Slovensko porazilo Nemecko 3:0. Brankári zatiaľ ozdobou, Rybár: “Mal som aj šťastie”

Slovensko porazilo Nemecko 3:0. Brankári zatiaľ ozdobou, Rybár: “Mal som aj šťastie”

Augsburg 11. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/Pavel Neubauer)

 

Slovenskí hokejisti majú po roku opäť možnosť zdvihnúť nad hlavu trofej za víťazstvo na Nemeckom pohári

V sobotu vo svojom druhom zápase na turnaji zvíťazili nad domácou reprezentáciou 3:0 a v tabuľke majú plný počet bodov. V premiére v národnom mužstve si čisté konto pripísal brankár Patrik Rybár. O výhre zverencov trénera Craiga Ramsayho rozhodli góly Martina Bakoša, Marcela Haščáka a Petra Čerešňáka.

Reklama
Na snímke s číslom 87 Marcel Haščák gratuluje brankárovi Patrikovi Rybárovi (vpravo) k čistému kontu v závere zápasu hokejového turnaja Nemecký pohár Nemecko – Slovensko

Vo svojom záverečnom zápase na turnaji nastúpia Slováci v nedeľu o 13.15 h proti olympijskému tímu Ruska.

     Nemecký pohár – 2. deň:

Reklama

Nemecko – Slovensko 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 5. Bakoš (Haščák, Bubela), 48. Haščák (Bubela), 60. Čerešňák. Rozhodovali: Kopitz, Mayer – Gaube, Schwenk (všetci Nem.) – vylúčení: 5:5, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 6139 divákov.

     Zostavy:

Nemecko: Pielmeier – J. Müller, Mo. Müller, Krupp, Ebner, Abeltshauser, Akdag, Zerressen, Boyle – Ehliz, Hager, Pföderl – Kammerer, Kahun, Holzmann – Plachta, Ma. Müller, Raedeke – Loibl, Kink, Eder

Slovensko: Rybár – Čerešňák, Čajkovský, Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký, Bezúch – Haščák, Bubela, Bakoš – Cingeľ, Marcinko, Lamper – Paulovič, Krištof, Sukeľ

Reklama

Slováci na rozdiel od piatkového zápasu proti USA začali aktívnejšie ako súper. Pielmeier v bránke Nemecka zasahoval hneď v úvode dvakrát po strelách od modrej čiary. Aktivitu Ramsayho zverencov ešte viac zvýraznila štvrtá minúta, keď mali k dispozícii prvú presilovku. Po 37 sekundách ju po kombinácii s Haščákom a Bubelom využil Bakoš. To domácich nakoplo k väčšej aktivite a začali sa viac dostávať pred Rybárovu bránku. Slovenský gólman však zneškodnil dve dobré šance Nemcov. Na druhej strane mohol zvýšiť Cingeľ, ale z ľavej strany mieril v čistej šanci iba do brankára.

V druhej tretine sa nehral príliš pekný hokej, bol to boj z oboch strán. Nemci vsadili na húževnatosť, slovenská obrana mala plné ruky práce. Rybár však všetky pokusy domácich zlikvidoval a neinkasoval ani v oslabení. V druhom dejstve sa gólových šancí zrodilo iba minimum, dominovala defenzíva. Najväčšiu však mali v závere Nemci v presilovke, strela Marcela Müllera skončila iba na žŕdke. Slováci si tak aj po 40. minútach udržali jednogólové vedenie.

V 43. minúte mal výbornú možnosť Sukeľ, ktorý sa predral po pravej strane až pred Pielmeiera, ten však výborne zasiahol pravým betónom. V 48. minúte hrali Slováci presilovku a v nej už mieril presne Marcel Haščák. Na ich výhre už nič nezmenila ani záverečná power play Nemcov, naopak, 23 sekúnd pred koncom poistil víťazstvo Slovenska do prázdnej bránky Peter Čerešňák.

 

Slováci s druhou výhrou, Ďaloga: “Pomáhali sme jeden druhému”

Reklama

Craig Ramsay, tréner SR: “Nemecký tím ukázal, že je veľmi silný. Nie som spokojný s výkonom v druhej tretine. Brilantný výkon podal opäť náš brankár, ktorému pomohli aj obrancovia. Zajtra nás čaká veľmi kvalitný tím s výbornými korčuliarmi a šikovnými strelcami.”

Peter Ölvecký, kapitán SR: “Veľmi nám pomohol prvý gól v presilovke. Od tej chvíle sme si začali veriť, hrali sme lepšie. Nemci mali možno viac šancí, ale dobre sme bránili a podržal nás brankár.”

Marek Ďaloga, obranca SR: “Dnes sme nekorčuľovali tak dobre ako v predchádzajúcom zápase, ale pomáhali sme jeden druhému. Podržal nás brankár Rybár a vyšli nám presilovky.”

 

Brankári Slovenska zatiaľ ozdobou, Rybár: “Mal som aj šťastie”

Slovenským brankárom sa zatiaľ na Nemeckom pohári 2017 darí. V piatok po zápase s USA (2:1) vyhlásili za najlepšieho hráča SR Jána Laca, v sobotu po dueli s Nemeckom (3:0) prebral cenu Patrik Rybár.

“Mal som aj veľa šťastia, ale to patrí k tomu. Som rád, že som sa popasoval so svojou šancou, teší ma víťazstvo,” skonštatoval po stretnutí 24-ročný gólman, ktorému ku čistému kontu pomohla aj žŕdka. Tá zvonila v druhej tretine v presilovke Nemcov. “Naozaj? No tak o tom ani neviem. Ale dobre som si postavil bránku. Ak by z toho bol gól, aj tak by sme stále vyhrali. A to je najdôležitejšie,” dodal.

Rybár si výbornú formu priniesol z českej ligy. Brankár Mountfieldu Hradec Králové nedávno ťahal sériu bez inkasovaného gólu, ktorá trvala 245 minút a 27 sekúnd. V historickej tabuľke sa v tejto štatistike dostal na druhé miesto. K prekonaniu rekordu Vladimíra Hudáčka zo Zlína zo sezóny 1999/2000 mu chýbalo iba osemnásť minút. “Áno, v klube sa mi darí, ale na medzinárodnom fóre je to iná liga. Nemci hrali veľmi dobre, rýchlo, nebolo to jednoduché,” priznal najlepší hráč Slovenska, ktorý nemal jednoduchú úlohu, pretože v hale Curta Frenzela bola búrlivá atmosféra, ktorá hnala dopredu domácich hokejistov. “Mne sa hrá lepšie, keď je plný dom. Som na to zvyknutý z Čiech,” uviedol Rybár.

Nemci vyslali na slovenskú bránku 23 striel, množstvo odrazených pukov však Slováci poslali včas do bezpečia. Aj preto nemali domáci veľa možností presadiť sa v bránkovisku. “Všetci hrajú na sto percent, aj Nemci bojujú o olympiádu. Bolo to cítiť a aj keď sa to možno nezdalo, tak boli naozaj nepríjemní,” poznamenal Rybár, z ktorého výkonu mal radosť aj jeho otec Pavol, bývalý vynikajúci brankár. “Voláme si každý deň, ale nerozprávame sa napríklad o tom, ako by som mal chytať proti tomu a tomu. Len mi povedal, aby som bol pokojný. Som rád, že sme vyhrali.”

V záverečnom zápase nastúpia Slováci proti olympijskému výberu Ruska, tento duel rozhodne o tom, kto sa stane víťazom turnaja. Do bránky sa v ňom postaví Marek Čiliak, pre ktorého sú výkony jeho kolegov hodenou rukavicou. “Budem mu veľmi držať palce. Verím, že aj on to vychytá. Mne sem tam niečo vypadlo, ale dúfam, že to bude len lepšie,” uzavrel Rybár.

Reklama

 

Darilo sa aj reprezentantom do 17 rokov

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov zvíťazili v záverečnom zápase na turnaji v Púchove nad Nemeckom 5:2 a obsadili prvé miesto.

Na Turnaji štyroch krajín vyhrali vo všetkých troch stretnutiach, keď v predchádzajúcich dueloch zdolali Francúzsko “18” 3:2 po nájazdoch a Švajčiarsko “17” 3:1.

      Výsledok:

Reklama

Slovensko “17” – Nemecko “17” 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

 Góly: 6. Kormúth (M. Hlaváč), 25. Jevoš (A. Valigura), 31. J. Haščák (M. Hlaváč), 42. Mudrák (Golian, Kupka), 60. Kormúth – 2. L. Reichel (Schumacher), 21. Kinder (Alberg). Vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1. Strely na bránu: 34:25. Rozhodovali: Müllner, Kalina – Korba, Bogdaň, najlepší hráč zápasu: Matúš Hlaváč – Lukas Reichel, 298 divákov.

 Zostava SR: Kozel – Golian, Mudrák, Ganz, Kňažko, Hudík, Hlaváč, Lavička, Haško – Lobodowski, Jellúš, Ďuriš – Haščák, Jevoš, Valigura – Škultéty, Kupka, Kormúth – Bača, Gergel, Švajlen

Ján Lipiansky, hlavný tréner SR “17” (SZĽH): “Začali sme znovu veľmi zle, keď sme hneď z prvej akcie dostali gól, ale tím sa nepoložil. Dnes to bol z našej strany výborný výkon, najlepší na turnaji. Taktické pokyny a veci, ktoré sme od hráčov chceli, dnes naplno splnili. Za dnešné tri tretiny si chalani zaslúžia absolutórium, vyhrali úplne zaslúžene nielen dnešný zápas, ale aj celý turnaj.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

10:59

Úrady v Burkine Faso vo štvrtok neskoro večer oznámili, že na dva týždne pozastavili vysielanie rozhlasových staníc britskej BBC a americkej Voice of America (VoA) za reportáž o správe ľudskoprávnej organizácie, ktorá armádu v tejto krajine obviňovala z útokov na civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

10:45

Japonský premiér Fumio Kišida navštívi budúci týždeň Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj v čase, keď sa jeho krajina snaží posilniť vzťahy s Južnou Amerikou.

Kišidove turné potrvá šesť dní a japonský premiér sa počas neho stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom i brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, uviedla Kišidova kancelária.

10:35

Dvaja astronauti pridelení americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) na prvý pilotovaný vesmírny let spoločnosti Boeing dorazili vo štvrtok na miesto plánovaného štartu rakety, ktorý je naplánovaný 6. mája.

Testovacími pilotmi kozmickej lode Starliner od spoločnosti Boeing budú Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová. Stroj je pripravený na svoj prvý pilotovaný vesmírny let po niekoľkých rokoch odkladov. Posádka vyštartuje z kozmodrómu Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Barry "Butch" Wilmore
Na snímke astronauti NASA Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová pózujú počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.

09:00

Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov, oznámili v piatok severokórejské médiá.

Testované ukazovatele testu boli vyhodnotené ako veľmi uspokojivé, uviedla severokórejská štátna agentúra KCNA.

08:52

Ceny ropy v piatok ráno vzrástli a po dvoch týždňoch v strate za sebou smerujú k celotýždňovému zisku. Trh podporila najmä americká ministerka financií Janet Yellenová, keď vyjadrila optimizmus, že hospodársky rast v USA bol v prvom štvrťroku pravdepodobne silnejší, než naznačili prvé odhady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali