Košická Steel aréna prechádza pred MS mnohými zmenami, momentálne menia v hale mantinely

❚❚

Košice 28. januára 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Do začiatku hokejových majstrovstiev sveta na Slovensku (10. – 26. mája) zostáva približne tri a pol mesiaca a organizátori prestížneho podujatia postupne dokončujú jednotlivé úlohy

Na snímke výmena mantinelov v Steel Aréne v Košiciach 28. januára 2019 pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019

Košická Steel aréna, ktorá bude hostiť zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine, momentálne prechádza viacerými úpravami, ktoré na pondelňajšom brífingu popísal generálny manažér haly Igor Havrila.

.

Najväčšou položkou je výmena mantinelov, ktoré majú byť podľa pravidiel Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) nižšie a s vyššími sklami ponúkajúcimi vyššiu elasticitu. “Sme radi, že už máme za sebou montáž tretiny mantinelov, ktorú chceme dokončiť do polovice februára. Spolu s tým je spojená aj výmena ochranných sietí, osadenie nových hliníkových profilov striedačiek, trestných lavíc a podobne,” povedal Havrila, ktorý prezradil aj ďalšie novinky.

“Urobili sme nové monitorovacie centrum a doplnili sme nových sedem kamier na miesta, ktoré sme nemali pokryté. Ukončili sme rekonštrukciu svetelno-zvukovej réžie, ktorá bola dosť opotrebovaná a často nám vypadávala. Vymenili sme taktiež spodný okruh na kocke, ktorý rovnako občas vypovedal službu. Za bránky sme dali dva LED pásy, ktoré aréne dodali celistvosť. Máme novú rolbu, budeme meniť korčuliarsku gumu a upravíme aj stolík pre časomeračov, ktorý má byť dlhší o tri metre,” pokračoval.

.

Poslednou väčšou výzvou pred MS bude ešte výmena svetelných zdrojov, ktorá prebehne v marci alebo apríli. “Budeme ich meniť všetkých 136, aby sme dosiahli potrebnú svetelnosť. Okrem toho sme urobili veľké zásahy do údržby servisu. Nainštalovali sme obrovskú klímu do trafostanice, aby sa nestalo to, čo pred ôsmimi rokmi, keď nám počas zápasu vypadol elektrický prúd,” vysvetľoval Havrila.

Menšie úpravy čakajú aj hráčske šatne, kde bude potrebné vymeniť sprchy a sociálne zariadenia. Rovnako nie je pripravené ani tlačové centrum pre novinárov, ktoré by sa malo nachádzať mimo haly, pravdepodobne v parkovacom dome. Naopak, prakticky hotový je hotel, ktorý je spojený so Steel arénou a je pre svetový šampionát dôležitým bodom. “V hoteli má byť akreditačné stredisko, majú sa tam zdržiavať dobrovoľníci a priestory budú určené aj na stravovanie alebo ubytovanie. Budú sa tam taktiež nachádzať kancelárie IIHF. Hotel bol pre nás strategický, keďže sme zaviazali, že do 15 rokov vytvoríme športovo-kultúrne centrum, čo sa nám podarilo.”

Množstvo zmien si vyžiadalo aj zvýšené náklady. Generálny manažér Steel arény preto priznal, že nie je úplne stotožnený s výškou finančnej pomoci. “Čakali sme väčšiu podporu. Ďakujeme za financie košickému U. S. Steelu. Zároveň sme požiadali o pomoc Košický samosprávny kraj a takisto očakávame podporu od mesta Košice,” dodal Havrila.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali