NHL: Hossov gól Chicagu nestačil, Boston udrel 0,8 sekundy pred koncom

NHL: Hossov gól Chicagu nestačil, Boston udrel 0,8 sekundy pred koncom

New York 25. októbra (TASR) – Hokejisti Chicaga Blackhawks prehrali v noci na piatok v súboji zámorskej NHL s domácou Tampou Bay 5:6 po predĺžení. Obhajcovi Stanleyho pohára nepomohol k bodovému zisku ani gól slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorým v 31. minúte vyrovnal na 2:2. V drese domácich "bleskov" sa do štatistík asistenciou pri úvodnom góle zapísal Richard Pánik.

Na jediný gól svojho tímu prihral obranca Caroliny Andrej Sekera, no Hurricanes si z arény Minnesoty odviezli prehru 1:3. Štvrté víťazstvo v rade zaznamenali hráči Bostonu, ktorí zvíťazili nad San Jose 2:1 a dostali sa na čelo tabuľky Východnej konferencie pred Pittsburgh.

V Tampe videli diváci gólové hody a divoký záver. "Blesky" viedli 2:0, keď pri otváracom góle Matta Carla v presilovke asistoval Richard Pánik. V polovici duelu však Chicago vyrovnalo zásluhou Mariána Hossu, ktorý tečoval strelu Patricka Sharpa a tešil sa zo štvrtého zásahu v sezóne. Hossa dal svoj 428. gól v kariére a v historických tabuľkách sa dotiahol na 62. Garyho Robertsa. V závere tretej časti putoval na trestnú lavicu za vyhodenie puku Michal Handzuš a domáci to potrestali. Kanonier Steve Stamkos 2 minúty a 39 sekúnd pred sirénou strelil svoj druhý gól v zápase a poslal Tampu do vedenia 5:4. Chicago však odpovedalo kurióznym spôsobom o 40 sekúnd neskôr. Spätnú prihrávku Carla si nešťastne za chrbát vlastného brankára tečoval český obranca Radko Gudas a zápas sa predlžoval. Vyrovnávajúci gól pripísali Jonathanovi Toewsovi. V nadstavenom čase rozhodol kapitán domácich Martin St. Louis, ktorý zaznamenal 924. bod v kariére a v historických tabuľkách sa posunul na 93. miesto. Pri víťaznom góle asistoval aj smoliar Gudas a tak mohol po zápase vtipkovať. "Nečakal som, že si takýmto spôsobom otvorím strelecký účet. Puk sa mi odrazil od hokejky do členka a do bránky," povedal 23-ročný obranca. Chicago prestrieľalo domácich v pomere 43:25. V bránke Chicaga dostal šancu náhradník Nikolaj Chabibulin, ktorý štartoval v Tampe druhýkrát od roku 2004, kedy v drese Lightning vyhral Stanley Cup. Hossa mal dva plusové body a tri strely, Handzuš vystrelil dvakrát. Pánik zaznamenal dve mínusky.

O víťazstve Bostonu nad San Jose rozhodol 0,8 sekundy pred koncom tretej tretiny český útočník David Krejčí, keď tečoval strelu Adama McQuaida. Bruins vyhrali 2:1. Hráči San Jose tak prišli nešťastne o sériou neporazenosti v riadnom čase, ktorá trvala deväť zápasov. "Bol to veľmi šťastný gól. Dal som hokejku do strely a puk sa odrazil rovno medzi betóny brankára," povedal Krejčí, ktorý vybojoval pre Bruins siedme víťazstvo v sezóne a štvrté v rade. V súboji popredných tímov NHL boli lepší Sharks, ktorí prestrieľali domácich 39:17, ale okrem osemgólového strelca Patricka Marleau nenašli recept na skvelého Tuukku Raska. Prvý gól v sezóne a prvý v drese Bostonu strelil veterán Jarome Iginla, keď na konci druhej časti otvoril skóre. Obranca Bostonu Zdeno Chára odohral 20 minút a 15 sekúnd, ale do štatistík sa nezapísal.

Reklama

Štvrtú asistenciu v sezóne zaznamenal obranca Andrej Sekera, ale jeho Carolina prehrala v Minnesote 1:3. V zápase sa zranili brankári oboch tímov. Už po štyroch minútach opustil ľadovú plochu pre zranenie dolnej časti tela Cam Ward a bude Caroline chýbať 3 až 4 týždne. Po druhej tretine prenechal miesto v bránke aj domáci Josh Harding, ktorý bol pred zápasom lídrom v priemere inkasovaného gólu na zápas i percentuálnej úspešnosti. Sekera odohral 21 minút a 41 sekúnd a zaznamenal jeden strelecký pokus. Víťazstvo Wild poistil svojim prvým gólom v sezóne Dany Heatley.

V súboji dvoch trápiacich sa tímov vyhrala Philadelphia nad New Yorkom Rangers 2:1. Víťazný gól strelil v tretej tretine Braydon Coburn a vybojoval pre Flyers len druhé víťazstvo v sezóne. Slovenský obranca Andrej Meszároš opäť nedostal šancu a duel sledoval len z tribúny. Prvý gól v sezóne strelil center Philadelphie, keď v oslabení otvoril skóre duelu. Viac ako pekný hokej bavili divákov bitky. V prvej tretine si to rozdali Derek Dorsett a Zac Rinaldo, v druhej Wayne Simmonds a Brandon Mashinter. Tri minúty pred koncom druhej tretiny narazil útočníka Flyers Maxa Talbota zozadu škaredo na mantinel Benoit Pouliot a dostal trest do konca zápasu.

Reklama

V Montreale privítali diváci potleskom v stoji svojho bývalého kapitána Saku Koiva, ktorý bol lídrom Canadiens 13 sezón, ale už piaty rok korčuľuje za Anaheim. "Bolo to veľmi emotívne," povedal 38-útočník, ktorý nehral v Montrealu po výmene do Ducks prvýkrát. Montreal znepríjemnil Anaheimu kanadský trip a uštedril mu druhú prehru po sebe. Ducks prehrali pred dvomi dňami aj v Toronte. Prednosť pred Petrom Budajom dostal v bránke Canadiens opäť Carey Price a zaznamenal 31 úspešných zákrokov.

Dallas vyhral nad Calgary 5:1, keď rozhodol o víťazstve tromi gólmi v druhej tretine, ktoré strelil v priebehu jednej minúty a jednej sekundy. Kanonier Washingtonu Alexander Ovečkin skóroval tretí zápas po sebe a s 10. gólmi je najlepším strelcom NHL. Capitals vyhrali v Edmontone 4:1. Až jedenásť gólov padlo v Los Angeles, kde Kings zdolali Phoenix 7:4. "Králi" viedli po prvej tretine 4:0, ale Coyotes dokázali vyrovnať. Hráči LA však nakoniec strhli víťazstvo na svoju stranu, prvý hetrik v kariére zaznamenal center Dwight King.

sumáre:

BOSTON – SAN JOSE 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Reklama

Góly: 39. Iginla (Krejčí, Seidenberg), 60. Krejčí (McQuaid, Lucic) – 41. Marleau (Vlasic). Brankári: Rask – Niemi, strely na bránku: 17:39.

NEW JERSEY – VANCOUVER 2:3 po nájazdoch (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 6. Eliáš (Loktionov, Jágr), 10. Gelinas (Zajac, Židlický) – 7. Kesler (H. Sedin), 33. D. Sedin (H. Sedin, Kesler), rozh. nájazd: Santorelli. Brankári: Schneider – Luongo, strely na bránku: 30:21.

PHILADELPHIA – NY RANGERS 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 10. Read, 44. Coburn (Read, Grossmann) – 19. Richards (Kreider, Moore). Brankári: Mason – Talbot, strely na bránku: 27:31. Brankári: Mason – Talbot, strely na bránku: 27:31.

Reklama

MONTREAL – ANAHEIM 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 12. Bournival (Beaulieu, Gorges), 17. Plekanec (Bournival), 32. Gionta (Plekanec, Galčenjuk), 53. Bourque (Plekanec, Gionta) – 49. Maroon (Bonino, Smith-Pelly). Brankári: Price – Hiller, strely na bránku: 25:32.

TAMPA BAY – CHICAGO 6:5 po predĺžení (1:0, 2:3, 2:2 – 1:0)

Góly: 7. Carle (Filppula, PÁNIK), 22. Thompson (Crombeen, Šustr), 38. Stamkos (Hedman), 52. Hedman (St. Louis, Stamkos), 58. Stamkos (Filppula), 62. St. Louis (Stamkos, Gudas) – 29. Bickell (Krüger, Seabrook), 31. HOSSA (Sharp, Toews), 39. Kane, 42. Shaw (Kane, Keith), 59. Toews. Brankári: Bishop – Chabibulin, strely na bránku: 25:43.

NASHVILLE – WINNIPEG 3:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Góly: 16. Weber (Legwand, Forsberg), 47. Hörnqvist (Fisher, Jones), 65. Smith (Legwand) – 34. Peluso (Jokinen, Frolík), 57. Wheeler (Bogosian, Ladd). Brankári: Hutton – Pavelec, strely na bránku: 33:36.

MINNESOTA – CAROLINA 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. Niederreiter (Granlund, Dumba), 12. Parise (Spurgeon, Suter), 60. Heatley (Cooke, Prosser) – 27. Siomin (E. Staal, SEKERA). Brankári: Harding (41. Bäckström) – Ward (5. Peters), strely na bránku: 27:28.

DALLAS – CALGARY 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Góly: 5. Chiasson (Whitney, Eakin), 32. Chiasson (Whitney), 32. Benn (Peverley, Lehtonen), 33. Dillon (Horcoff), 44. Benn (Chiasson) – 25. Stempniak (Stajan, Wideman). Brankári: Lehtonen – Ramo, strely na bránku: 34:29.

Reklama

EDMONTON – WASHINGTON 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 58. Schultz (Perron, Belov) – 19. Ovečkin (Johansson, Bäckström), 36. Ward (Carlson, Alzner), 42. Bäckström (Johansson, Ovečkin), 54. Chimera (Grabovskij). Strely na bránku: Dubnyk – Holtby, strely na bránku: 31:26.

LOS ANGELES – PHOENIX 7:4 (4:0, 0:2, 3:2)

Góly: 1. Kopitar (Williams, Brown), 5. King (Kopitar), 11. Nolan (Fraser, Brown), 18. King (Regehr, Williams), 45. Richards, 53. Frattin (Doughty, Carter), 60. King (Kopitar) – 31. Halpern (Michálek, Schlemko), 35. Hanzal (Boedker, Vrbata), 42. Hanzal (Yandle, Vrbata), 43. Doan (Morris, Yandle). Brankári: Quick – Smith (21. Greiss), strely na bránku: 38:28.

Reklama

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 20:15 0 0 0 0 0 0

Michal Handzuš (Chicago) 13:56 0 0 0 0 2 2

Marián Hossa (Chicago) 19:42 1 0 1 2 3 0

Richard Pánik (Tampa Bay) 15:48 0 1 1 -2 0 0

Reklama

Andrej Sekera (Carolina) 21:41 0 1 1 0 1 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali