Leclerc ukončil sériu Verstappena a získal pole position

Leclerc ukončil sériu Verstappena a získal pole position

Monako 25. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Luca Bruno)

 

Monacký pilot Charles Leclerc sa stal víťazom kvalifikácie na domácej VC Monaka F1. Úradujúci majster sveta Max Verstappen z Red Bullu obsadil šiestu priečku s mankom +0,297 s a nenadviazal na sériu ôsmich pole position za sebou

Charles Leclerc
Na snímke Charles Leclerc

Leclerc na domácej Veľkej cene ešte ani raz nestál na pódiu, hoci si tu najlepšiu pozíciu na štarte vybojoval predtým už dvakrát. V prípade triumfu sa môže stať prvým Monačanom z víťazstvom na domácej pôde od roku 1931, keď uspel Louis Chiron s vozom Bugatti.

Reklama

V kvalifikácii skončil druhý Austrálčan Oscar Piastri z tímu McLaren (+0,154 s), tretia pozícia patrila Carlosovi Sainzovi na Ferrari s mankom +0,248. Štart hlavných pretekov je na programe v nedeľu od 15.00 h.

Veľká cena Monaka F1 – kvalifikácia:
1. Charles Leclerc (Monako/Ferrari) 1:10,270 min, 2. Oscar Piastri (Austr./McLaren) +0,154 s, 3. Carlos Sainz (Šp./Ferrari) +0,248, 4. Lando Norris (V. Brit./McLaren) +0,272, 5. George Russell (V. Brit./Mercedes) +0,273, 6. Max Verstappen (Hol./Red Bull) +0,297, 7. Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) +0,351, 8. Juki Cunoda (Jap./Racing Bulls) +0,588, 9. Alexander Albon (Thaj./Williams) +0,678, 10. Pierre Gasly (Fr./Alpine) +1,041

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:58

Fanúšikovia anglickej futbalovej reprezentácie nadchli Judea Bellinghama, keď zaspievali pieseň “Hey Jude” po tom, čo svojím gólom rozhodol o víťazstve proti Srbsku v nedeľňajšom zápase ME. Po stretnutí priznal, že skladby od legendárnych The Beatles patria k jeho najobľúbenejším a gesto anglických priaznivcov si vychutnal.

Euro 2024 Soccer Serbia England
Anglický futbalista Jude Bellingham oslavuje po strelení úvodného gólu v zápase skupiny C medzi Srbskom a Anglickom na futbalovom turnaji Euro 2024 v nemeckom Gelsenkirchene
08:50

Najmenej 13 obetí na životoch a vyše 30 zranených si v pondelok na severovýchode Indie vyžiadala zrážka osobného a nákladného vlaku. Informovala o tom hlavná ministerka štátu Západné Bengálsko Mamata Banerdžíová. Na mieste zasahujú záchranné zložky, informuje TASR podľa agentúr Reuters a AFP.

K nehode došlo v okrese Dárdžiling, uviedla Banerdžíová na sociálnej sieti X.

08:49

Maloobchodná tržby v Číne sa v máji zvýšili, zatiaľ čo priemyselná výroba spomalila rast. Údaje, ktoré zverejnil v pondelok čínsky štatistický úrad, opäť signalizovali, že oživovanie druhej najväčšej svetovej ekonomiky zostáva nerovnomerné. Informovala agentúra Reuters.

08:25

Takmer polovica obyvateľov Slovenska plánuje tento rok dovolenku v zahraničí, pričom svoje výdavky odhadujú v priemere od 200 do 800 eur. Osem z desiatich dovolenkárov plánuje platiť kartou, mobilom alebo hodinkami. Vyplýva to z aktuálnej štúdie spoločnosti Visa, ktorá zahŕňa sedem trhov strednej a východnej Európy vrátane Slovenska.

Dovolenku si chce online kúpiť až 95 % mladých ľudí vo veku od 18 do 25 rokov a kartou či digitálnou peňaženkou za ňu zaplatí 89 % z nich. V priemere podľa štúdie plánuje však platiť mobilom na dovolenke každý piaty obyvateľ Slovenska.

08:22

Ceny ropy v pondelok ráno klesli. Trh reagoval najmä na správu o zvýšení produkcie ropy v Číne, ktorá je najväčším dovozcom komodity na svete. Informovali agentúry Reuters a Bloomberg.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v auguste dosiahla do 7.17 h SELČ 82,34 USD (77,05 eura) za barel (159 litrov).

08:19

Súdny proces s americkým novinárom Evanom Gershkovichom, obvineným v Rusku zo špionáže, sa bude konať za zatvorenými dverami, informoval v pondelok súd v Jekaterinburgu. Prvé pojednávanie bolo vytýčené na 26. júna, dodala vo svojej správe agentúra RIA Novosti citovaná agentúrou Reuters.

Vinu, ktorú mu v Rusku pripisujú, Gershkovich odmieta. Americké úrady označili jeho zadržanie a väzobné stíhanie za nezákonné a avizovali, že sa pokúsia dosiahnuť jeho prepustenie na slobodu.

Russia US Journalist Evan Gershkovich
Na snímke reportér Wall Street Journal Evan Gershkovich
07:42

Šéfovia vlád a štátov členských krajín EÚ sa v pondelok podvečer zúčastnia na mimoriadnom summite, ktorého cieľom je dohodnúť sa na najdôležitejších funkciách v inštitúciách EÚ po zohľadnení výsledkov do Európskeho parlamentu (EP). Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Lídri EÚ sa snažia, aby najvyššie funkcie boli vyvážené nielen z hľadiska politických rodín, ale aj zemepisne a podľa princípu väčších aj menších štátov, pričom sa nezabúda ani na rodovú vyváženosť.

07:36

Osem ľudí zahynulo po tom, čo sa udusili v chladiarenskom vozidle v provincii Chu-nan v strednej časti Číny, uviedli tamojší predstavitelia. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

K incidentu došlo ešte nedeľu; miestne úrady vo vyhlásení spresnili, že osem osôb bolo v chladiarenskom vozidle nelegálne prepravovaných do mesta Chung-čuang-jang.

07:28

Ukrajinskí volejbalisti triumfovali v Zlatej Európskej lige. Vo finálovom stretnutí turnaja Final Four zdolali v chorvátskom Osijeku favorizovaný domáci výber 3:1. Bronz získali Česi, ktorí si poradili v napínavom súboji s Estónskom (3:2).

07:14

Vedenie španielskeho futbalového klubu CF Valencia ponúklo Manchestru United 25 miliónov libier (29 miliónov eur) za krídelníka Masona Greenwooda. Informoval o tom denník The Mirror.

Anglický futbalista vyjadril túžbu pokračovať v kariére v Španielsku, kde v minulej sezóne pôsobil na hosťovaní v Getafe.

07:11

Vo vodách v okolí Spratlyho ostrovov v Juhočínskom mori došlo v pondelok k zrážke čínskeho plavidla s filipínskou zásobovacou loďou. Uviedla to čínska pobrežná stráž, informovala agentúra AP.

Peking tvrdí, že filipínska zásobovacia loď vstúpila do vôd pri atole Second Thomas Shoal, opakovane ignorovala varovania Číny a nebezpečným spôsobom sa priblížila k čínskemu plavidlu, čo viedlo k zrážke.

07:10

Šesť ľudí zahynulo pri rozsiahlom zosuve pôdy v strednej časti Ekvádoru. Ďalších 30 osôb je podľa predbežných informácií nezvestných. Uviedli to v nedeľu miestne úrady, uviedli zahraničné agentúry AP, AFP a Reuters.

Bahno zavalilo tri autá, dva domy a autobus, uviedol miestny hasičský zbor. Dodal, že zranenia utrpelo deväť ľudí. Silné dažde podľa úradov spôsobili škody aj v iných častiach krajiny.

07:03

Čoraz intenzívnejšie cezhraničné útoky libanonského hnutia Hizballáh na Izrael by mohli vyvolať vážnu eskaláciu. Uviedol to v nedeľu hovorca izraelskej armády Daniel Hagari, píše TASR s odvolaním na agentúru Reuters.

Iránom podporované hnutie Hizballáh za uplynulý týždeň vypálilo na Izrael dosiaľ najviac rakiet a bezpilotných lietadiel za posledných osem mesiacov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke detský folklórny súbor Viganček z Košíc počas 54. ročníka Rozhanovských folklórnych slávností v Rozhanovciach v okrese Košice

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali