NHL: Fleury vynuloval Washington, New Jersey zachránil Jágr (3)

NHL: Fleury vynuloval Washington, New Jersey zachránil Jágr (3)

New York 21. novembra (TASR) – Len štyri zápasy bez slovenskej účasti mala v noci na štvrtok na programe zámorská NHL. Washington prehral na svojom ľade s Pittsburghom 0:4, keď po dva body víťazov zaznamenali Sidney Crosby (1+1) a Jevgenij Malkin (0+2). Druhé čisté konto v sezóne a 25. v kariére si pripísal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zneškodnil 18 striel Capitals.

V súboji superhviezd Crosby – Alexander Ovečkin mal tentokrát navrch kanadský útočník, ktorý strelil svoj jedenásty gól v sezóne a pridal aj asistenciu. Ovečkin nastrelil žrď a zaznamenal dve strely, čo je jeho najslabší výkon v sezóne. "Nemali sme svoj deň. Nešli nám presilovky, nedarilo sa ani v hre piatich proti piatim," povedal Ovečkin. Capitals vyslali na bránku domácich 18 striel, kým domáci pálili 40-krát. Pittsburgh vyhral nad Washingtonom všetky tri zápasy v tejto sezóne, na nulu však Caps zdolal prvýkrát od sezóny 2006/2007. Dve asistencie zaznamenal za Pens ruský útočník Malkin, ktorý nedal gól už 15 zápasov po sebe. Naposledy skóroval 17. októbra.

Diabli z New Jersey vyhrali na západe v Anaheime 4:3 a pripravili "Káčerom" vôbec prvú domácu prehru v sezóne. Do predĺženia poslal zápas 8. gólom v sezóne a 689. v kariére český veterán Jaromír Jágr, ktorý už pri hre bez brankára dostal spoza bránky ideálnu prihrávku od krajana Patrika Eliáša a v čase 58:59 zblízka vyrovnal na 3:3. V predĺžení si dali kuriózny vlastný gól hráči Anaheimu, keď obranca Ducks Ben Lovejoy trafil v snahe odpáliť puk spred bránky spoluhráča Coreyho Perryho a od neho sa odrazil dnu. Víťazný zásah pripísali rozhodcovia Travisovi Zajacovi, ktorý sa ako posledný hráč New Jersey dotkol puku. "Mali sme miernu výhodu, aj keď sme hrali vonku. Anaheim musel docestovať domov, kým my sme tu boli už deň pred zápasom. Možno to zohralo v závere zápasu svoju rolu," povedal Jágr. Devils tak úspešne začali trojzápasový kalifornský trip.

Columbus, stále bez Mariána Gáboríka vyhral v Calgary 2:1, keď v nadstavenom čase rozhodol svojim prvým gólom v sezóne ruský obranca Nikita Nikitin. Flames stratili puk v útočnom pásme a do brejku sa vyrútili štyria hráči Columbusu. Cam Atkinson si položil obrancov, neprekonal švajčiarskeho brankára Reta Berru, puk sa však odrazil na hokejku Nikitina a ten do prázdnej bránky bez problémov skóroval. "Je to škoda, ale diváci videli zaujímavý zápas," povedal tréner Calgary Bob Hartley. O najkrajší moment zápasu sa ešte v prvej tretine postaral brankár Berra, keď fantastickým zákrokom v štýle Dominika Hašeka vykopol betónom strelu Jacka Johnsona.

Reklama

Doma sa nedarilo ani Ottawe, ktorá ťahala za kratší koniec s Minnesotou (3:4). O výhre hostí rozhodol v 58. minúte Mikko Koivu, fínsky útočník si na svoje konto pripísal tri body (1+2) a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Dva body za gól a asistenciu si pripísal bývalý útočník Senators Dany Heatley. Ottawa prestrieľala svojho súpera 37:25, ale v bránke Wild podal veľmi dobrý výkon Josh Harding.

Reklama

sumáre:

OTTAWA – MINNESOTA 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Góly: 6. Turris (MacArthur), 12. Zibanejad (Grant, Condra), 49. Michálek (Zibanejad, Karlsson) – 7. Pominville (Parise, Koivu), 23. Brodin (Heatley, Fontaine), 27. Heatley (Koivu, Brodin), 58. Koivu (Parise, Coyle). Brankári: Anderson – Harding, strely na bránku: 37:25.

WASHINGON – PITTSBURGH 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 7. Martin (Crosby), 12. Bennett (Malkin, Niskanen), 40. Crosby (Neal, Kunitz), 48. Neal (Martin, Malkin). Brankári: Holtby – Fleury, strely na bránku: 18:40.

Reklama

CALGARY – COLUMBUS 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)

Góly: 44. Colborne (Jones, Russell) – 10. Foligno (Umberger, Nikitin), 63. Nikitin (Savard, Atkinson). Brankári: Berra – Bobrovskij, strely na bránku 24:18.

ANAHEIM – NEW JERSEY 3:4 po predĺžení (1:2, 2:0, 0:1 – 0:1) Góly: 12. Beleskey (Lindholm, Palmieri), 23. Bonino (Penner, Fowler), 36. Getzlaf (Penner, Bonino) – 16. Židlický (Eliáš, Gelinas), 18. Gelinas (Henrique, Eliáš), 59. Jágr (Eliáš, Zubrus), 62. Zajac. Brankári: Hiller – Brodeur, strely na bránku: 25:25.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o v texte v poslednom odseku

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali