Krajniak: Ministerka Žitňanská presadzuje zriadenie európskej FBI, ktorá bude môcť odpočúvať a zatýkať občanov SR bez súhlasu našej krajiny

Krajniak: Ministerka Žitňanská presadzuje zriadenie európskej FBI, ktorá bude môcť odpočúvať a zatýkať občanov SR bez súhlasu našej krajiny

Slovensko 25. augusta 2016 (HSP/Foto:HSP-Milan Krajniak)

 

Na slovenskej politickej scéne došlo v posledných dňoch k výrazným turbulentným zmenám. Strana Sieť, ktorej predvolebné prieskumy predpovedali viac ako 13 percent, prišla o svoje miesto vo vláde. Pätica poslancov okolo Andreja Hrnčiara totiž prestúpila do strany Most-Híd, a strane tak zostali už len dvaja poslanci Alena Bašistová a Radoslav Procházka, ktorý po ostatnom sneme strany zostal bez funkcie, ale so zodpovednosťou za dlhy strany. Procházka totiž ručí svojím majetkom dlh vo výške takmer troch miliónov eur. O stanovisko voči vzniknutej situácii v koalícii ale aj v iných otázkach sme požiadali poslanca z opozície Milana Krajniaka zo strany SME Rodina – Boris Kollár.

Na snímke Milan Krajniak
Na snímke Milan Krajniak

Ako by ste zhodnotili posledné udalosti, ktoré spôsobili, že strane Sieť zostali v parlamente len dvaja poslanci? Myslíte si, že v blízkej budúcnosti dôjde k rozpadu tejto strany?

Reklama

K rozpadu Siete už predsa dávno došlo. V Sieti nezostane ani jeden poslanec. Nielen štáty, ale aj strany zanikajú s ideami, na ktorých vznikli. Sieť vznikla na jedinej “idei”: na Radoslavovi Procházkovi ako výťahu k moci. Akonáhle sa Procházka ako výťah pokazil, v tej sekunde bola Sieť mŕtva.

Aký je Váš názor na protesty proti Kaliňákovi a Ficovi? Považuje ich za správne načasované, keďže je Slovensko predsedom Rady EÚ?

Reklama

Problém nie je v protestoch, ale v tom, že Slovensko práve počas svojho predsedníctva odovzdáva Bruselu také svoje kompetencie, že sa meníme zo suverénneho štátu na kolóniu a provinciu. Ministerka Žitňanská presadzuje zriadenie európskej FBI, ktorá bude môcť zatýkať a odpočúvať slovenských občanov bez súhlasu Slovenskej republiky. Štúr, Hlinka a Štefánik sa musia v hrobe obracať. Hanba tejto vláde za to, že dobrovoľne ničí slovenskú štátnosť, za ktorú naši otcovia a dedovia museli tvrdo bojovať. Hraničí to s vlastizradou, lebo táto vláda na to nemá žiaden mandát od ľudí.

Prečo podľa Vás ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská presadzuje, aby mohli byť občania Slovenskej republiky odpočúvaní a zatýkaní bez súhlasu štátu?

Pani ministerke Žitňanskej suverenita a samostatnosť štátu pravdepodobne nič nehovorí. Ona patrí medzi väčšinu slovenských politikov, ktorí neveria v schopnosť slovenských občanov dobre rozhodovať o svojej budúcnosti. Preto radšej posúva kompetencie nášho štátu do Bruselu, a tam o nás údajne rozhodnú lepšie. Lenže na príklade imigračnej krízy jasne vidíme, že aj v Bruseli alebo v Berlíne sa môžu mýliť a my môžeme mať pravdu. Väčšina slovenských politikov žiaľ nemá národné seba-vedomie, ale národné a štátne bezvedomie.

Neuvažujú členovia vašej strany Sme Rodina predložiť a následne snažiť sa o zavedenie zákonov podobných zákonu FARA v USA, podľa ktorého sa musia ľudia a organizácie prijímajúce peniaze zo zahraničia identifikovať ako cudzí agenti?

Považujem za dôležité, aby občania Slovenska vedeli o tom, že viaceré mimovládne organizácie sú iba záujmové skupiny presadzujúce agendu svojich darcov. Po nedávno zverejnených faktoch o snahe Georga Sorosa dlhodobo ovplyvňovať politické rozhodnutia v rôznych krajinách považujem za legitímne zverejňovať, kto a akou sumou podporuje presadzovanie rôznych politických zámerov na Slovensku. Bez ohľadu na to, odkiaľ zo zahraničia tieto peniaze pochádzajú.

Reklama

Myslíte si, že súčasná koalícia vydrží celé volebné obdobie alebo dôjde k predčasným voľbám?

Premiér Fico je na tom zdravotne zle. Skôr alebo neskôr bude musieť zo zdravotných dôvodov rezignovať. To bude začiatok konca tejto vlády. Podľa mňa nás čakajú predčasne voľby, ide len o to, kedy budú.

Prikláňate sa k návrhu strany Mariána Kotlebu znížiť počet poslancov NR SR zo 150 na 100?

Podľa mňa tento návrh nič nerieši. Skôr by som šetril peniaze zrušením VÚC. Parlament totiž potrebujeme, ak nechceme diktatúru. Neviem však, načo sú nám takéto VÚC.

Čo hovoríte na výsledok ankety Homofób roka 2016? Myslíte si, že hlasovanie bolo zmanipulované s cieľom, aby nevyhral Boris Kollár, ktorý vyzval ľudí hlasovať?

Reklama

Organizátorov ankety Homofób roka považujem za úplne nedôveryhodných ľudí. Podľa mňa je trápne, ak sa niekto živí akože bojom za ľudské práva, a pritom len konzumuje granty podľa toho, na čo sa práve vypisujú. Takýchto ľudí neuznávam.

Aké nové návrhy zákonov pripravuje vaša strana SME Rodina?

Na septembrovú schôdzu parlamentu sme predložili napríklad zákon o ochrane pred neprispôsobivými občanmi. Nejde len o prípad Dobrovodský, ale aj ochranu občanov pred dílermi drog alebo alkoholikmi. Ide nám o to, aby polícia mohla vykázať neprispôsobivých občanov do vzdialenosti 100 metrov od obydlia ľudí trpiacich neprispôsobivým správaním asociálov. Ak takto vieme chrániť ženy a deti pred týraním zo strany blízkej osoby, myslime si, že môžeme podobným spôsobom chrániť slušných občanov aj pred asociálmi.

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali