Košice – Poprad 4:3 v 5. štvrťfinále, Košice znížili sériu na 2:3

Košice – Poprad 4:3 v 5. štvrťfinále, Košice znížili sériu na 2:3

Košice 19. marca 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Hokejisti HC Košice zvíťazili v 5. štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipsport ligy nad HK Poprad 4:3 po predĺžení a znížili stav série hranej na štyri víťazstvá na 2:3. Košičania v zápase trikrát dotiahli tesné manko a víťazný gól dosiahli v 77. minúte, keď skóroval obranca Eduard Šedivý. Šiesty duel série je na programe v stredu 20. marca v Poprade

Na snímke radosť hráčov Košíc po výhre nad Popradom v 5. zápase štvrťfinále play off Kaufland Tipsport Ligy v hokeji HC Košice – HK Poprad

HC Košice – HK Poprad 4:3 po predĺž. (0:1, 2:2, 1:0 – 1:0)

Reklama

Góly: 23. Šerbatov (Slovák, Haščák), 34. Hričina (Slovák, Šedivý), 58. Dudáš (Šedivý, Brophey), 77. Šedivý – 6. Takáč, 32. Paukovček (Takáč, Svitana), 37. Mlynarovič (Takáč, Karalahti). Rozhodovali: Stano, Novák – D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 7047 divákov.

/stav série: 2:3/

Reklama

zostavy:

HC Košice: Laco – Slovák, Koch, Šedivý, Dudáš, Čížek, Pulli, Derljuk – Spilar, Suja, Nagy – Sýkora, Brophey, Hričina – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Galamboš, Klíma – Petráš

HK Poprad: Vošvrda – Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti, Ťavoda – Svitana, Mlynarovič, Bondra – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Paločko – Abdul, Paukovček, Belluš

 

Hráči HC Košice si uvedomovali, že pre zotrvanie v sérii musia doma bezpodmienečne zvíťaziť a ukončiť úspešné tohtosezónne popradské ťaženie v Steel aréne. Už v 2. minúte Košičanom pohrozil obranca Fabian, ktorý sa dostal do sľubnej pozície, ale strela bez prípravy mu nesadla ideálne. V 6. minúte mohli Košičania v presilovke otvoriť skóre, ale stal sa opak. Ich rozohrávku v strednom pásme zmaril Takáč, ktorý v úniku prekonal brankára Laca – 0:1. Na 0:2 nezvýšil v 13. minúte Buzzeo a krátko na to si domáci vytvorili tlak. V ňom “kamzíci” opäť predviedli svoju typickú obetavosť, zblokovali mnoho striel a mali aj šťastie pri strele Šerbatova, ktorý z ostrého uhla trafil iba žŕdku odkrytej bránky.

Reklama

Popradčania v úvode druhej časti odolali snahám domácich o vyrovnanie, ale v 23. minúte brankár Vošvrda predsa len kapituloval. Po osi Haščák – Slovák presne namieril Šerbatov – 1:1. V 29. minúte si potlesk domácich tribún vyslúžil brankár Laco, ktorý lapačkou na ľade zmaril tutovku zblízka dorážajúceho Takáča. V 32. inkasovali domáci nepríjemný úder, keď pokus Paukovčeka usmernil do košickej bránky domáci obranca Koch – 1:2. Lenže od 34. minúty bolo opäť vyrovnané, keď Hričinovu strelu z ostrého uhla tečoval za vlastného brankára Petran – 2:2. Zaujímavý úsek hry podčiarkla akcia Takáča so zakončujúcim Mlynarovičom, ktorý zblízka upravil na 2:3.

Domáci si boli vedomí, že musia skórovať a ďaleko k tomu neboli v 42. minúte, Galamboš však v nádejnej pozícii neuspel. V presilovke v 50. minúte sa dostali tlaku, zovreli Popradčanov, ale tí zblokovali viaceré košické strely a ubránili sa. Košičania sa snažili o ofenzívu aj pri hre 5 na 5, hráči Popradu naďalej pokračovali v obetavej hre a mimoriadne pozornej defenzíve. Košičania skúsili v 58. minúte hru so šiestimi hráčmi, v ktorej strelou od modrej čiary vyrovnal Dudáš – 3:3.

V predĺžení sa Popradčania dostali k presilovke, ale Košičania oslabenie bez väčších problémov zvládli. V 65. minúte sa už Popradčania radovali po zásahu Buzzea, ich gól však napokon rozhodcovia neuznali pre posunutú bránku. Od 75. minúty hrali presilovku aj domáci a v nej o predĺžení série rozhodol obranca Šedivý.

 

Reakcie po zápase

Reklama

Roman Šimíček, tréner HC Košice: “Sme šťastní a vďační za to, čo sa nám dnes podarilo. Vyzeralo to s nami zle. Keď padol popradský gól do posunutej bránky, tak som bol presvedčený, že to nebude platiť. Poprad sa radoval predčasne a nám to možno aj trochu pomohlo. Diváci videli kvalitný zápas. Nám sa ťažko presadzovalo proti súperovi, ktorý hrá vo svojej tretine veľmi zodpovedne. O to viac nás teší, že sa nám podarilo vyhrať.”

Roman Stantien, tréner HK Poprad: “V zápase sme trikrát tesne viedli, ale prehrali sme. Každá prehra v play off je však rovnaká. V predĺžení sme sa radovali predčasne. Hlavný rozhodca mi to vysvetlil tým, že gól padol do posunutej bránky.”

Eduard Šedivý, strelec víťazného gólu: “Prehrávali sme v sérii 0:3, teraz je už 2:3 a cítime, že sme na koni. V prvých troch zápasoch sme to neboli my, no teraz už cítime, že hráme hokej, aký chceme. Až na malé chybičky a fauly sa nám to darí.”

Daniel Brejčák, obranca HK Poprad: “Stále sme sa snažili hrať aktívne a keď sme mali náskok, tak sme nechceli zbytočne plytvať silami. Nehrali sme zle a myslím si, že ak takýto výkon podáme aj doma, tak ukončíme sériu. Je to vyrovnané, no ja verím nášmu mužstvu.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali