Meghan Markleová prerušila všetky väzby so svojím otcom

Meghan Markleová prerušila všetky väzby so svojím otcom

Londýn 3. septembra 2019 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-Adrian Dennis)

 

Vojvodkyňa zo Sussexu, Meghan Markleová, oznámila, že už sa nebude stýkať so svojím otcom Thomasom Markleom. S takýmito informáciami prišlo The Sun

Na snímke Meghan Markle

Svoje rozhodnutie vysvetlila neustálymi zradami zo strany svojho otca. Zdroje portálu uvádzajú, že Meghan Markleová a jej manžel princ Harry ani nemienia ukázať otcovi vojvodkyne ich malého syna Archieho Harrisona.

Reklama

Je to veľmi smutná situácia, Meghan však urobila najťažšie rozhodnutie, ukončiť svoje väzby a vzťahy so svojím otcom. Samozrejme, že je to pre ňu extrémne ťažké, musela však ochrániť seba, manžela, a tiež dieťa.

V nedeľu 1. septembra poskytol Thomas Markle rozhovor Mail on Sunday. Muž sa posťažoval, že ani raz nevidel manžela svojej dcéry a ani ich syna.

Reklama

Prečo princ Harry nesadol na lietadlo a nepriletel za mnou, aby ma požiadal o ruku mojej dcéry? So zariadením súkromného lietadla zjavne problém nemá“, povedal Američan a narážal na situáciu, keď jeho dcéra s manželom niekoľkokrát leteli na dovolenku v súkromnom lietadle. Thomas Markle tiež oznámil, že nedostal ani fotku svojho vnuka.

 

Vojvodkyňa zo Sussexu kontaktovala otca

Vo februári Meghan Markleová oznámila, že sa neraz pokúšala kontaktovať svojho otca, dokonca mu napísala aj list. Kamarátky vojvodkyne zo Sussexu poznamenali, že jej otec nevolá ani nepíše, aj keď má stále rovnaké číslo. Namiesto toho v početných rozhovoroch obviňuje dcéru z toho, že sa s ním nechce stýkat. Meghan Markleová ho požiadala, aby prestal zapájať novinárov do ich vzťahu, on ju však nepočúvol.

Pred svadbou princa Harryho a Meghan sa Thomas Markle dohovoril s paparazzmi na sérii falošných snímok. Na nich je vidieť, ako sedí v internetovej kaviarni a číta si správy o zasnúbení svojej dcéry. Na ďalšej snímke meria krajčír jeho miery na oblek a na poslednom, číta o pamiatkach Veľkej Británie a pije šálku čaju. Potom ho obvinili z toho, že chcel zarobiť na sláve svojej dcéry. Takisto sa odmietol zúčastniť obradu a odvolával sa na problémy so srdcom.

Reklama

 

Lety súkromným lietadlom dvojice zo Sussexu

V polovici augusta médiá informovali o tom, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu po štvrtýkrát počas 11 dní použili súkromné lietadlo, ktoré je pre životné prostredie veľmi škodlivé.

Briti pripomenuli, že vojvoda aj vojvodkyňa sa aktívne zaoberajú otázkami životného prostredia, a preto ich obviňujú z pokrytectva. Ich posledná víkendová cesta generovala asi sedemkrát viac emisií na osobu než porovnateľný komerčný let.

 

Reklama

Vojvodkyňa z Cambridge šetrí

Naopak jej švagriná, vojvodkyňa z Cambridge Kate, využila pri svojej ceste s manželom a deťmi lacné aerolinky. Rodina sa vrátila do Norwichu z Aberdeenu po víkende, ktorý strávila v spoločnosti kráľovnej Alžbety II. a princa Philipa.

O 50 minút neskôr už leteli do Norfolku. Cesta rodinu stála 365 libier.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali