NHL: Pittsburgh zvalcoval Philadelphiu, hetrik Crosbyho: “Boli sme efektívni”

NHL: Pittsburgh zvalcoval Philadelphiu, hetrik Crosbyho: “Boli sme efektívni”

New York 12. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-John Locher)

 

Play off zámorskej hokejovej NHL sa začalo v noci na štvrtok vysokým triumfom dvojnásobných obhajcov Stanleyho pohára z Pittsburghu, ktorí na domácom ľade prevalcovali Philadelphiu 7:0. V drese Penguins zažiaril tretím hetrikom v play off v kariére kapitán Sidney Crosby.

Hokejista Vegas Golden Knights Slovák Tomáš Tatar a brankár Los Angeles Kings Jonathan Quick v úvodnom zápase 1. kola play off Západnej konferencie zámorskej hokejovej NHL Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings

Hviezdny kanadský center skóroval prvýkrát v polovici stretnutia za stavu 4:0 a v priebehu 30.-51. minúty strelil čistý hetrik. “Boli sme efektívni, dokázali sme premieňali naše šance. Napriek výške skóre si myslím, že sa stále je v čom zlepšovať,” povedal Crosby, ktorý tretím hetrikom v kariére v play off vyrovnal klubové maximum Maria Lemieuxa. Darilo sa aj jeho spoluhráčovi Jakeovi Guentzelovi, ktorý si pripísal gól a tri asistencie. Brankár domácich Matt Murray zlikvidoval všetkých 24 striel Flyers a zaknihoval svoj tretí shutout v play off za sebou. Gól vo vyraďovačke neinkasoval od štvrtého duelu vlaňajšieho finále Stanleyho pohára, keď ho v druhej tretine prekonal krídelník Nashvillu Viktor Arvidsson. “Víťazstvo je víťazstvo. Berieme ho, samozrejme, v play off je úplne jedno, či vyhráte 7:0 alebo 1:0 po predĺžení,” poznamenal Murray. Menej sa darilo jeho náprotivkovi, brankár “letcov” Brian Elliott v 30. minúte dostal piaty gól a prepustil miesto medzi žŕdkami Čechovi Petrovi Mrázkovi. Ten potom inkasoval ešte dvakrát. “Je to jeden z najhorších možných spôsobov, ako odštartovať sériu play off. Vedeli sme, že to nebude ľahké, predtým nás Penguins štyrikrát zdolali. Prehra 0:7 však bolí riadne, je to nepríjemné,” uviedol pre zámorské médiá obranca Flyers Shayne Gostisbehere. Zápas číslo dva je na programe v noci na sobotu opäť v Pittsburghu.

Reklama

Darilo sa Winnipegu, ktorý rovnako na domácom ľade zdolal Minnesotu 3:2. V drese víťazov absentoval slovenský útočník Marko Daňo. O triumfe domácich rozhodol obranca Joe Morrow v 53. minúte. Bol to pre neho premiérový gól v play off v kariére. “Kvôli tomuto hrá človek hokej. Už ako malé dieťa snívate, že raz budete nastupovať v play off, v bojoch o Stanleyho pohár, a že strelíte takýto gól. Takže nijako nepreháňam ak poviem, že sa mi splnil sen,” tešil sa 25-ročný Morrow, ktorý prišiel do Winnipegu v priebehu sezóny z Montrealu. Hráči Wild dokázali otočiť z 0:1 na 2:1, potom ale Jets strelili dva góly. Pre Winnipeg je to prvé víťazstvo v play off v klubovej histórii, vo vyraďovačke nevyhral ani jeho predchodca Atlanta Thrashers. Premiérový triumf v play off dosiahol aj brankár “tryskáčov” Connor Hellebuyck. “Súper bol agresívnejší. Nedokázali sme sa mu v tom vyrovnať a to bol dôvod, prečo otočil skóre,” vyslovil sa útočník Zach Parise, ktorý strelil druhý gól “divochov”. Zápas číslo dva sa bude hrať na ľade Jets v noci na sobotu.

V treťom súboji noci vyhrali hokejisti Vegas Golden Knights na domácom ľade nad Los Angeles Kings 1:0. Aj pre nováčika profiligy je to prvý triumf v play off v krátkych klubových dejinách. Rozhodol o ňom už vo 4. minúte obranca Shea Theodore. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral za Knights vyše 11 minút a do štatistík si zapísal jednu strelu a tri bodyčeky. Brankár “zlatých rytierov” Marc-Andre Fleury zneškodnil všetkých 30 striel súpera a dosiahol 11. čisté konto v kariére v play off, čím sa v historickej tabuľke celej súťaže dostal na 10. miesto. Pripísal si už 63. víťazstvo vo vyraďovačke a vyrovnal sa Curtisovi Josephovi na 12. priečke historického poradia. Knights napodobnili New York Rangers (1927), St. Louis Blues (1968) a LA Kings (1968), ktorí rovnako vyhrali na nulu v zápase play off vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL. Rangers a Blues to takisto dokázali v úvodnom dueli 1. kola. “Kráľom” v noci nestačilo ani 27 úspešných zákrokov brankára Jonathana Quicka. Druhý súboj série v lasvegaskej T-Mobile Aréne je na programe v noci na sobotu.

Reklama

 

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – 1. zápas:

Pittsburgh – Philadelphia 7:0

/stav série: 1:0/

Reklama

 

štvrťfinále Západnej konferencie – 1. zápasy:

Winnipeg – Minnesota 3:2

/stav série: 1:0/

Vegas – Los Angeles 1:0

Reklama

/stav série: 1:0/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

13:07

V ruskej Belgorodskej oblasti údajne od začiatku vojny na Ukrajine zahynulo pri útokoch Kyjeva už 120 civilistov a ďalších 651 ľudí utrpelo zranenia. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti hraničiacej s Ukrajinou Viačeslav Gladkov.

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali