Liptovský Mikuláš 5. decembra (TASR) – Približne päť desiatok maturantov liptovskomikulášskej Hotelovej akadémie absolvovalo v uplynulých týždňoch prípravu na praktickú časť maturitnej skúšky vo forme jednodňového skupinového a takmer úplne svojbytného prevádzkovania skutočnej reštaurácie v centre mesta.
„Takáto jedinečná praktická skúsenosť je pre nás všetkých, ktorí sa chceme v profesijnom živote venovať hotelierstvu, veľmi užitočná,“ uviedla Lucia z Demänovej. „Mohol som si vyskúšať manažérsku pozíciu, lebo by som ju chcel v budúcnosti zastávať aj v našej rodinnej reštaurácii,“ konštatoval Matej zo Štrby.
Riaditeľka spomínanej strednej odbornej školy Katarína Uličná pripomenula, že žiaci získajú počas päťročného štúdia širokospektrálne teoretické vedomosti a absolvovaním približne 1500 hodín praktického vyučovania priamo v prevádzkach aj veľmi cenné zručnosti v oblasti gastronomických a hotelových služieb.
„Vzdelaní mladí čašníci, kuchári, ale i recepční či prevádzkari sú našou budúcnosťou. Dlhodobo úzko spolupracujeme s touto školou a viacerí, ktorí prejavili počas praxe ozajstné zanietenie, sa už medzičasom stali našimi plnohodnotnými zamestnancami,“ dodal Tomáš Kubica, riaditeľ hotela v Demänovskej Doline.
UPOZORNENIE: TASR vydáva k správe zvukový záznam a videozáznam.