Liga majstrov: Juventus sa napriek nepríjemnej situácii nevzdáva, ManCity krok od postupu do štvrťfinále

Liga majstrov: Juventus sa napriek nepríjemnej situácii nevzdáva, ManCity krok od postupu do štvrťfinále

Turín/Manchester 11. marca 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Andrea Comas)

 

Futbalová Liga majstrov 2018/2019 ponúkne v utorok ďalšie dve odvetné stretnutia osemfinálového programu. Taliansky šampión Juventus Turín v domácom prostredí nastúpi proti španielskemu Atléticu Madrid. V súbežne hranom zápase anglický Manchester City privíta zástupcu nemeckej I. bundesligy – Schalke 04 Gelsenkirchen. Oba zápasy majú úvodný výkop o 21.00 h SEČ

Na snímke hráči Juventusu

Turínska “stará dáma” je pred odvetným stretnutím v Piemonte v mimoriadne ťažkej pozícii. Mužstvo trénera Massimiliana Allegriho pred tromi týždňami prehralo na madridskom štadióne Wanda Metropolitano 0:2. V domácom prostredí bude musieť minimálne dvakrát skórovať, inak hrozí, že “zebry” sa po troch rokoch rozlúčia s LM opäť v osemfinálovej fáze. V ročníku 2015/2016 nestačili v úvodnom kole vyraďovacej časti na nemecký Bayern Mníchov (2:2, 2:4 po predĺžení vonku, pozn.).

Reklama

“Už sa nevieme dočkať utorňajšieho stretnutia, sme pripravení. Chceme odohrať skvelý zápas, pobaviť fanúšikov a vyhrať. V porovnaní s prvým duelom v Madride však musíme hrať lepšie v obrane aj v útoku. Bude to ťažké, keďže Atlético má výborne organizovaný tím. Verím, že to zvládneme a postúpime. A kto rozhodne? Myslím si, že to bude Cristiano Ronaldo, ktorý má mnoho skúseností a dokáže skórovať v ktoromkoľvek okamihu stretnutia,” poznamenal na webe “Juve” poľský brankár Wojciech Szczesny.

Obe mužstvá sa v ostatných piatich sezónach LM dvakrát predstavili vo finále. Na európskej pohárovej scéne sa doteraz stretli iba trikrát, madridskí “Los Colchoneros” vedú v počte výhier 2:0. Juventus v doterajších 16 dvojzápasových konfrontáciách so španielskymi súpermi v pohárovej Európe triumfoval 9-krát, Atlético má s protivníkmi z Apeninského polostrova v tejto štatistike bilanciu 4:4.

Reklama

Juventus aj Atlético sa na utorňajší vzájomný zápas naladili ligovými víťazstvami v Serie A, resp. La Lige. Turínčania ešte v piatok vyhrali rozdielom triedy nad Udinese (4:1), tímu zo španielskej metropoly stačil na sobotňajší trojbodový zisk proti CD Leganés (1:0) jeden zásah stredopoliara Saúla Ňígueza. “Do prestávky to bol z našej strany trochu hluchý výkon, ale s príchodom Thomasa Lemara a Saúla Ňígueza sa naša hra zrýchlila. Dotiahli sme to do úspešného konca a teraz už myslíme na dôležitý utorňajší duel. V domácej ligovej súťaži stále strácame na 1. miesto dosť bodov. Barcelona si od decembra hrá svoju typickú sezónu, keď víťazí v jednom zápase za druhým, ale do konca zostáva ešte jedenásť kôl a urobíme všetko, aby sme skončili prví,” poznamenal tréner “rojiblancos” Diego Simeone podľa webu denníka AS.

Nemecký tím Schalke 04 Gelsenkirchen bol doma blízko k senzačnému skalpu anglického Manchestru City. Úradujúci šampión Premier League však v koncovke úvodného merania síl napriek oslabeniu preukázal väčšie pohárové skúseností aj individuálnu hráčsku kvalitu. Zvíťazil 3:2 a pred utorňajšou odvetou na manchesterskom Etihad Stadium drží v rukách “postupové karty”.

V ostatných týždňoch sa do veľmi dobrej formy dostal krídelník “Citizens” Raheem Sterling. V Gelsenkirchene zariadil víťazný gól a streleckú chuť ukázal aj v sobotňajšom ligovom dueli proti Watfordu (3:1), v ktorom zaznamenal hetrik. “V tejto fáze sezóny je už každý zápas taký dôležitý ako finále. Sústredíme sa na utorňajší duel v LM, následne nás čaká FA Cup a po reprezentačnej prestávke znova Premier League. Netúžim iba strieľať góly a zlepšovať si nimi štatistiky, chcem dávať dôležité góly a pomáhať nášmu mužstvu k úspechom,” povedal na webe ManCity 24-ročný anglický reprezentant.

Schalke a Manchester City sa pred touto konfrontáciou v pohárovej Európe stretli dovedna v troch zápasoch. V semifinále Pohára víťazov pohárov 1969/1970 bol úspešnejší anglický zástupca, ktorý po prehre v prvom zápase v Nemecku (0:1) doma vyhral vysoko 5:1 a napokon dokráčal až k zisku dosiaľ svojej jedinej európskej trofeje. Aj v skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/2009 sa viac darilo Manchestru City, ktorý v Gelsenkirchene triumfoval 2:0. Jediný pamätník tohto súboja je belgický stopér Vincent Kompany.

Žreb štvrťfinálovej fázy je na programe v piatok 15. marca o 12.00 h SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:55

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I v piatok počas schôdzky v Pekingu vyzval svojho amerického kolegu Antonyho Blinkena na riešenie rastúcich nezhôd medzi Pekingom a Washingtonom.

Blinken vyjadril na začiatku stretnutia nádej na pokrok v otázkach, na ktorých sa dohodli americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching. Šéf americkej diplomacie však povedal, že bude veľmi priamo hovoriť o sporných záležitostiach, medzi ktoré zrejme patria Rusko, Taiwan a obchodná výmena.

07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

07:29

Armáda USA začala v Pásme Gazy s výstavbou móla s cieľom navýšiť dodávky potrebnej humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo obrany.

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali