ME 19 ženy: Petrovič po prehre s Oranjes: “Je to realita”

ME 19 ženy: Petrovič po prehre s Oranjes: “Je to realita”

Senec 20. júla 206 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovenské futbalistky s vysokou prehrou s Holandskom 0:6

Slovenské futbalistky do 19 rokov vstúpili v utorok do domácich majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie vysokou prehrou s Holandskom 0:6. Na šampionáte, ktorý v termíne 19.-31. júl organizuje Slovensko v štyroch mestách – Senec, Senica, Myjava a Zlaté Moravce sa Slovenky najbližšie stretnú s favoritom celého šampionátu Francúzkami (piatok, 22. júla, Senec). Posledný súboj v základnej A-skupiny odohrajú domáce reprezentantky v pondelok 25. júla v Zlatých Moravciach s Nórkami.

Reklama
Na snímke slovenská futbalová reprezentantka Terézia Kovaľová (vpravo) a holandská futbalistka Suzanne Admiraalová (vľavo) v súboji o loptu počas zápasu skupiny A na ME 19 vo futbale žien Slovensko - Holandsko
Na snímke slovenská futbalová reprezentantka Terézia Kovaľová (vpravo) a holandská futbalistka Suzanne Admiraalová (vľavo) v súboji o loptu počas zápasu skupiny A na ME 19 vo futbale žien Slovensko – Holandsko

V NTC Senec zverenky trénera Branislava Petroviča inkasovali tri góly už v prvom polčase. V druhom potom “Oranjes” pridali ešte tri presné zásahy a zaslúžene si pripísali do tabuľky prvé tri body.

 

Reklama

A-skupina (Senec), 1. kolo:

Slovensko – Holandsko 0:6 (0:3)

Góly: 37., 57. a 73. Roordová, 23. Folkertsmová (z 11 m), 40. Deszathová (vlastný), 68. Hendriksová, ŽK: Mikolajová, Kulová – Van Schoonhovenová, Hendriksová, rozhodovala: Martinčičová (Chorv.), 1023 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovensko: Matušková – Kulová, Deszathová, Moťovská, Kovaľová (78. Tóthová) – Mikolajová – Havranová, Briššová (46. Košlabová), Fabová, Čahojová – Šurnovská

Reklama

Holandsko: Quayeová – van Schjindelová, van der Lindenová (65. de Sandersová), ten Westeneiindová, van Weerdenová – van Schoonhovenová (46. Raaijmakersová), Hendriksová – Admiraalová, Roordová, Verhoeveová – Folkertsmová (75. de Graafová)

 

V 73. minúte potom Roordová skompletizovala hetrik

Mladé Slovenky začali nebojácne a už v 5. minúte mohli otvoriť skóre. Havranová si pekne nabehla na prihrávku za holandskú obranu, išla sama na bránu, trafila ale iba do tela brankárky Quayeovej. Súperky okamžite odpovedali, dali gól, ale ten neplatil pre ofsajd. Hralo sa úplne vyrovnane, no domáce doplácali na vlastné zbytočné chyby. V 23. minúte otvorila skóre Folkertsmová z penalty po faule Kulovej na Admiraalovú. O tri minúty mohlo byť vyrovnané, Havranová ale minula na zadnej žrdi loptu po centri z ľavej strany. V 31. Verhoeveová pálila nad, keď sa k nej lopta dostala po chybe v slovenskej rozohrávke. No v 37. minúte už Roordová po sérii chýb v domácej obrane nezaváhala a strelou po zemi ku vzdialenej žrde zvýšila na 2:0. Slovenskú smolu v 40. minúte korunoval nešťastný vlastný gól Deszathovej.

“Oranjes” zvýšili na 4:0 v 57. minúte, keď strele Roordovej pomohol do siete ešte teč slovenskej obrankyne. Hostky s chuťou pokračovali, v o minútku mohla zvýšiť Admiraalová, ale tesne minula. Domácim už postupne odchádzali aj fyzické sily, hralo sa takmer iba na polovici Sloveniek. Holanďanky prevahu ešte korunovali gólom Hendriksovej hlavou, v 73. minúte potom Roordová skompletizovala hetrik. V 82. minúte mohla čestný gól dosiahnuť Šurnovská, po chybe holandskej obrankyne ale pálila nad.

Reklama

 

Reakcie po zápase:

Na smímke tréner slovenských futbalových reprezentantiek Branislav Petrovič počas zápasu skupiny A na ME 19 vo futbale žien Slovensko - Holandsko
Na smímke tréner slovenských futbalových reprezentantiek Branislav Petrovič počas zápasu skupiny A na ME 19 vo futbale žien Slovensko – Holandsko

Branislav Petrovič, tréner SR: “Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Išli sme do neho so zámerom uhrať dobrý výsledok. Ale na dievčatá zrejme počas zápasu doľahla psychická záťaž. Lebo ešte začiatok bol dobrý, mohli sme dať prvý gól z veľkej šance Havranovej, ale potom sa to v nás akoby zlomilo. Nedarili sa nám základné veci. Je to realita. Verím, že dievčatá zvládnu zvyšné zápasy lepšie. Som prekvapený, lebo sa zdalo, že máme aj problémy fyzického charakteru, ale to je u dievčat spojené aj s tou psychickou stránkou. Teraz musíme zapracovať na tom, aby sme dievčatá dali dokopy. Musíme byť herne disciplinovanejší, lebo len tak máme šancu na lepšie výsledky.”

Jill Roordová, autorka hetriku: “Zo začiatku sme boli pomerne nervózne. Súperky hrali dobre. Našťastie nás postavil na nohy gól z penalty. Potom to už išlo. Som rada za hetrik, ale musím sa poďakovať spoluhráčkam, ktoré mi k nemu výrazne pomohli.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:44

Európske akciové trhy pokračovali v piatok v raste vyššie a dostali sa na nové rekordné maximá. Podporili ich nádeje na znižovanie úrokových sadzieb v USA.

Včera 19:38

Pri piatkových záplavách v Afganistane zahynulo najmenej 50 ľudí, počet obetí sa však podľa tamojšieho ministerstva vnútra môže ešte zvýšiť.

Včera 19:34

Pri bojoch v jednej zo štvrtí palestínskeho mesta Gaza v piatok zahynuli štyria vojaci izraelskej armády. Podľa predbežného vyšetrovania ich zabilo výbušné zariadenie. Pri výbuchu sa vážne zranili aj ďalší dvaja dvojaci.

Včera 19:31

Desaťtisíce farmárov a pravicových aktivistov v piatok vo Varšave protestovali proti environmentálnej politike Európskej únie (EÚ). Demonštranti žiadali uvoľnenie environmentálnych opatrení EÚ a zastúpeniu EÚ vo Varšave odovzdali petíciu. Počas protestu na podporu svojich požiadaviek trúbili, púšťali sirény, odpaľovali ohňostroje a mávali transparentmi s nápisom “Preč so zelenou dohodou“. Na proteste sa podľa odhadu hovorkyne miestnych úradov zúčastnilo 30.000 až 35.000 ľudí, organizátori však očakávali viac.

Poľsko protest farmári
Poľskí farmári a ďalší demonštranti sa zhromaždili v centre Varšavy, aby protestovali proti klimatickej politike Európskej únie a proeurópskej vláde Poľska, v piatok 10. mája 2024
Včera 19:25

Spoločnosť OpenAI v pondelok oznámi vytvorenie vlastného vyhľadávača, ktorý už bol označený za „zabijaka Googlu“.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Ide vraj o rozšírenie pre ChatGPT, ktoré mu umožní okamžite poskytovať podrobné výsledky s odkazmi na zdroje a dokonca vizualizovať obsah.

Zaujímavé je, že OpenAI chce svoj produkt oznámiť deň pred konferenciou Googlu, na ktorej IT gigant predstaví svoje top novinky.

Včera 19:07

Americký prezident Joe Biden v piatok schválil nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur), informoval Biely dom.

Včera 18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

Včera 18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

Včera 17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali