Liga majstrov: Manchester City aj Atlético Madrid zvíťazili gólmi zo záveru zápasu

Liga majstrov: Manchester City aj Atlético Madrid zvíťazili gólmi zo záveru zápasu

Bratislava 21. februára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Po stredajších prvých dueloch osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/19 majú bližšie k postupu do ďalšej fázy súťaže anglický Manchester City a španielske Atlético Madrid

Hráč Juventusu Leonardo Bonucci (hore) hlavičkuje v 1. zápase osemfinále Ligy majstrov Atlético Madrid – Juventus Turín

Úradujúci šampión Premier League zdolal nemecké Schalke 04 na jeho ihrisku 3:2, keď v závere stretnutia otočil nepriaznivé skóre. “Los Colchoneros” naopak uspeli v domácom prostredí a nad talianskym Juventusom Turín triumfovali 2:0. Odvtedy v Manchestri resp. v Turíne sú na programe v utorok 12. marca.

Reklama

Manchester City v úvode duelu so Schalke 04 potvrdzoval papierové predpoklady a v 18. min sa ujal vedenia. David Silva vystihol chybnú rozohrávku domáceho tímu, poslal loptu pred odkrytú sieť Sergiovi Agüerovi a ten zblízka nezaváhal. Záver prvého polčasu však patril futbalistom z Gelsenkirchenu. O vyrovnanie sa postaral v 38. min Nabil Bentaleb, ktorý premenil pokutový kop po tom, čo sa Nicolás Otamendi dotkol lopty rukou v šestnástke. Bentaleb uspel aj o sedem minút neskôr. Po faule Fernandinha nariadil hlavný rozhodca Carlos del Cerro Grande ďalšiu penaltu a alžírsky reprezentant opäť namieril presne. Po zmene strán prišli hostia o vylúčeného Otamendiho, ktorý v 68. min predčasne odišiel do šatne po druhej žltej karte. Napriek tomu sa im v závere podaril výsledkový obrat. Striedajúci Leroy Sané najskôr vyrovnal z priameho kopu gólom proti svojmu bývalému zamestnávateľovi a o víťazstve zverencov trénera Guardiolu rozhodol v posledných sekundách riadneho hracieho času Raheem Sterling.

V prvom polčase súboja medzi Atléticom Madrid a Juventusom Turín mali o niečo viac z hry hostia z Apeninského polostrova, na strelenie gólu to však nevyužili. Najväčšiu príležitosť na skórovanie mal už v 9. min Cristiano Ronaldo. Portugalčanov dobre mierený pokus z priameho kopu však vytesnil Jan Oblak nad hornú žrď svojej bránky. Druhá polovica stretnutia už priniesla väčší vzruch aj v pokutovom území Juventusu. V 51. min sa Diego Costa rútil na Wojciecha Szczesného, dokázal sa zbaviť Giorgia Chielliniho, no netrafil priestor bránky Juventusu. O 20 minút neskôr sa Atléticu podarilo brankára hostí prekonať. Presný zásah Álvara Moratu však hlavný rozhodca Felix Zwayer po preskúmaní systémom VAR napokon pre faul domáceho útočníka neuznal. V 78. min vyšla Madridčanom štandardná situácia, keď sa v pokutovom území najlepšie zorientoval obranca José María Giménez a otvoril skóre stretnutia. O päť minút neskôr sa k ďalšej odrazenej lopte po štandardnej situácii dostal aj druhý stopér Atlética Diego Godín a uzavrel skóre stretnutia na konečných 2:0.

Reklama

 

Výsledky stredajších prvých stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2018/2019 – odvety sú na programe 12. marca:

Schalke 04 (Nem.) – Manchester City (Ang.) 2:3 (2:1)

Góly: 38. a 45. Bentaleb (oba z pok. kopov) – 18. Agüero, 85. L. Sané, 90. Sterling, ČK: 68. Otamendi (Man. City) po druhej žltej karte, rozhodoval: Carlos del Cerro Grande (Šp.)

Zostavy:

Reklama

Schalke: Fährmann – Caligiuri, Bruma, S. Sané, Nastasič, Oczipka – Serdar, N. Bentaleb, McKennie (77. Skrzybski) – Uth (88. Harit), Mendyl (65. Burgstaller)

Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte – De Bruyne (87. Zinčenko), Gündogan, David Silva (70. Kompany) – Sterling, Agüero (78. L. Sané), Bernardo Silva

 

Atlético Madrid (Špa.) – Juventus Turín (Tal.) 2:0 (0:0)

Góly: 78. Giménez, 83. Godín, rozhodoval: Felix Zwayer (Nem.)

Reklama

Zostavy:

Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís – Thomas Partey (61. Lemar), Rodri – Koke (67. Correa), Saúl ?íguez – Griezmann, Diego Costa (58. Morata)

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Bentancur, Pjanič (72. Can), Matuidi (84. Cancelo) – Dybala (80. Bernardeschi) – Mandžukič, Cristiano Ronaldo

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

17:14

Spojené kráľovstvo do konca tohto desaťročie zvýši výdavky na obranu na úroveň 2,5 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), oznámil v utorok britský premiér Rishi Sunak. Takisto potvrdil zvýšenie vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

17:13

Litva odovzdala Ukrajine obrnené transportéry M577, oznámilo v utorok litovské ministerstvo obrany.

17:04

Najmladší syn princa Williama a jeho manželky Kate oslávil v utorok šesť rokov a pri tejto príležitosti manželský pár zverejnil na svojich účtoch na sociálnych sieťach jeho fotografiu. Záber usmievajúceho sa princa Louisa však manželia neposlali vopred ako embargovanú správu médiám, čo robievali v minulých rokoch.

princ Louis
Na snímke princ Louis
16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali