KHL: CSKA Moskva – Slovan Bratislava 4:5 – sumár, text, hlas (3)

KHL: CSKA Moskva – Slovan Bratislava 4:5 – sumár, text, hlas (3)

Moskva 13. decembra (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v piatkovom zápase KHL na ľade CSKA Moskva tesne 5:4, keď všetkých päť gólov dali vo vynikajúcej druhej tretine. "Belasí" tak prvýkrát počas svojho pôsobenia v nadnárodnej súťaži zdolali slávny tím z ruskej metropoly, keď predtým v troch vzájomných stretnutiach s "armejcami" zaznamenali tri prehry v riadnom hracom čase (v minulej sezóne 2:3, 1:4, v októbri doma 2:3).

Zverenci trénera Rostislava Čadu síce nezachytili úvod stretnutia, keď už v 23. sekunde inkasovali z hokejky Olega Saprykina, v druhom dejstve však predviedli famózny obrat. V priebehu 70 sekúnd nasúkali favoritovi tri góly, keď sa strelecky presadili Michalovia Sersen, Vondrka a Libor Hudáček. K zastaveniu belasej smršti nepomohol domácim ani time-out. Na 4:1 pre hostí zvýšil v 32. minúte svojím prvým gólom v drese Slovana Branko Radivojevič a po znížení Nikitu Zajceva skóroval premiérovo v ročníku v presilovke aj Vladimír Mihálik. V záverečnej tretine síce domáci zásluhou druhého presného zásahu Zajceva a trefe Alexandra Frolova zdramatizovali duel, no Slovan už víťazstvo nepustil z rúk.

Druhý zápas v rámci krátkeho dvojzápasového tripu odohrajú "belasí" v nedeľu v Prahe, kde v prestížnom "federálnom" derby narazia na domáci HC Lev.

Reklama

CSKA Moskva – Slovan Bratislava 4:5 (1:0, 1:5, 2:0)

Góly: 1. Saprykin (Morozov), 38. Zajcev (Rylov), 44. Zajcev (Prochorkin, Radulov), 55. Frolov (Morozov, Rylov) – 27. Sersen (Škoula), 27. Vondrka, 28. Hudáček, 32. Radivojevič, 40. Mihálik. Rozhodovali: Akuzovskij, Ščenjov – Putilin, Sivov, vylúčení: 2:7 na 2 min, navyše Daňo 10 min za nešportové správanie, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 3247 divákov

Reklama

CSKA Moskva: Proskurjakov – Denisov, Rylov, Mišarin, Zajcev, Pervyšin, Eminger, Jegoršev – Morozov, Filppula, Saprykin – Radulov, Prochorkin, Grigorenko – Žarkov, Fefelov, Frolov – F. Fiodorov, Nepriajev, Zubov

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sersen, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák – Miklík, Bližňák, Vondrka – Radivojevič, Ölvecký, Bartovič – Šatan, Šťastný, Hudáček – T. Mikúš, Matoušek, Bakoš – od 21. min Daňo

Pre Slovanistov sa zápas začal studenou sprchou, keď hneď z prvej súperovej akcie inkasovali. Hráči CSKA sa po vyhratom buly nasťahovali do útočného pásma a Saprykin po prihrávke Morozova nedal Janusovi šancu – 1:0. Domácim dodal rýchly gól sily a v 6. minúte musel brankár Slovana zasahovať opäť, tentoraz pri nebezpečnej strele Fefelova. Až potom sa "belasí" viac osmelili smerom dopredu a postupne vyrovnali hru, brankára CSKA Proskurjakova dvakrát zamestnal Bartovič a raz Bližňák. Domáci si potom zahrali presilovku pri vylúčení Mihálika, tlak si vytvorili aj v závere tretiny, no pozorný Janus držal svoj tím v hre.

Druhú časť otvorila obrovská šanca Radulova, ktorý šiel sám na Janusa, ten ale nájazd hviezdneho ruského útočníka zneškodnil. Hostia postupne zvýšili pohyb, nasadenie a agresivitu v osobných súbojoch, výsledkom čoho bol parádny obrat skóre. V 27. minúte potrestal vylúčenie Prochorkina hneď v prvej presilovke Slovana strelou z diaľky obranca Sersen. O desať sekúnd bolo 2:1 pre hostí, prakticky hneď po vhadzovaní skóroval po vydarenej individuálnej akcii Vondrka. Šokovaní domáci sa nestačili čudovať, čo sa to na ľade deje, a už o minútu Proskurjakov opäť lovil puk zo svojej siete, keď ho prekonal svojím druhým tohtosezónnym gólom Hudáček. Tréner CSKA Torchetti reagoval na nepriaznivý vývoj oddychovým časom, ani ten však neutíšil belasý uragán. Po tom, čo Janus zlikvidoval tutovku Zajceva, pridal na druhej strane štvrtý gól "belasých" Radivojevič, pre ktorého to bol premiérový zásah v drese Slovana. Potom putovali na trestnú lavicu v rýchlom slede Šťastný a Mihálik a početnú výhodu o dvoch hráčov Moskovčania využili zásluhou Zajceva, keď gól schválili arbitri až po porade s videorozhodcom. Záverečné slovo mali však v prostrednom dejstve hostia, v presilovke delovkou prepálil Proskurjakova Mihálik a zvýšil na 5:2 pre Slovan.

Reklama

Napriek pohodlnému vedeniu nemali ešte hostia "vymaľované". Domáci totiž zápas nezabalili a v tretej tretine stále nepríjemne "podkurovali" súperovej obrane. Pri vylúčení Šťastného pálil od modrej Zajcev toľkokrát, až si jeho strela v 44. minúte našla cestu za Janusov chrbát. CSKA potom zamkol Slovan v jeho obrannom pásme, Janus sa musel cítiť ako na strelnici, no belasí tlaku s námahou odolávali. Naopak, v 47. minúte mohol poistiť náskok hostí Matoušek, na druhej strane zhoreli v šanciach Frolov a Fiodorov. Dráma vrcholila, v 55. minúte Frolov v presilovke znížil už na 4:5 a aj tréner Slovana Čada si musel vybrať time-out, aby upokojil svojich zverencov. V hektickom závere domáci odvolali brankára a poslali do hry šiesteho korčuliara, no hostia tesný náskok udržali a mohli sláviť cenné víťazstvo.

Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Napriek tomu, že sme dostali z prvého útoku súpera gól, zvyšok tretiny sme zvládli bez inkasovania gólu. V druhej tretine sme využili všetky naše gólové príležitosti. Veľmi dôležitý bol piaty gól jedenásť sekúnd pred koncom v našej presilovke, ktorý upravil výsledok na 5:2. V tretej tretine sme veľkou bojovnosťou a nadšením ubránili toľko chcené vítazstvo."

Branko Radivojevič, útočník a strelec štvrtého gólu Slovana: "Samozrejme, dnes nám veľmi pomohli rýchle góly v prostrednej časti hry, ale musíme si nabudúce dať viac pozor. Ja si myslím, že sme hrali veľmi dobre 40 minút, a takto musíme hrať celých 60. Tretím gólom nás trochu zaskočili, zostali sme statickí, ale nakoniec sme to ‘ubojovali’ a dnes sú to tri veľké body pre nás. Pri mojom góle som veril, že Michelove vyhodenie puku ešte dokážem dokorčuľovať. Potom som mal jednoducho šťastie, hodil mi to v podstate na hokejku a predo mnou už bola len prázdna bránka. Som rád, že mi takýto gól padol a dúfam, že to pomôže."

Miroslav Šatan, útočník Slovana: "O zápase nepochybne rozhodol strelecký ohňostroj, ktorý sa nám podaril v druhej tretine. Na druhej strane musíme priznať, že sme mali aj veľa šťastia. V tretej tretine bol Jaro v bránke doslova zázračný, vychytal veľa šancí súperov, ktorí sa ocitli sami pred bránkou. Dnes teda rozhodla naša bojovnosť a vynikajúci výkon Jara Janusa. Už sa tešíme do Prahy, tieto zápasy s Levom predsa len majú trochu iný náboj. Aj preto, že v hľadisku bude určite veľa fanúšikov Slovana a zápas bude mať úplne inú atmosféru."

Reklama

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Samozrejme, pri niektorých zákrokoch v úvodnej časti hry som mal aj trochu šťastia, som rád, že mi z tých šancí nedali viac gólov. Potom v druhej tretine sme sa rozstrieľali, využili sme konečne aj nejaké presilovky. Možno trochu škoda tých dvoch gólov v tretej tretine. Niekto si pomyslí, že ak ide mužstvo do záverečnej dvadsaťminútovky s trojgólovým náskokom, tak to už ľahko dobojuje. Ale tieto ruské tímy sú v každom okamihu nesmierne silné v ofenzíve. Dnes to bol ťažký zápas úplne pre každého, určite jeden z najťažších, aký sme vonku v tejto sezóne doteraz hrali."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas trénera

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

13:37

Kapacity vlakov sa pred Veľkou nocou napĺňajú, najvyťaženejšie vlaky sú aktuálne obsadené v priemere na 84 %. Väčšina expresných vlakov z Bratislavy do Košíc je už takmer plná. Záujem je tiež o InterCity (IC) vlaky a takmer vypredané sú aj niektoré medzištátne rýchliky z Košíc do Mukačeva. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

13:37

Česká ekonomika v minulom roku klesla menej, než sa predpokladalo. Český hrubý domáci produkt (HDP) sa v roku 2023 znížil o 0,2 %, uviedol ČSÚ na základe spresnených údajov. Vo svojom predchádzajúcom odhade zo začiatku marca počítal s poklesom až o 0,4 %. V poslednom štvrťroku 2023 česká ekonomika medziročne expandovala o 0,2 % (pôvodne: -0,2 %) a medzikvartálne o 0,4 % (+0,2 %).

13:36

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov (FS) vnímajú pozitívne aktivity Železníc SR (ŽSR) k dlhodobejšej stabilizácii zamestnancov. Za negatívum však považujú, že sa nepodarilo nájsť rýchle riešenie akútneho nedostatku zamestnancov na železniciach. OAVD to uviedla v súvislosti s rokovaním za okrúhlym stolom, ktoré sa uskutočnilo v utorok (26. 3.). Informoval o tom podpredseda republikovej rady OAVD Matej Ferencei.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali