Kužmová po zisku druhého bodu: “Podržalo ma podanie”

Kužmová po zisku druhého bodu: “Podržalo ma podanie”

Bratislava 20. apríla 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 2:0. O druhý bod sa na antuke v AXA aréne bratislavského NTC zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá zdolala Beatriz Haddadovú Maiovú 6:3, 6:3. Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víčazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek

Na snímke slovenská tenistka Viktória Kužmová

Kužmová i Maiová s prehľadom vyhrali svoje úvodné servisy napriek tomu, že v stredne dlhých i dlhších výmenách to bolo obojstranne razantné a pomerne vyrovnané. Aj na 2:1 pre Kužmovú sa išlo “cez pätnásť” a Brazílčanka vyrovnala dokonca čistou hrou. Kvalitné podanie určilo aj priebeh ďalšej výmeny. Slovenka šla na 3:2 cez dva body zo servisu (jedno eso) a druhé dve lopty získala nátlakovými údermi, v ktorých naznačila, že oproti súperke by mohla byť rozdielová jej širšia herná variabilita. Hneď v ďalšom geme Maiová zneistela a sériou chýb ponúkla Kužmovej ľahkú brejkovú korisť. A domáca tenistka sa do nej bez váhania zahryzla ďalšou čistou hrou s dvoma esami. A aj keď potom v deviatej hre na chvíľu znervóznela, napokon bez problémov dopodávala na 6:3.

Reklama

Na začiatku druhého setu Maiová pridala na agresivite. Za stavu 1:0 pri podaní Kužmovej to po víťaznom returne dotiahla na zhodu, Kužnová si však vďaka dvom esám udržala servis. V ďalšom geme sa Slovenka dostala k brejkbalu, no Maiová ho odvrátila a ujala sa vedenia 2:1. V piatom geme však Kužmová po dvoch winneroch prelomila podanie Maiovej a po potvrdení brejku odskočila na 4:2. Kužmová hrala veľmi dobre takticky, často menila rytmus hry, pri dlhších výmenách účinne využívala stopbaly. V kľúčových momentoch si dokázala pomôcť kvalitným servisom, čo potvrdila aj za stavu 433 pri brejkbale súperky, keď zahrala eso. V deviatom geme premenila po víťaznom forhende v poradí štgrtý mečbal.

“Bol to ťažký zápas. Dobre som servovala, čo bolo veľmi dôležité. V prvom sete bol kľúčový brejk na 4:2, vyšlo mi tam pár returnov. V druhom dejstve som jej zobrala podanie za stavu 2:2 a už som to dotiahla do úspešného konca. Dnes mi vychádzali stopbaly. S kapitánom Maťom Liptákom sme sa pred zápasom bavili o tom, že ich zaradím do repertoára, keďže Haddaová Maiová je vysoká a môže mať problémy dobehnúť loptičku. Bola to veľmi účinná zbraň. Diváci boli super, vytvorili veľmi dobrú atmosféru,” povedala Kužmová.

Reklama

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták bol po prvom dni veľmi spokojný. “Viesť 2:0 je super, nič viac sme si ani nemohli želať. Verím, že v nedeľu sa nám podarí získať rozhodujúci tretí bod. Budeme mať na to tri šance. Chcem pochváliť Domču i Viki za skvelé výkony. Pred zápasom boli obe nervózne, nie je ľahké potvrdiť úlohu favorita. Dominike trvalo dva-tri gemy, kým si Alvesovú oťukala, no potom už zápas prebiehal jasne v jej réžii. Viki mala ťažšiu súperku. Myslím si, že Haddadová Maiová neodohrala zlý zápas. Viki však v dôležitých momentoch podržal servis. Išlo o to, aby našla koncept na returne, čo sa jej podarilo a v oboch setoch súperku brejkla,” uviedol Lipták.

Haddadová Maiová priznala, že Kužmová bola lepšia hráčka. “Bolo to ťažké. Veľmi dobre podávala a hrala agresívnejšie ako ja, čo rozhodlo. Brazílska kapitánka Robberta Burzagliová pochválila obe Slovenky. “Dominika dominovala agresívnou hrou. Carolinu Alvesovú musím pochváliť za prístup k zápasu, na disponovanú súperku však nestačila. Viktória proti Beatriz diktovala temo výmen, bola agresívnejšia.”

 

Barážový zápas o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie

SLOVENSKO – Brazília 2:0 po prvom dni

Reklama

Dominika Cibulková – Carolina Meligeniová Alvesová 6:1, 6:1

Viktória Kužmová – Beatriz Haddadová Maiová 6:3, 6:3

nedeľa 13.00 Cibulková – Haddadová Maiová, Kužmová – Meligeniová Rodriguesová Alvesová

Kužmová, Magdaléna Rybáriková – Haddadová Maiová, Luisa Stefaniová

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali