NHL: Hossa opäť skóroval, Panarin s hetrikom Howea, Chicago na víťaznej vlne

NHL: Hossa opäť skóroval, Panarin s hetrikom Howea, Chicago na víťaznej vlne

New York 10. novembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Jeff Roberson)

 

Marián Hossa poslal svoj tím do vedenia v 22. minúte

Slovenský hokejista Marián Hossa prispel gólom k predĺženiu víťaznej šnúry Chicaga v zámorskej NHL na sedem zápasov. Na ľade St. Louis poslal svoj tím do vedenia v 22. minúte a hoci za domácich v závere duelu Alex Pietrangelo vyrovnal, víťazstvo Blackhawks 2:1 po predĺžení zariadil v nadstavení Artemij Panarin.

Reklama
Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues – Chicago Blackhawks

Na začiatku druhej tretiny vyrazil domáci brankár Jake Allen strelu obrancu Gustava Forslinga iba pred seba a Hossa nemal problém doraziť puk do odkrytej bránky. Tridsaťsedemročný slovenský krídelník sa v uplynulých siedmich dueloch zapísal do streleckej listiny až šesťkrát, v trinástich stretnutiach nazbieral dvanásť kanadských bodov (7+5) a v tabuľke tímovej produktivity mu patrí priebežne štvrtá priečka. Jeho krajan Richard Pánik strávil v noci na štvrtok na ľade viac ako dvanásť minút, no do štatistík si pripísal jeden mínusový bod.

Triumf “jastrabov” zariadil v predĺžení Panarin, ktorý využil dobré clonenie Jonathana Toewsa a zacielil presne do ľavého horného rohu. Ruský útočník si už predtým pripísal asistenciu pri Hossovom góle a pobil sa so Scottiem Upshallom, takže dosiahol takzvaný hetrik Gordieho Howea. Panarin potvrdil svoje strelecké i nahrávačské schopnosti, ale že úspešne obstojí aj pri pästnom súboji, čakal málokto. “Práve nedávno som premýšľal nad tým, ako by sa mu darilo v bitke. Počínal si úžasne. Je to tvrdý chlapík,” komentoval Panarinovu bitku jeho spoluhráč Patrick Kane. “Viem, že Artemij v lete dosť často boxoval. Dokáže zasadiť úder. Je to ostrý chlapík,” prezradil obranca Chicaga Brent Seabrook. Samotný Rus nedal k svojmu výkonu vyjadrenie, keďže nevie po anglicky a jeho pravidelný pozápasový tlmočník, krajan Anisimov nebol po stretnutí v šatni, keďže pre zranenie putoval na vyšetrenia.

Reklama

Oporou Blackhawks bol brankár Corey Crawford, ktorý zaznamenal 27 úspešných zákrokov, pričom vytiahol aj niekoľko spektakulárnych. “Cítim sa dobre, darí sa mi čítať hru, som pokojný, a keď potrebujem byť, tak aj agresívny. Môžem hovoriť o spokojnosti, vždy sa dá však zlepšovať,” poznamenal Crawford, ktorý doviedol svoj tím k víťazstvám pri všetkých šiestich uplynulých štartoch. “Je chrbtová kosť nášho mužstva. Dnes predviedol niekoľko neuveriteľných zákrokov,” pochválil brankára Seabrook. Vďaka 7-zápasovej sérii bez prehry sa Chicago vyšvihlo do čela Západnej konferencie. Takúto šnúru naposledy ťahalo v období od 12. decembra 2015 do 19. januára 2016, keď triumfovalo dokonca až dvanásťkrát za sebou.

Aj ďalšie dva nočné zápasy nespoznali víťaza po 60 minútach a museli sa predlžovať. V Buffale rozhodli hráči Ottawy o dvojbodovom zisku až v rozstrele, v ktorom premenil kľúčový nájazd Bobby Ryan. Triumf “senátorov” (2:1 sn) spečatil brankár Mike Condon, ktorý v tretej sérii zlikvidoval pokus Briana Giontu. Duel dokončil s 31 úspešnými zákrokmi, pričom až osem ich predviedol v predĺžení. Sabres nepomohol ani návrat útočníka Evandera Kanea, ktorý vynechal predošlých 11 zápasov pre zlomené rebrá.

Columbus stratil v dueli s Anaheimom dvojgólový náskok, no nakoniec sa radoval z výhry, keď v 62. minúte dosiahol svoj premiérový víťazný gól v NHL nováčik Zach Werenski. “Niekoľko zápasov mi nevyšlo, ale držal som sa úloh, ktoré mi boli zverené. Snažil som sa koncentrovať na každé jedno striedanie, čo najlepšie rozohrať puk, a to sa mi vyplatilo,” vyznal sa iba 19-ročný zadák, ktorý má vo svojej prvej profiligovej sezóne zatiaľ vynikajúcu bilanciu 11 bodov (3+8) v 11 dueloch. Blue Jackets sa tešili zo štvrtého domáceho triumfu v rade.

 

Sumáre:

Reklama

COLUMBUS BLUE JACKETS – ANAHEIM DUCKS 3:2 pp (2:0, 0:1, 0:1 – 1:0)

Góly: 2. Jenner (Hartnell, Atkinson), 6. Saad (Murray, Johnson), 62. Werenski (Wennberg, Saad) – 38. Rakell (Fowler, Manson), 42. Ritchie (Cramarossa). Brankári: Bobrovskij – Gibson, strely na bránku: 18:32, 10.250 divákov

BUFFALO SABRES – OTTAWA SENATORS 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 3. Baptiste (Schneider, Grant) – 28. Dzingel (Brassard, Phaneuf), roz. nájazd Ryan. Brankári: Lehner – Condon, strely na bránku: 32:29, 17.884 divákov

ST. LOUIS BLUES – CHICAGO BLACKHAWKS 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Reklama

Góly: 58. Pietrangelo (Schwartz, Tarasenko) – 22. HOSSA (Forsling, Panarin), 61. Panarin (Seabrook, Kane). Brankári: Allen – Crawford, strely na bránku: 28:30, 18.704 divákov

 

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 17:49 1 0 1 1 1 2

Richard Pánik (Chicago) 12:33 0 0 0 -1 0 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali