Liga majstrov: Trenčania v 3. predkole, Šemrinec: “Chceli sme postup a máme ho”

Liga majstrov: Trenčania v 3. predkole, Šemrinec: “Chceli sme postup a máme ho”

Žilina 21. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Futbalisti AS Trenčín prenikli do ďalšej fázy

Futbalisti AS Trenčín sa prvýkrát v klubovej histórii prebojovali do 3. predkola Ligy majstrov. Po výhre 4:3 na ihrisku Olimpije Ľubľana prehrali so slovinským šampiónom v stredajšej odvete 2. predkola v Žiline 2:3, čo im však stačilo na prienik do ďalšej fázy.

Reklama
Strelec druhého gólu Trenčína Matúš Bero ( v strede) sa teší so spoluhráčmi v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov AS Trenčín - NK Olimpija Ľubľana
Strelec druhého gólu Trenčína Matúš Bero ( v strede) sa teší so spoluhráčmi v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov AS Trenčín – NK Olimpija Ľubľana

V boji o play off LM si Trenčania zmerajú sily s poľskou Legiou Varšava. Prvý duel je na programe 27. júla opäť v Žiline, odveta sa bude hrať v hlavnom meste Poľska 3. augusta. Držiteľ slovenského double ale už má isté najmenej štyri zápasy v pohárovej Európe, keďže aj zdolaný tím v 3. predkole LM sa presunie do play off Európskej ligy UEFA 2016/2017

 

Reklama

Liga majstrov UEFA 2016/2017 – odveta 2. predkola:

AS Trenčín – NK Olimpija Ľubľana 2:3 (2:2)

Góly: 13. Janga, 20. Bero – 42. Kelhar, 45. Eleke, 79. Klinar, ŽK: Skovajsa – Bajrič, Kirm, Klinar, rozhodoval: Capela (Portug.)

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Holúbek – Kalu, Rabiu (90. Rafael), Bero, Bala (74. Diks) – Janga (85. Udeh)

Reklama

NK Olimpija Ľubľana: Šeliga – Kelhar, Zarifovič, Bajrič – Klinar, Zajc, Matič, Alves (65. Wobay), Kirm (81. Krefl) – Velikonja, Eleke

 

Trenčania s veľkou dávkou šťastia vydreli postup do 3. predkola

V zostave Trenčanov chýbal defenzívny štít Lawrence, ktorý si nedoliečil zranenie členka a nebol ani na lavičke. Na poste defenzívneho stredopoliara ho nahradil Holúbek, na kraj zálohy sa posunul Bala. Hosťujúci tréner Vanoli urobil v porovnaní s prvým zápasom v Ľubľane dve zmeny, keď Novaka nahradil Alves a namiesto Wobaya nastúpil Eleke.

Slovenský majster od úvodu potvrdzoval slová trénera Ševelu, ktorý pred duelom povedal, že jeho tím nebude kalkulovať a bude hrať útočne. Trenčania boli aktívnejší, loptu držali častejšie na kopačkách a súpera zatlačili pred jeho šestnástku. Prvú šancu mal v 8. minúte Janga, ale po centri Kalua sa chrbtom k bráne nezorientoval najlepšie a zakončiť nedokázal. O tri minúty neskôr to však už Ševelovcov vyšlo. Po rohovom kope najskôr nastrelil hornú konštrukciu Rabiu, potom do žrde mieril Kalu a ofenzívny nápor AS zavŕšil Janga, ktorý zúročil prihrávku Holúbeka a zblízka otvoril skóre – 1:0. Hostia v tom momente potrebovali na postup streliť minimálne tri góly, ale ich výkon takej snahe neodpovedal. Naďalej sa hralo prevažne na polovici Ľubľany. V 19. min pohrozil Bero, jeho nepríjemnú strelu s námahou kryl Šeliga. Po následnom rohu predviedol efektnú individuálnu akciu Kalu. Obišiel dvoch obrancov Olimpije, presným pasom v šestnástke našiel Bera, ktorý sa na druhý pokus už nemýlil a nekompromisne zvýšil na 2:0. Po pol hodine hry mohol byť rozdiel už trojgólový, ale Rabiu sa v sľubnej šanci pošmykol a loptu minul. Trenčania však v závere polčasu rovnako ako v prvom zápase v Slovinsku poľavili a opäť za to pykali. V 42. minúte znížil hlavičkou po rohovom kope Kelhar a o štyri minúty neskôr po chybe Šuleka vyrovnal Eleke.

Reklama
Tretí gól v sieti Trenčana Igora Šemrinca (druhý zľava) v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov AS Trenčín - NK Olimpija Ľubľana
Tretí gól v sieti Trenčana Igora Šemrinca (druhý zľava) v odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov AS Trenčín – NK Olimpija Ľubľana

Po zmene strán gólové hody ustali, oba tímy sa sústredili najmä na pozornú hru v strede poľa. V 60. minúte mali Trenčania výhodu rohového kopu, po ktorom brankárovi Šeligovi vypadla lopta z rúk, ale Bala ju nedokázal umiestniť do siete. Vzápätí na to pálil Holúbek len do náruče slovinského brankára. V 65. minúte poslal kouč Vanoli do hry tretieho útočníka, keď nevýrazného Alvesa nahradil Wobay. Jeho príchod nemal na ofenzívu Olimpije želaný efekt, čo vyhovovalo slovenskému majstrovi. S pribúdajúcimi minútami tlak hostí rástol, ale defenzíva AS stála na pevných nohách a súpera do šancí nepúšťala. V 79. minúte však obrancovia zaspali, slabšiu chvíľku si vybral aj brankár Šemrinec a Klinar poslal hostí do vedenia. Ďalšie góly v nervóznom závere už nepadli a Trenčania napokon s veľkou dávkou šťastia vydreli postup do 3. predkola.

 

Reakcie po zápase 

(zdroj: TV Dajto, TASR):

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: “Bol to nervák. Pripadal som si ako by boli Vianoce a my sme súperovi dávali darčeky. Ten vyrovnal za tri minúty. Stále sa o tom bavíme, príde strata koncentrácie a pykáme. V druhom polčase sme išli na krv a mužstvo ukázalo charakter. Dosiahli sme niečo historické, tešíme sa. Hoci málokedy sa tešíme po prehre. Strelili sme štyri góly u súpera a to rozhodlo a posunulo nás ďalej.

Matúš Bero, stredopoliar AS Trenčín: “Najdôležitejšie je, že sme tam. Máme ďalšie štyri zápasy v pohároch, je to splnený sen. Tešíme sa, že sme postúpili. Ale už nás čaká tvrdá drina.”

Lukáš Skovajsa, obranca AS Trenčín: “Celý dvojzápas bola pre nás obrovská skúsenosť. Z chýb sa musíme poučiť, ale v prvom rade sme šťastní, že sme postúpili. Do oboch zápasov sme mali vynikajúci vstup. Potom sme akokeby prestali hrať a napokon sme sa strachovali o výsledok. Ale postúpili sme a to je super pocit.”

Igor Šemrinec, brankár AS Trenčín: “Opäť sme fantasticky začali. V Ľubľane sme dali štyri góly, dnes rýchle dva. Potom sme náskok stratili, ale bojovnosťou a tímovosťou sme to zvládli. Želali sme si postup a máme ho. Súperi v Lige majstrov sú samozrejme kvalitnejší ako u nás doma, potrestajú nás za každú chybu. Musíme sa zaváhaní vyvarovať a v ďalších zápasoch sa im vyhnúť.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:12

Prvý deň historického procesu s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom v kauze podplácania pornoherečky sa skončil bez zvolenia členov súdnej poroty. Ich výber bude pokračovať v utorok.

09:03

Americký prezident Joe Biden spolu s manželkou, prvou dámou Jill Bidenovou v pondelok zverejnili svoje daňové priznanie za rok 2023. Spolu zarobili približne 620.000 dolárov a na federálnych daniach z príjmu odviedli 146.629 dolárov.

08:50

Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev podpísal v pondelok zákon, ktorý kriminalizuje domáce násilie páchané na ženách a deťoch.

Osoby usvedčené z ublíženia alebo bitia ženy či dieťaťa budú podľa novej legislatívy potrestané prísnejšie, a to v závažnejších prípadoch aj trestom odňatia slobody.

08:26

Ceny ropy sa v utorok ráno zvýšili, keďže čínska ekonomika vzrástla viac, ako sa očakávalo. Eskalácia napätia na Blízkom východe ale udržala trhy s ropu na uzde po tom, čo Izrael uviedol, že zareaguje na víkendový útok Iránu raketami a dronmi.

08:13

Prokuratúra v Severnom Macedónsku v pondelok informovala o zadržaní 17 dozorcov, slúžiacich vo väznici v hlavnom meste Skopje. Sú podozriví z napomáhania pri vlaňajších útekoch dvoch väzňov.

07:54

Americká Snemovňa reprezentantov bude tento týždeň hlasovať o balíku návrhov zákonov, ktorý zahŕňa aj vojenskú pomoc pre Ukrajinu a Izrael. V noci na utorok o tom informoval predseda snemovne Mike Johnson.

07:48

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyjadril znepokojenie nad možným útokom Izraela na jadrové zariadenia v Iráne. Vyzval na mimoriadnu zdržanlivosť.

07:36

Zbrojárku filmu Rust Hannu Gutierrezovú-Reedovú v pondelok v americkom štáte Nové Mexiko odsúdili na 18 mesiacov vo väzení v prípade smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej. Tá zomrela, keď na ňu počas skúšky pri natáčaní vystrelil zo zbrane herec Alec Baldwin.

07:26

Austrálska polícia označila pondelkový útok nožom v asýrskom pravoslávnom chráme na predmestí mesta Sydney za teroristický čin.

Medzi najmenej štyrmi zranenými, hoci bez ohrozenia života, je okrem prominentného biskupa aj 15-ročný podozrivý, ktorého zadržala polícia. Tínedžera museli na čas držať v chráme, keďže útok vyvolal v miestnej komunite nepokoje.

07:15

Propalestínski demonštranti v pondelok zablokovali dopravu na moste Golden Gate v kalifornskom meste San Francisco. Zrejme išlo o súčasť koordinovanej protestnej akcie, ktorá vyzývala na prímerie medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas.

07:05

Americký prezident Joe Biden prijal v Bielom dome českého premiéra Petra Fialu. Ten si návštevu vysvetľuje ako dôkaz vynikajúcich česko-amerických vzťahov. Politici by mali hovoriť o pokračujúcej ruskej agresii na Ukrajine či napätí na Blízkom východe.

Petr Fiala v Bielom dome
Na snímke český premiér Petr Fiala (vľavo) a americký prezident Joe Biden
06:55

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael. Po pondelňajších rozhovoroch veľvyslancov členských krajín to tvrdí viacero nemenovaných diplomatov.

06:45

Izrael odpovie na víkendový raketový útok Iránu, vyhlásil v pondelok veliteľ izraelskej armády Herci Halevi.

Halevi uviedol, že Izrael stále zvažuje svoje kroky. Dodal však, že na iránsky útok raketami a dronmi “bude reagovať”. Povedal to počas návštevy leteckej základne Nevatim.

06:35

Poľsko a Dánsko sa budú ďalej snažiť mobilizovať krajiny EÚ za účelom získania pomoci pre Ukrajinu. Zhodli sa na tom v pondelok vo Varšave premiéri týchto krajín Donald Tusk a Mette Frederiksenová.

06:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval spojencov, aby voči Ukrajine preukázali rovnakú “jednotu” ako voči Izraelu, ktorý s podporou Západu cez víkend odrazil mohutný dronový a raketový útok iránskej armády.

Vo svojom príspevku na platforme Telegram sa Zelenskyj poďakoval spojencom, ktorí reagovali na výzvu Ukrajiny na poskytnutie ďalších prostriedkov protivzdušnej obrany. Pripomenul však, že intenzita ruských útokov si vyžaduje väčšiu jednotu.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali