HKL: CSKA smúti, po strate trénera Vasilija Tichonova zomrel aj Vladimír Vikulov

HKL: CSKA smúti, po strate trénera Vasilija Tichonova zomrel aj Vladimír Vikulov

Moskva 12. augusta (TASR) – Po nedávnom tragickom úmrtí trénera Vasilija Tichonova smútia v hokejovom CSKA Moskva aj nad stratou bývalého hráča Vladimira Vikulova. Ako informuje oficiálna internetová stránka klubu, Vikulov zomrel vo veku 68 rokov.

Vladimir Vikulov je odchovancom armádneho klubu a jeho dres obliekal dlhých 13 rokov. Vytvoril skvelú útočnú formáciu spolu s Viktorom Polupanovom a Anatolijom Firsovom, ktorých dal dokopy niekdajší tréner CSKA a zbornej ZSSR Anatolij Tarasov. Je dvojnásobným olympijským víťazom (1968, 1972) a 7-násobným majstrom sveta (1966-1971, 1975). Majstrom Ruska sa stal 12-krát, trikrát sa stal víťazom Pohára ZSSR.

Na olympijských turnajoch a majstrovstvách sveta odohral 75 zápasov, v ktorých súperových brankárov prekonal 53-krát. V šampionátoch bývalého ZSSR dosiahla jeho bilancia 520 stretnutí a 283 gólov. Je držiteľom ceny "Traja kanonieri" 1971/72 (Vikulov-Firsov-Charlamov).

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:32

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v 3. kole nadstavby o majstra SR na palubovke Dusla Šaľa 34:24.

20:27

Ukrajina v stredu oznámila, že obmedzuje dodávky elektriny po celej krajine, a varovala pred možnými výpadkami po rozsiahlom ruskom raketovom a dronovom útoku na energetický systém krajiny. Informovala o tom agentúra AFP.

Ruské ministerstvo obrany označilo svoje údery za odvetné. “V reakcii na pokus režimu v Kyjeve poškodiť ruské energetické zariadenia dnes ráno ozbrojené sily Ruskej federácie spustili skupinový útok proti energetickým zariadeniam a závodom vojensko-priemyselného komplexu Ukrajiny,” uviedlo ministerstvo.

20:13

Futbalistky Spartaka Myjava zvíťazili v stredajšom finále Slovenského pohára žien v Nitre nad Košicami vysoko 8:0. Obhájili tak vlaňajší triumf – minulý rok zdolali v rovnakej fáze Spartak Trnava 3:0.

19:31

Chorvátska vládnuca konzervatívna strana sa po aprílových voľbách dohodla na vytvorení koalície s krajne pravicovou stranou. Oznámil to v stredu premiér a stranícky líder Andrej Plenkovič, informovala agentúra Reuters.

Strana Chorvátskeho demokratické spoločenstvo (HDZ), ktorá získala 61 zo 151 kresiel v parlamente, dosiahla dohodu s Hnutím za vlasť (DP), ktoré sa na základe výsledkov volieb dostalo do rozhodujúcej pozície pri tvorbe vlády.

Plenkovič bude v prípade schválenia novej koalície premiérom tretie funkčné obdobie.

Andrej Plenkovič
Na snímke predseda vlády Chorvátskej reubliky Andrej Plenkovič
18:25

V noci a vo štvrtok (9. 5.) ráno môže niektoré okresy Slovenska potrápiť prízemný mráz. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe. Vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od polnoci do 7.00 h.

18:21

Americký minister obrany Lloyd Austin v stredu potvrdil, že vláda USA pozastavila jednu dodávku bômb Izraelu. Dôvodom sú obavy, že krajina začne pozemnú ofenzívu v meste Rafah v Pásme Gazy bez dostatočných opatrení na ochranu civilistov, aké žiadajú Spojené štáty. Informovali agentúry AP a Reuters.

Nemenovaný predstaviteľ americkej vlády predtým podľa agentúr AFP a AP povedal, že USA minulý týždeň pozastavili jednu dodávku zbraní, pozostávajúcu z 1800 bômb s hmotnosťou 907 kilogramov a 1700 bômb s hmotnosťou 226 kilogramov.

17:58

Klimatická aktivistka Greta Thunbergová dostala v stredu v rodnom Švédsku pokutu za to, že sa neriadila príkazmi polície. Verdikt okresného súdu v Štokholme zaznel po tom, ako v marci blokovala vstup do parlamentu, informuje agentúra Reuters.

Piatich aktivistov vrátane Thunbergovej postavili pred súd po tom, ako ich policajti 12. a 13. marca odviedli z miesta protestu proti nekonaniu politikov v oblasti následkov klimatickej zmeny.

Proces s Thunbergovou vo Švédsku
védska klimatická aktivistka Greta Thunbergová odpovedá na otázky novinárov v budove súdu v Štokholme
17:21

Ministerstvo obchodu v Spojených štátoch zrušilo licencie, na základe ktorých mohli americké technologické firmy ako Intel a Qualcom dodávať komponenty čínskej technologickej spoločnosti Huawei. Informovali agentúry AFP a Reuters.

Huawei je v centre sporu medzi Pekingom a Washingtonom, ktorý firmu podozrieva, že jej technológie slúžia na špionáž v záujme čínskych tajných služieb. Spoločnosť tieto obvinenia popiera.

17:20

Nemecký výrobca počítačových čipov Infineon potvrdil, že v rámci ohláseného programu znižovania nákladov prepustí časť svojich zamestnancov. Informuje agentúra DPA.

Spoločnosť zhoršila svoju prognózu na celý finančný rok 2023/2024 už vo februári po neuspokojivých výsledkoch v prvom finančnom štvrťroku.

17:19

Členské krajiny EÚ sa v stredu “v zásade” dohodli, že výnosy z ruských aktív zmrazených v Európskej únii budú využité na vojenskú pomoc Ukrajine a podporu jej obnovy. Oznámilo to na sociálnej sieti belgické predsedníctvo v Rade EÚ.

Dohoda sa týka využitia úrokov a ďalších ziskov zo zablokovaných ruských aktív, nie však priamo samotných aktív.

17:15

Nemocniciam na juhu Pásma Gazy ostalo palivo pre elektrické generátory už iba na tri dni a jeho zásoby pre uzavreté hraničné priechody nemôžu doplniť. V stredu to uviedol šéf Svetovej zdravotníckej organizácie. Informovala agentúra AFP.

Generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus uviedol, že Al-Najjar, jedna z troch nemocníc v Rafahu, už nefunguje v dôsledku pokračujúcich nepriateľských akcií v okolí a vojenskej operácie v Rafahu.

16:36

Japonská automobilka Toyota dosiahla v uplynulom finančnom roku rekordný zisk, ktorý sa v medziročnom porovnaní zdvojnásobil na 4,9 bilióna japonských jenov (29,4 miliardy eur). Informovala agentúra Reuters.

Skupina plánuje v tomto roku celosvetovo predať 10,95 milióna vozidiel, čo predstavuje pokles o 1,3 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

16:28

Európska komisia (EK) dokáže zabezpečiť správne a okamžité zaznamenanie výdavkov vykazujúcich nezrovnalosti, ich vymáhanie však často trvá príliš dlho. Vyplýva to zo správy, ktorú v utorok sprístupnil Európsky dvor audítorov (EDA).

V rokoch 2014 – 2022 bolo vo všetkých oblastiach vykázaných 14 miliárd eur neoprávnených výdavkov. Ich vymáhanie je kľúčovým prvkom systému vnútornej kontroly EÚ.

Audítori zistili, že vydanie žiadosti o vrátenie prostriedkov po ukončení financovaných činností trvá zvyčajne 14 až 23 mesiacov a získať ich späť trvá od troch do piatich mesiacov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rôzne druhy listnatých stromov v arboréte Borová hora pri Zvolene

Autor: FOTO TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Náhlik

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali