.

“Belasí” odštartujú prípravu na novú sezónu v pondelok 3. júla. Po týždňovom predkempe odcestuje tím na týždňové sústredenie. Nasledujú úvodné dva prípravné zápasy vonku s Dynamom Pardubice (19. a 20. júla), celkovo ich odohrajú slovanisti jedenásť, z toho tri doma.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

18:20

Čína v piatok oznámila vytvorenie novej zložky svojej armády – jednotky zameranej na posilnenie kapacít kybernetického boja a schopnosti Pekingu “bojovať a vyhrávať” vojny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali