KHL: Slovan nestačil na Petrohrad, Čada: "Domácim pomohli presilovky" – SÚHRN

KHL: Slovan nestačil na Petrohrad, Čada: "Domácim pomohli presilovky" – SÚHRN

Petrohrad 1. novembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava zakončili štvorzápasový trip na klziskách súperov piatkovou prehrou 2:4 na ľade lídra KHL SKA Petrohrad. Zverenci trénera Rostislava Čadu tak počas svojho tretieho sezónneho výjazdu získali dokopy tri body za stredajšie víťazstvo na ľade Atlantu Mytišči (1:0).

Slovan prehrával od 5. minúty gólom Artemija Panarina, o vyrovnanie sa o tri minúty neskôr postaral svojím ôsmym tohtosezónnym gólom Tomáš Netík. Hostia odolávali favoritovi iba jednu tretinu. V tej druhej domáci spustili na bránku súpera ofenzívny uragán a zásluhou Vadima Šipačjova a opäť Panarina si vytvorili rozhodujúci dvojgólový náskok. V tretej časti padli v Ľadovom paláci ešte dva góly, za domácich skóroval Alexej Ponikarovskij a za hostí v presilovke kapitán Milan Bartovič. Viac však už Petrohradčania súperovi nedovolili a po záverečnej siréne tak mohli oslavovať piaty triumf v rade.

"Belasých" najbližšie čaká štvorzápasová domáca šnúra, ktorú odštartujú v stredu 13. novembra o 19.00 h proti Jugre Chanty-Mansijsk.

Reklama

SKA Petrohrad – Slovan Bratislava 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 5. Panarin (Ponikarovskij), 26. Šipačjov (Kovaľčuk, Martensson), 27. Panarin (Kučerjavenko, Ponikarovskij), 43. Ponikarovskij (Semjonov) – 8. Netík (Kukumberg, Miklík), 44. Bartovič (Škoula, J. Mikúš). Rozhodovali: Gusev, Odinš – Deďuľa, Michel, vylúčení: 1:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 12.300 divákov

Reklama

SKA Petrohrad: Salák – Rjasenskij, Alexandrov, Kalinin, Kutejkin, Semjonov, Čudinov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Šipačjov, Červenka, Kovaľčuk – Panarin, Kučerjavenko, Ponikarovskij – Makarov, Sigarjov, Skačkov

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Kutlák – Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič – Miklík, Bližňák, Vondrka – Netík, Šťastný, Kukumberg – Daňo, Matoušek, Hudáček

Slovan začal proti favoritovi bez rešpektu a hoci mali domáci v úvodnom dejstve miernu hernú i streleckú prevahu, aj hostia dokázali neraz poriadne podkúriť Salákovi. Petrohrad otvoril skóre v 5. minúte, keď Sersen nepokryl Panarina a ten po prihrávke Ponikarovského pálil z prvej presne do pravého horného rohu Janusovej bránky. "Belasí" odpovedali o tri minúty, Kukumberg vykorčuľoval spoza súperovej bránky, našiel hokejku Netíka a ten sa zblízka nemýlil – 1:1. Domácich inkasovaný gól vyburcoval k väčšej aktivite, po strele Thoresena zazvonila pravá žrď bránky Slovana, vzápätí predviedol nebezpečnú akciu Červenka. Janus potom ukázal svoje kvality počas dvoch oslabení Slovana, keď skrotil strely Kovaľčuka i Kalinina. V 19. minúte mal na druhej strane obrovskú príležitosť Vondrka, v brejku tiesnený dvojicou protihráčov však mieril tesne nad.

Druhé dejstvo sa už nieslo plne v réžii SKA. Janus najprv očami "vytlačil" strelu Martenssona, následne zlikvidoval aj jeho nepríjemný teč, no v 26. minúte už kapituloval. Kovaľčuk spoza kruhu na vhadzovanie prihral Martenssonovi, puk putoval pomedzi Janusove betóny do žrde, aby ho nakoniec pohodlne doklepol do siete Šipačjov. O minútu už bolo 3:1 pre favorita, po kombinácii s Kučerjavenkom nedal Janusovi šancu úplne voľný Panarin. Tréner "belasých" Rostislav Čada reagoval na nepriaznivý vývoj oddychovým časom. Petrohradčania však pokračovali v miestami až drvivom tlaku a rýchlymi kombináciami nedovolili obrane hostí vydýchnuť. V závere tretiny mal pri vylúčení Mojžíša dve dobré príležitosti Thoresen, Janus bol v oboch prípadoch pozorný. Slovan predviedol v prostrednej časti jedinú zmysluplnú akciu zásluhou Netíka, ktorá ale nemala gólové vyjadrenie.

Reklama

V tretej časti pokračoval nápor SKA. Strnulí obrancovia Slovana sa iba ťažko vysporiadavali s rýchlosťou a pohyblivosťou domácich hráčov, ktorí poľahky prenikali do súperovho pásma. V 43. minúte zvýšil náskok domácich Ponikarovskij, ktorý sa cez Štajnocha natlačil od mantinelu k bránke a Janusa prekonal bekhendom. O necelú minútu znížil na 2:4 z pohľadu hostí so šťastím Bartovič, čím rozveselil hŕstku slovenských fanúšikov v Ľadovom paláci. Domáci hráči síce reklamovali gól dosiahnutý korčuľou, no hlavní arbitri po konzultácii s videorozhodcom uznali, že nešlo o úmyselné kopnutie. Hra sa potom otvorila, veľké šance nepremenili Kovaľčuk a Skačkov, na druhej strane prestrelil prázdnu Salákovu bránku Daňo. Líder súťaže už ale nedovolil hosťom zdramatizovať duel a víťazstvo si hravo ustrážil.

Hlasy po zápase (zdroj: hcslovan.sk):

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Myslím si, že sme boli po celý zápas domácim veľmi dobrým súperom. SKA v druhej tretine veľmi pomohli presilové hry, v ktorých sa dostali do tlaku a dali gól. Nám sa darilo aj napriek nepriaznivému stavu držať s domácimi krok. Mrzí nás gól na začiatku tretej tretiny, ktorý definitívne ukľudnil domácich. Dokázali sme následne v presilovej hre streliť gól, no to bolo všetko a na domáci tím to dnes nestačilo."

Zdeněk Kutlák, obranca Slovana: "Nevyzeralo to na zápas, v ktorom hralo vedúce mužstvo konferencie s aktuálne posledným. Myslím si, že sme sa držali veľmi dobre a vo viacerých fázach stretnutia sme boli favoritovi vyrovnaným súperom. Škoda, že nám v záverečnej tretine nepadol kontaktný gól a že sme inkasovali v prostrednej časti dvakrát krátko po sebe, z toho raz v oslabení. Tam nám odskočili, ale odmakali sme to až do konca."

Reklama

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Súper hral dnes veľmi dobre. Bolo vidieť, prečo sú od samého začiatku súťaže na prvom mieste tabuľky. My sme hrali zodpovedne po celý zápas. Škoda, že sme nebrali aspoň bod, rozhodujúcim momentom boli nepochybne dva zlepené góly, ktoré sme dostali v priebehu jedinej minúty uprostred druhej tretiny. Urobili sme tu však čo bolo v našich silách."

Michel Miklík, útočník Slovana: "Myslím si, že sme s veľkým favoritom odohrali vcelku vyrovnaný zápas. Určite tam boli pasáže, v ktorých nás prevýšili, mali viac šancí, ale viackrát nás podržal Jaro. Pred zápasom sme si nepripúšťali, že sme v tomto stretnutí jasným outsiderom, chceli sme tu zahrať, ako najlepšie vieme. Skutočne navrch mali azda len v tých presilovkách."

Tomáš Netík, autor prvého gólu Slovana: "Bojovali sme, ale oni majú vynikajúce mužstvo a po tom, čo sa dostali do dvojgólového vedenia, už to udržali. Aj my sme mali nejaké šance a pri istej súhre okolností sme ešte mohli streliť kontaktný gól a zápas viac zdramatizovať. Ale aj oni mali veľa šancí, nastrelili nejaké tyčky, takže určite vyhrali zaslúžene."

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 25 16 3 2 4 96:50 56

2. Dinamo Moskva 24 16 0 2 6 75:48 50

3. Dinamo Riga 23 12 3 3 5 58:44 45

4. Donbass Doneck 23 11 2 0 10 58:45 37

5. CSKA Moskva 24 9 5 0 10 57:57 37

Reklama

6. Spartak Moskva 23 8 6 1 8 52:48 37

7. Medveščak Záhreb 24 8 4 5 7 66:59 37

8. HC Lev Praha 22 9 3 2 9 59:53 35

9. Atlant Mytišči 24 8 3 3 10 50:56 33

10. Severstaľ Čerepovec 24 8 2 4 10 55:70 32

Reklama

11. Lokomotiv Jaroslavľ 24 7 3 4 10 43:49 31

12. Víťaz Podolsk 24 7 3 4 10 49:62 31

13. Dinamo Minsk 23 6 1 4 12 46:68 24

14. SLOVAN BRATISLAVA 22 5 4 0 13 49:62 23

Reklama

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o tabuľku

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:32

Na tisícke miest po celom Česku sa v piatok koná policajná akcia s názvom Speed Marathon, ktorá sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti. Preventívna akcia má podľa Polície ČR (PČR) prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a väčšej bezpečnosti na cestách.

14:24

V srbskom meste Niš bude v nedeľu evakuácia, aby sa dala bezpečne odstrániť nevybuchnutá bomba NATO, uviedol v piatok mestský štáb pre mimoriadne situácie.

14:19

V nasledujúcich týždňoch by mohlo dôjsť k miernemu poklesu cien benzínu, ale len do príchodu hlavnej motoristickej sezóny. Očakáva to analytik spoločnosti XTB Marek Nemky.

14:19

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok. Týkať by sa to malo celého obchvatu Bratislavy, Nitry, Žiliny, Popradu, Košíc a Prešova. Cieľom je odľahčiť dopravu v mestách. Premiér Robert Fico (Smer-SD) to uviedol v piatok po stretnutí s ministrom dopravy SR Jozefom Rážom (nominant Smeru-SD).

14:18

Polícia vo štvrtok opätovne zadržala manžela bývalej škótskej premiérky Nicoly Sturgeonovej pre podozrenia zo sprenevery. Peter Murell je obvinený v rámci vyšetrovania financií Škótskej národnej strany (SNP).

14:17

Izraelský krajine pravicový minister pre národnú bezpečnosť Itamar Ben Gvir čelí v piatok kritike za svoje vyjadrenia na sociálnych sieťach. Škodí tým stratégii Izraela proti Iránu, pretože v jednom zo svojich príspevkov naznačil, že za piatkovými výbuchmi v Iráne je Izrael.

14:17

Vážnosť situácie na Blízkom východe si podľa španielskeho premiéra Pedra Sáncheza vyžaduje zodpovednosť a zdržanlivosť. “Musíme sa vyhnúť akémukoľvek konaniu, ktoré povedie k stupňovaniu konfliktu na Blízkom východe,” uviedol. “Cieľom by vždy mal byť mier a vyhýbanie sa akejkoľvek ceste, ktorá nás privedie k ďalšiemu stupňovaniu,” napísal.

14:05

Rusko dalo Izraelu jasne najavo, že Irán “nechce eskaláciu” napätia v regióne Blízkeho východu. Uviedol to v piatok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v reakcii na nočné útoky v Iráne.

13:58

Spotrebná daň z tabakových výrobkov sa má od budúceho roka vzťahovať aj na náplne do elektronickej cigarety, nikotínové vrecúška a iné nikotínové výrobky. Zároveň sa má táto daň v ďalších rokoch postupne zvyšovať. Vyplýva to z návrhu novely zákona o spotrebnej dani z tabakových výrobkov, ktorý Ministerstvo financií (MF) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

13:51

Juhokórejská vláda budúci týždeň spustí finálne kroky na pozastavenie licencií štrajkujúcich lekárov. Už zhruba mesiac totiž štrajkuje viac ako 90 percent z 13.000 stážistov a rezidentov proti vládnemu plánu prudko zvýšiť počet študentov na lekárskych fakultách.

13:49

Štát chce zlepšiť situáciu pod Strečnom urýchleným doinštalovaním väčšieho množstva oceľových sietí, ktoré budú zachytávať skaly padajúce z brala na cestu. Zároveň rokuje s dodávateľmi tunela Višňové, aby sa urýchlilo jeho odovzdanie do užívania. Uviedol to v piatok na brífingu minister dopravy SR Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) po skončení rokovania krízového štábu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali