Juraj Martus: Referendum nie je iba o ochrane rodiny, ale hlavne o odmietnutí systému manipulácie a klamstiev

Juraj Martus: Referendum nie je iba o ochrane rodiny, ale hlavne o odmietnutí systému manipulácie a klamstiev

Bratislava 24. januára 2014 (HSP/Foto:TASR)

 

Spor okolo referenda už pohltil skoro celú spoločnosť. Argumentuje sa, presviedča i nadáva. Spor okolo referenda má však dve roviny, čo si málokto uvedomuje. Väčšina ľudí zostáva na prvej – argumentačnej úrovni – a snaží sa argumentmi presvedčiť protistranu.

Možno vás môj názor prekvapí, ale na tejto argumentačnej úrovni, kde sa vybíja väčšina občanov, argumentovať ani treba. Veci sú úplne jasné.

Reklama
Ilustračné foto

Otázka o manželstve sa snaží zabrániť homosexuálom, aby zdegradovali tento inštitút, svojím hraním sa na rodinu, lebo rodinu vôbec nemôžu vytvoriť. To je všetko. Kto chce, aby sa homosexuáli mohli hrať na rodinu a nazývať to manželstvom, nech ide za to hlasovať (resp. môže aj zostať doma).

Otázka adopcií deti homosexuálmi iba rozširuje tému. Chceme sa hrať na rodinu, ale nevieme mať deti. Dajte nám preto deti, aby naše hranie sa na rodinu bolo čo najpodobnejšie realite. Americká štúdia však hovorí, že priemerná dĺžka homosexuálneho zväzku je menej ako jeden a pol roka (u heterosexuálov 18 rokov). Viete si predstaviť dieťa, ktoré bude mať každý rok a pol iných rodičov? Ak áno a chcete to, tak choďte za to hlasovať (resp. môžete aj zostať doma).

Reklama

Tretia otázka o sexuálnej výchove tiež rieši jednoduchú vec. Sme homosexuáli, vieme, že naše správanie je “trošku” mimo, ale nechceme s ním prestať, ale zároveň sa nechceme pred ostatnými červenať. Tak čo urobíme? Dajte nám deti. My im zavedieme sexuálnu výchovu. Naučíme ich obchytkávať sa a masturbovať. Dočista ich popletieme, aby ani sami sebe nerozumeli, či sú chlapci, dievčatá alebo čo vlastne. Natlčieme im do hláv, že treba neustále sexovať, podľa možnosti každý s každým. V priebehu dvoch generácií úplne zničíme morálku a v takej spoločnosti sa budeme cítiť ako ryba vo vode. Ak to chcete, choďte za to hlasovať (resp. môžete aj zostať doma).

 

Ale toto je iba vrchná, jednoduchšia časť sporu na argumentačnej úrovni. Spor má aj omnoho hlbšiu úroveň, o ktorej sa nehovorí. Ide totiž o civilizačný spor. V tomto referende sa totiž hrá o totálnu spoločenskú zmenu. Buď budeme hlasovať 3 x Áno za zachovanie takej štruktúry spoločnosti a tohto systému hodnôt ako máme dnes, alebo 3x Nie (resp. zostaneme doma) za novú spoločnosť a jej totálnu zmenu.

Aká ma byť táto “nová” spoločnosť, nie je zatiaľ jasné. Na západe už tento sociálny experiment intenzívne prebieha a napreduje. Ani tam však ešte úplne nedosiahol zamýšľaný cieľ. Konečná podoba tejto novej spoločnosti zatiaľ nie je známa, ale niektoré plody už začína byť vidieť. Je to neslávne známa juvenilná justícia, väznenie ľudí, pre nesúhlas zo sexuálnou výchovou a ich väznenie a pokutovanie ak sa vzoprú homolobby (povedzme odmietnutím ubytovania, alebo odmietnutím upiecť tortu na svadbu a pod.).

Tiež už vieme, čo v tejto “novej” spoločnosti nebude. Vylúčená je rodina a morálka.

Reklama

 

Pozrime sa ešte, ako to vidia jednotlivé zložky spoločnosti.

Ktoré médiá vyzývajú na účasť na referende a ktoré sú proti? Všetky mainstreamové média sú proti referendu. Z toho má vyplynúť, že 98 percent ľudí podporuje požiadavky homosexuálnej lobby. Ale samozrejme to nie je tak.

Ktorí politici vyzývajú na účasť na referende? Všetci okrem SaS a SKOK-u. Akú podporu majú tieto dve strany? Jedna 5 percent a druhá nula. To by sa už mohlo blížiť k realite viac.

Čo hovorí prieskum verejnej mienky? Otázka o manželstve má 90 percentnú podporu (hlasovalo by zaň “Áno” 90 percent respondentov). Najnižšiu podporu má otázka o sexuálnej výchove, čo je však tiež “Áno” v 67 percentách a to si dovolím tvrdiť, že tak málo to je iba preto, lebo sa ľudia ešte s problematikou nestihli oboznámiť. Problematická je však účasť na referende, kde prieskum ukázal 45 percent. Z toho sa dá urobiť iba jeden záver, ľudia si neuvedomujú, aké je referendum dôležité, o akú dôležitú vec tu ide.

Reklama

 

Ako je teda možné, že drvivá väčšina mainstreamových novinárov stojí proti celému národu? V prvom rade treba povedať, že v tom nie sú sami. Väčšina politikov západného sveta tieto názory podporuje a presadzuje, ako aj drvivá väčšina takzvaných “ľudskoprávnych aktivistov”.

Ale prečo tí novinári? Nie je im trápne, že chcú presadiť homoagendu proti celému národu? Nie, nie je. Niektorí novinári sú tiež homosexuáli, niektorí sa zas pokladajú za tých najinteligentnejších, najrozhľadenejších a najpokrokovejších ľudí v republike, ktorí musia ostatných nasmerovať, lebo ničomu nerozumejú a o ničom nič nevedia, niektorí sa cítia pánmi sveta uvedomujúc si svoj vplyv a teda i moc manipulovať, niektorým to je jedno.

Ako to urobia? Tak ako sú zvyknutí. Budu klamať, zavádzať, písať polopravdy i vymyslené veci. Budú tieto lži geobelsovskou metódou donekonečna opakovať a dúfať, že sa z nich do 7. februára stane pravda. Budú odmietať a cenzurovať.

Referendum totiž nie je iba o nárokoch homolobby, ale hlavne o odmietnutí celospoločenskej zmeny, ktorú sa snažia takto presadiť a hlavne o odmietnutí metód, ktoré sa na jej presadenie používajú. Odmietnutie sofistikovaného mediálneho klamstva a manipulácie zo strany “všemocných” médií. O odmietnutí virtuálneho sveta, ktorý vytvárajú. Prvýkrát máme občianske referendum. Prvýkrát máme možnosť sa priamo vyjadriť a povedať im: “Nebudete s nami takto manipulovať. Už sa vám to nepodarí!”

Juraj Martus

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali