Katarína Roth Neveďalová má jasný odkaz pre Michala Šimečku

❚❚

Bratislava 13. februára 2024 (HSP / Facebook / Foto: Facebook)

 

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (SMER-SSD) v poslednom prísevku na sociálnej sieti Facebook vyzvala Michala Šimečku, aby prestal klamať a strašiť a aby si uvedomil, kde sú jeho hranice

Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (SMER-SSD)
Europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová (SMER-SSD)

“Pán Šimečka Junior, prestaňte klamať a strašiť !,“ vyzvala ho Neveďalová v úvode príspevku.

.

“To, že si na tlačovku postavíte Hojsíka, neznamená, že zastupuje Europarlament a už vôbec nie Eurokomisiu,“ uviedla a dodala : “Nabudúce mu aspoň napíšte, čo sú to tie eurofondy a čo akože chcete tvrdiť, nech sa dohodnete. A prestaňte konečne strašiť a zneisťovať ľudí.“

 

.

“Nehrajte sa na chrumkavých!”

Podľa jej slov Michal Šimečka od vzniku tejto vlády len vykrikuje nezmysly a straší občanov. “Osobne som sedela na stretnutí s novinármi, kde Vaši kolegovia trieskali o tom, že musíme urobiť všetko pre to, aby Eurokomisia zastavila eurofondy pre Slovensko. Lebo “to je jediné, na čo bude Fico počúvať”,“ uviedla Neveďalová.

Dodala, že možno by jemu a jeho kolegom záležalo na takom na Slovensku, kde Šimečka a PS budú diktovať, čo sa smie a čo nie. “Kto je dobrý a kto je “bakaný”. Ale také Slovensko chvalabohu ešte nie.“

“Rešpektujem, že ste v opozícii. Ale aj to má svoje hranice. A už by ste mali konečne pochopiť, že skutočne ste voľby nevyhrali,“ upozornila ho poslankyňa.

Dodala: “Nebudem riešiť, že tvrdíte, že máte v rukách list, ktorý vraj Reynders poslal 8.2. Keďže viem, ako tieto procesy fungujú, možno totiž na Slovensku ešte ani nie je. Nevidela som ho, a ak skutočne existuje, tak neviem, čo v ňom naozaj je a veriť vám v PS nemusím.“

 

.

Prestanťe strašiť

Šimečku vyzvala, aby konečne prestaňte strašiť ľudí o tom, čo všetko sa môže potenciálne stať. “Vláda komunikuje s Eurokomisiou. Je to štandardný proces. Ak by ste mali aspoň nejakú politickú skúsenosť, vedeli by ste o tom. V tejto komunikácii občas vzniknú otázky a potom nasledujú odpovede. Tak sa to bežne robí. Zatiaľ je to v rovine diskusie,“ vysvetlila poslankyňa a dodala: “ Žiadne protislovenské kroky nenastali. I keď to by sa Vám asi veľmi hodilo.“

„A že sa odvolávate na vašu kamošku českú eurokomisárku Jourovú,“ začala svoje rozprávanie Neveďalová. „ To je presne tá teta, ktorá sa vysmievala nám, keď sme boli v opozícii. Keď sme žiadali Eurokomisiu (a ju konkrétne) o zakročenie, lebo na nás vtedajšia vláda otvorene poľovala a porušovala ľudské práva, čoho výsledkom boli aj úmrtia vo väzbe. Smiala sa nám a zľahčovala tieto žiadosti, dokonca sa odmietala stretnúť. Toľko k jej odbornosti a nestrannosti,“ vysvetlila.

 

Odvolávanie ministerky Šimkovičovej

V príspevku sa nezabudla vyjadriť ani k poznámkam Šimečku a PS na adresu ministerky Šimkovičovej.

“Nuž, ak chcete odvolávať ministra, potrebujete podpisy k žiadosti o schôdzu. Narátať do 30 ste sa už naučili. Síce na druhý pokus, ale blahoželám. No a potom potrebujete nadpolovičnú väčšinu poslancov, aby ste takúto schôdzu otvorili. Je to bežný postup ,“ povedala. “A netvárte sa, že ste nečakali, že sa vám to nepodarí, keď niektorí z vašich vlastných kolegov dnes leteli so mnou ráno do Bruselu na konferenciu,“ dodala.

.

“Prečo by vás mali podporiť v otváraní nezmyselnej schôdze poslanci vládnej koalície ?,“ opýtala sa. “Je to normálny opozično-koaličný politický súboj. Naučte sa jeho pravidlá a nebudete sklamaní.,“ dodala.

V závere ho poprosila, aby Korčokovi vysvetlil, odkiaľ prišiel: “A poprosím Vás, vysvetlite svojmu kandidátovi Korčokovi, že kandiduje na prezidenta Slovenska a nie USA.“

“Takže tie výroky, ako že podporuje odobratie práva veta členským štátom, aby malé krajiny (medzi ktoré patrí aj Slovensko) nemohli blokovať rozhodnutia EÚ – to sa ľuďom na Slovensku veľmi nepáči,“ vyjadrila sa europoslankyňa .

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:55

Ruská fregata triedy Admirál Gorškov vyzbrojená hypersonickými raketami zakotvila v piatok v alžírskom prístave Oran v rámci plnenia služobných úkonov.

17:54

V Rusku v piatok uložili dlhé väzenské tresty až do výšky 22 rokov odňatia slobody viacerým ľuďom odsúdeným za vlastizradu a terorizmus, ktorých sa vraj dopustili v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu.

17:54

Európska únia v piatok označila pôvodne americkú neonacistickú skupinu The Base (“Základňa”) pôsobiacu aj v zahraničí za teroristickú organizáciu a s okamžitou platnosťou na ňu uvalila sankcie. Rozhodnutie prijala Rada EÚ na základe dôkazov o zapojení skupiny do teroristických aktivít.

17:53

Slovenská národná strana (SNS) sa v stredu (24. 7.) verejne obrátila na ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča (Smer-SD) s výzvou, aby predložil zákon na zdanenie obchodných reťazcov. Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) predložené argumenty odmieta a považuje ich za nepravdivé a zavádzajúce. Uviedol to predseda SAMO Martin Krajčovič.

17:30

Hranicu jedného milióna sledovateľov prekonala americká viceprezidentka Kamala Harrisová krátko po svojom debute na sociálnej sieti TikTok. V priebehu niekoľkých hodín nazbierala potenciálna prezidentská kandidátka Demokratickej strany aj vyše dva milióny lajkov.

17:25

Približne 100 bojovníkov palestínskeho militantného hnutia Hamas zahynulo od začiatku najnovšej izraelskej operácie v meste Chán Júnis, uviedla v piatok izraelská armáda. Ofenzíva v meste na juhu Pásma Gazy začala v pondelok po tom, ako izraelské jednotky oznámili, že identifikovali teroristov Hamasu, ktorí sa tam preskupili.

17:25

Fínsko má podozrenie, že ruská loď v piatok neoprávnene vplávala do jeho vôd. Oznámilo to fínske ministerstvo obrany.

17:24

Opozičné KDH na septembrovú schôdzu Národnej rady (NR) SR navrhne, aby sa nekrátil príspevok na opatrovanie, pokiaľ príjem opatrovanej osoby presiahne dvojnásobok životného minima. Informovala o tom poslankyňa NR SR za KDH Martina Holečková s tým, že sa na ňu obrátilo viacero ľudí, ktorí nevedia ako ďalej, lebo im z úradu práce prišlo rozhodnutie o krátení príspevku na opatrovanie, keďže opatrovaná osoba má príjem vyšší ako dvojnásobok životného minima.

16:59

Oblasť Campi Flegrei neďaleko Neapola, známu aj ako Flegrejské polia, zasiahlo v piatok popoludní zemetrasenie s magnitúdou 4,0. Pokračuje tak vlna seizmickej aktivity v tejto sopečnej kaldere.

16:59

Na 33 vzrástol na Filipínach počet obetí záplav a zosuvov pôd v dôsledku tajfúnu Gaemi, uviedla miestna polícia. Na Taiwane si tajfún podľa úradov vyžiadal osem mŕtvych.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali