NHL: Pánik prihral na víťazný gól Arizony, Vegas s Tatarom s istotou play off

NHL: Pánik prihral na víťazný gól Arizony, Vegas s Tatarom s istotou play off

New York 27. marca 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris O’Meara)

 

Slovenský hokejista Richard Pánik prispel v noci na utorok v zámorskej NHL asistenciou k víťazstvu Arizony na ľade Tampy Bay 4:1. Nováčik súťaže Vegas Golden Knights si zaistil miestenku v play off. Definitívu získal tím, v ktorom pôsobí slovenský útočník Tomáš Tatar, vďaka víťazstvu 4:1 nad Coloradom Avalanche.

Hokejisti Arizony Slovák Richard Pánik (vpravo) a Jakob Chychrun (6) sa tešia po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL proti Tampe Bay Lightning

Pánik v 38. minúte v presilovke spoza bránky prihral obrancovi Jakobovi Chychrunovi na gól, ktorý sa ukázal byť napokon víťazný. Pre 27-ročného krídelníka to bol 30. bod v sezóne, v 66 dueloch má na konte 11 gólov a 19 asistencií. V nočnom zápase si okrem asistencie pripísal počas 16:44 min. aj plusový bod a jeden strelecký pokus. Coyotes už dávnejšie stratili šancu na účasť vo vyraďovačke, no aktuálne majú solídnu formu, v uplynulých 14 súbojoch nazbierali 17 bodov. “Bol som na chalanov tvrdý počas tréningu a oni na to veľmi dobrým spôsobom odpovedali. Páčilo sa mi, ako dnes večer hrali,” poznamenal tréner “kojotov” Rick Tocchet.

Reklama

Skóre spečatil gólom do prázdnej bránky Clayton Keller, ktorý tak natiahol svoju bodovú šnúru na deväť zápasov. Svojím 23. presným zásahom v sezóne prekonal klubový nováčikovský rekord Petra Muellera z ročníka 2007/2008. “Myslím si, že sa snažíme každý zápas brať ako duel play off. Chceme zakončiť sezónu na úrovni, predviesť vydarený finiš a dúfať, že v rovnakom štýle otvoríme aj ďalší ročník,” povedal pre zámorské médiá Keller. Čestný úspech Tampy zaznamenal Nikita Kučerov, ruský kanonier si pripísal 96. bod v sezóne a na lídra produktivity Connora McDavida stráca momentálne tri. “Bleskom” chýbal Kučerovov parťák z prvého útoku a kapitán tímu Steven Stamkos pre rzanenie v dolnej časti tela, ktoré by nemalo byť vážneho charakteru. Slovenský brankár Peter Budaj do hry nezasiahol, nebol ani na domácej striedačke.

Nováčik z Las Vegas zdolal Colorado 4:1 a zabezpečil si účasť v play off iba ako tretí expanzný klub vo svojej premiérovej sezóne v NHL. Zhodne tromi bodmi (1+2) sa na triumfe podieľali Jonathan Marchessault a William Karlsson, ktorý dosiahol 40. gól v ročníku. “Neprekvapujeme iba seba, ale celú ligu celú sezónu. Už okolo decembra som tušil, že budeme dobrí a že máme na to, aby sme spravili play off. Chceli sme pokračovať v rúcaní papierových predpokladov,” povedal Marchessault. Brankár Marc-Andre Fleury prispel k tretej domácej výhre po sebe 28 úspešnými zákrokmi a so 403 víťazstvami v kariére sa dotiahol na Granta Fuhra na 11. mieste historického poradia. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral v drese “rytierov” 12:40 min., vyslal dve strely a pripísal si mínusový bod.

Reklama

V ďalšom nočnom dueli Buffalo ukončilo 13-zápasovú víťaznú domácu sériu Toronta, ktoré zdolalo 3:2. Chicago v zostave s Tomášom Jurčom podľahlo San Jose 3:4 po nájazdoch, rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Kevin Labanc. Sharks natiahli série bez prehry na štyri zápasy vonku a osem celkovo, čo je najviac v klubovej histórii od sezóny 2010/2011.

 

NHL – výsledky:

Carolina – Ottawa 4:1, New York Islanders – Florida 0:3, Toronto – Buffalo 2:3, Montreal – Detroit 4:2, New York Rangers – Washington 2:4, Tampa Bay – Arizona 1:4 /za hostí Pánik 0+1/, Chicago – San Jose 3:4 pp a sn, Vegas – Colorado 4:1, Los Angeles – Calgary 3:0

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali