Liga majstrov: Tottenham a Manchester City postúpili do osemfinále

Liga majstrov: Tottenham a Manchester City postúpili do osemfinále

Bratislava 2. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Cesare Abbate/ANSA via AP)

 

Futbalisti Tottenhamu Hotspur triumfovali v stredajšom šlágri 4. kola H-skupiny Ligy majstrov 2017/2018 na domácom štadióne nad Realom Madrid 3:1 a zabezpečili si postup do osemfinále. Spoločne s nimi majú miestenku vo vyraďovačke aj hráči Manchestru City, ktorí zvíťazili na pôde SSC Neapol 4:2.

Hráč Neapola Elseid Hysa (vpravo) a hráč City Danilo (vľavo) v súboji o loptu v zápase F-skupiny 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov SSC Neapol – Manchester City

Domáci Spurs sa dostali do prvej väčšej šance už v 11. minúte, keď hostia pokazili rozohrávku, Harrymu Kaneovi nevyšiel lob cez Kika Casillu. V 27. minúte však už tribúny vo Wembley jasali. Harry Winks poslal dlhý pas za obranu na Kierana Trippiera, ktorý našiel prízemným centrom z pravej strany Dele Alliho, a ten v sklze otvoril skóre. Gól však platiť nemal, keďže Trippier stál v ofsajde. Na druhej strane mal dve dobré príležitosti Cristiano Ronaldo. Prvú vytlačil Hugo Lloris, pri druhej namieril portugalský útočník do stredu bránky. V 41. minúte mohol pridať druhý gól Kane, ale trafil len do Sergia Ramosa. V druhom dejstve sa domáci zamerali na obranu a brejky, jeden z nich im vyšiel v 56. minúte. Hrdinom duel sa stal Alli, ktorého tečovaná strela skončila za bezmocným Casillom. V 65. minúte po ďalšom rýchlom protiútoku definitívne rozhodol Christian Eriksen – 3:0. Desať minút pred koncom znížil Ronaldo na 1:3, no to už nič nezmenilo na prehre “bieleho baletu”.

Reklama

V druhom zápase H-skupiny remizovala Borussia Dortmund na domácej pôde s APOEL Nikózia 1:1. Domácich poslal do vedenia Raphael Guerreiro a po zmene strán vyrovnal Mikael Pote. Tottenham má s 10-timi bodmi istý postup, Real je so siedmimi druhý, Dortmund a APOEL majú na konte dva.

V zápase F-skupiny sa na štadióne San Paolo dostal do vedenia Neapol vďaka Lorenzovi Insignemu, no Manchester City dokázal otočiť v rozmedzí štrnástich minút rozdelených polčasom. V 34. vyrovnal Nicolas Otamendi a tri minúty po zmene strán John Stones. Obaja sa presadili hlavou po rohových kopoch. V 62. minúte bolo však opäť skóre nerozhodné, z pokutového kopu trafil Jorginho – 2:2. Triumf City zariadil v 69. minúte Sergio Agüero, ktorý sa stal historicky najlepším strelcom klubu vo všetkých súťažiach. V závere zvýšil na 4:2 Raheem Sterling.

Reklama

V druhom skupinovom zápase si ukrajinský Šachtar Doneck poradil s Feyenoordom Rotterdam 3:1 a s deviatimi bodmi sa výrazne priblížil postupu do osemfinále.

V E-skupine FC Liverpool podľa očakávania zvíťazil doma nad NK Maribor 3:0, duel viedol slovenský rozhodca Ivan Kružliak. “Reds” sú na čele tabuľky (8 bodov) o bod pred Sevillou (7). Tá vrátila Spartaku Moskva prehru z uplynulého kola na jeho pôde (1:5) a doma triumfovala 2:1.

Hráči AS Monaco remizovali na pôde Besiktasu Istanbul 1:1. Turecký tím je s desiatimi bodmi na čele tabuľky, “kniežatá” sú s dvoma na poslednej priečke. Úvodný duel stredajšieho programu LM odštartovali aktívnejšie domáci futbalisti, ktorí si utvorili tlak, no gól z neho nevyťažili. Monaco sa postupe osmelilo smerom dopredu. V 37. minúte nacentroval Stevan Jovetič na hranicu malého vápna, kam si nabehol Rony Lopes, ale zblízka nedokázal prestrčiť loptu za brankára. V prvej minúte nadstaveného času však už hostia udreli. Lopes spoza šestnástky obstrelil obrancu a brankár nestihol zasiahnuť. Domácim sa podarilo vyrovnať krátko po zmene strán. Ricardo Quaresma si v šestnástke zasekol loptu, Jorge ho poslal k zemi a nariadenú penaltu premenil Cenk Tosun. V ďalšom priebehu si obe mužstvá vypracovali viacero dobrých šancí, ale gól už nepadol.

Druhý zápas skupiny medzi FC Porto a RB Lipskom sa skončil 3:1, oba tímy ešte majú šancu na postup.

 

Reklama

Sumáre 4. kola skupinovej fázy LM 2017/2018:

E-skupina:

FC Liverpool – NK Maribor 3:0 (0:0)

Góly: 49. Salah, 64. Can, 90. Sturridge. Rozhodovali: I. KRUŽLIAK – M. BALKO, T. SOMOLÁNI (všetci SR)

 

Reklama

FC Sevilla – Spartak Moskva 2:1 (1:0)

Góly: 30. Lenglet, 59. Banega – 78. Ze Luis. Rozhodoval: Soares Dias (Portug.)

 

tabuľka E-skupiny:

1. FC Liverpool 4 2 2 0 13:3 8

2. FC Sevilla 4 2 1 1 8:8 7

3. Spartak Moskva 4 1 2 1 8:5 5

4. NK Maribor 4 0 1 3 1:14 1

 

F-skupina:

Reklama

SSC Neapol – Manchester City 2:4 (1:1)

Góly: 21. Insigne, 62. Jorginho (z 11 m) – 34. Otamendi, 48. Stones, 69. Agüero, 90.+2 Sterling. Rozhodoval: Brych (Nem.)

/HAMŠÍK odohral za domácich celý zápas/

 

Šachtar Doneck – Feyenoord Rotterdam 3:1 (2:1)

Reklama

Góly: 17. a 68. Marlos, 14. Ferreyra – 12. Jorgensen. Rozhodoval: Sidiropoulos (Gréc.)

 

tabuľka F-skupiny:

1. Man City 4 4 0 0 12:3 12*

2. Šachtar Doneck 4 3 0 1 7:5 9

Reklama

3. SSC Neapol 4 1 0 3 7:9 3

4. Feyenoord 4 0 0 4 3:12 0

 

G-skupina:

FC Porto – RB Lipsko 3:1 (1:0)

Góly: 61. a 90.+3 Pereiram 13. Herrera – 48. Werner. Rozhodoval: Hategan (Rum.)

 

Reklama

Besiktas Istanbul – AS Monaco 1:1 (0:1)

Góly: 54. Tosun (z 11 m) – 45.+1 Lopes. Rozhodoval: Tagliavento (Tal.)

 

tabuľka G-skupiny:

1. Besiktas 4 3 1 0 8:3 10

2. FC Porto 4 2 0 2 9:7 6

3. RB Lipsko 4 1 1 2 5:8 4

Reklama

4. AS Monaco 4 0 2 2 3:7 2

 

H-skupina:

Tottenham Hotspur – Real Madrid 3:1 (1:0)

Góly: 27. a 56. Alli, 65. Eriksen – 80. Ronaldo. Rozhodoval: Cakir (Tur.)

 

Borussia Dortmund – APOEL Nikózia 1:1 (1:0)

Reklama

Góly: 29. Guerreiro – 51. Pote. Rozhodoval: Jug (Slovin.)

 

tabuľka H-skupiny:

1. Tottenham 4 3 1 0 10:3 10*

2. Real Madrid 4 2 1 1 8:5 7

3. Dortmund 4 0 2 2 4:8 2

4. APOEL Nikózia 4 0 2 2 2:8 2

Reklama

* – istý postup do osemfinále

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali