Bratislava 28. januára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP)
Danubius Gastro je najvýznamnejší gastronomický veľtrh na Slovensku a za 23 rokov fungovania sa vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne
Najnovšie trendy v gastronómii, tradičné, menej známe či exotické potraviny z celého sveta, kávu a víno, ale aj kuchárske, pekárske a cukrárske ukážky prináša gastronomický veľtrh Danubius Gastro, ktorý sa dnes začal v bratislavskej Inchebe. Potrvá do nedele 31. januára.
Na ploche 19.000 štvorcových metrov sa prezentuje viac 380 vystavovateľov z Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Švajčiarska, Talianska, Ukrajiny a Slovenska.
Okrem ukážok medzinárodnej gastronómie nechýba ponuka strojov a technológií do gastronomických prevádzok a zariadenia do reštaurácií a hotelov.
V poradí 23. ročník veľtrhu dopĺňa 16. ročník výstavy strojov a technológií pre obchody Exposhop a 15. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack.
Danubius Gastro je najvýznamnejší gastronomický veľtrh na Slovensku a za 23 rokov fungovania sa vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne. Veľtrh aj v tomto roku potvrdzuje rastúcu tendenciu, keď v počte vystavovateľov i výstavnej plochy dosahuje nárast oproti minulému roku – ten bol pritom vo všetkých parametroch najväčší od krízy v rokoch 2008 – 2009.
Veľtrh je platformou, na ktorej sa stretávajú ľudia s profesionálnym záujmom o gastronómiu so širokou verejnosťou, ktorá hľadá inšpiráciu a tipy na zaujímavé potraviny. Odborní návštevníci sa na veľtrhu môžu oboznámiť s technologickými novinkami pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov a kaviarní. Svoje zastúpenie majú aj progresívne riešenia pre potravinársky priemysel, pekárne, obchod a balenie.
Hlavným partnerom Danubius Gastro je aj tento rok Kaufland Slovenská republika, ktorý prezentuje spoluprácu so slovenskými výrobcami potravín. Vo svojej expozícii sa zároveň sústreďuje na prezentáciu potravín s označením Značka kvality SK.
Z potravín majú na veľtrhu silné zastúpenie káva a víno z celého sveta. Novinkou je Kávové mestečko, v ktorom si svoje sily zmerajú študenti i profesionálni baristi z celého Slovenska počas súťaží Slovak barista cup junior 2016 a Latte Art Show Incheba.
Veľtrh Danubius Gastro je otvorený od 28. do 31. januára. Prvý deň a druhý deň do 13.00 h je vyhradený pre odbornú verejnosť.