NHL play off: Pittsburgh pred predĺžením naštartoval príhovor Crosbyho

NHL play off: Pittsburgh pred predĺžením naštartoval príhovor Crosbyho

New York 11. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gene J. Puskar)

 

O triumfe hokejistov Pittsburghu Penguins rozhodol Nick Bonino. V boji o konferenčný titul sa stretnú s Tampou Bay

Hokejisti Pittsburghu Penguins postúpili do finále Východnej konferencie NHL. V šiestom dueli 2. kola play off vyhrali nad Washingtonom 4:3 po predĺžení, keď o ich triumfe rozhodol v 67. minúte Nick Bonino. “Tučniaci” vyhrali sériu 4:2 a v boji o konferenčný titul sa stretnú s Tampou Bay.

Reklama
Hokejista Pittsburghu Penguins Nick Bonino strieľa víťazný gól v predĺžení šiesteho zápasu semifinále Východnej konferencie Pittsburgh Penguins - Washington Capitals
Hokejista Pittsburghu Penguins Nick Bonino strieľa víťazný gól v predĺžení šiesteho zápasu semifinále Východnej konferencie Pittsburgh Penguins – Washington Capitals

Pittsburgh viedol po dvoch tretinách nad víťazom Prezidentskej trofeje pre najlepší tím základnej časti už 3:1, ale presné zásahy Justina Williamsa a Johna Carlsona v presilovke poslali zápas do predĺženia. V ňom domácim zariadil víťazstvo Bonino. Pod triumf Pittsburghu sa dvoma gólmi a asistenciou podpísal Phil Kessel, Carl Hagelin pridal gól a dve asistencie.

Domáca Consol Energy Center si užívala vedenie 3:0, ale Caps dokázali húževnatosť. Hoci pri vylúčení na 2+2 minúty Brooksa Orpika za vysokú hokejku inkasovali v oslabení dva góly v 27. a 28. minúte, v ďalšom priebehu sa im podarilo vyrovnať. Kuriózna situácia nastala v tretej tretine, keď domáci trikrát v obrannej tretine vyhodili puk cez mantinel a dostali tresty za zdržiavanie hry. Washington to ale využil len na vyrovnanie. Ani to mu však napokon nestačilo na prienik do finále konferencie. V ňom bude Pittsburgh, ktorý ho naposledy hral v roku 2013 a podľahol v ňom Bostonu. Bonino sa v extračase dostal k dorážke a bekhendovou strelou prekonal brankára hostí Bradena Holtbyho. “Sú to práve teraz najlepšie pocity. Vyhrali sme sériu a mám okolo seba takýchto spoluhráčov. Ani to neviem opísať,” citoval oficiálny web NHL hrdinu okamihu, ktorý dodal: “Takto neskoro v roku už je tu aj únava, ale tú musíte prekonať. Vo finále konferencie hráme s Tampou a tiež to bude podobné. Chýbajú im dvaja či traja výborní hráči, určite to bude zaujímavá séria.”

Reklama

Pred predĺžením mal v domácej šatni preslov hviezdny Sidney Crosby. Jeho znenie zreprodukoval médiám po súboji obranca Ian Cole: “Sid nám povedal ‘Chlapci, stále tu máme nejakú robotu. Stále to môžeme rozhodnúť. Každý vedel, že sme to chceli rozhodnúť už v riadnej hracej dobe, ale teraz nemôžeme prestať hrať. Máme dobrú pozíciu, ešte dáme jeden gól a máme to. Zabudnime čo bolo, s tým sa už nedá nič urobiť'”. Tréner Pens Mike Sullivan ocenil, že v ťažkých momentoch jeho hráči vydržali: “Za tie roky som tri vylúčenia v takej krátkej dobe za puk cez plexisklo ešte nezažil. To nás mohlo zraziť. Ale chlapci zabojovali a dostali sa cez to.”

Tréner hostí Barry Trotz športovo poprial Pittsburghu úspech do ďalšieho boja: “Majú super tím. Bola to kvalitná séria a ja im prajem všetko dobré do budúcich zápasov. Odvádzajú skvelú prácu a sú jedným z ‘najhorúcejších’ tímov v NHL. Preniesli si to aj do play off a majú na úspech.”

Pre potreby ruskej reprezentácie na prebiehajúcich MS je tak k dispozícii Alexander Ovečkin, ktorý sa ale po vyradení na túto tému ešte nevyjadril: “Premrhali sme ďalšiu príležitosť. Som však hrdý na tento tím, na mojich spoluhráčov. Bol by som na nich hrdý za každých okolností, ale opäť poviem, prehrali sme sériu a vyradenie veľmi mrzí.”

 

NHL – play off – 2. kolo /na štyri víťazstvá/:

Reklama

šiesty zápas semifinále Východnej konferencie

PITTSBURGH PENGUINS – WASHINGTON CAPITALS 4:3 pp (1:0, 2:1, 0:2 – 1:0)

Góly: 6. Kessel (Dumoulin Hagelin), 27. Kessel (Letang, Kunitz), 28. Hagelin (Määtä, Daley), 67. Bonino (Hagelin, Kessel) – 39. T. J. Oshie (Bäckström, Ovečkin), 48. Williams (Bäckström), 54. Carlson (Ovečkin, Williams). Brankári: Murray – Holtby, strely na bránku: 42:39, 18.650 divákov

/konečný stav série: 4:2, postúpil Pittsburgh/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali