HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 4:0 v 29. kole

HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 4:0 v 29. kole

Banská Bystrica 12. decembra 2016 (TASR/HSP)

 

HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Góly: 10. I. Ďatelinka (Truchno, Matuškin) 26. Kafka (Bortňák, M. Lunter), 26. Sarault (Tománek, Truchno), 37. Tománek (T. Surový, Maione). Rozhodovali: Snášel, Valach – Gajan, Smrek, vylúčení: 3:4, navyše: 59. Bortňák (Banská Bystrica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, zmeny: od 7. minúty Banská Bystrica bez Kubku, 2307 divákov

Reklama

Zostavy:

Banská Bystrica: Košarišťan – Kubka, Ďatelinka, Wishart, Maione, Mihálik, Matuškin, Cebák, Ťavoda – Lamper, Češík, Matoušek – Buc, Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Lunter – Tománek, Sarault, Truchno

Reklama

Košice: Habal – Deyl, Jankovič, Matejka, Šmach, Dudáš, Pavúk – Bicek, Suja, Nagy – Hričina, Boltun, Milý – Tibor Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš, Hruška, Klíma

 

Prvá tretina bola v réžii Bystričanov, no do vedenia mohli ísť v presilovke hostia. Po strele Suju Košarišťan puk vyrazil pred Biceka, aby ho napokon na čiare bravúrne vychytal. V oslabení sa do prečíslenia dostali Surový s Matouškom, ale domáci kapitán neprihral a napokon puk poslal do bočnej siete Habalovej svätyne. Košický gólman napokon kapituloval v desiatej minúte. Ujala sa strela Ivana Ďatelinku príklepom, ktorý mieril parádne pod hornú žŕdku – 1:0. Východoslováci ani po tomto zásahu nehrozili, naopak vedenie mohli zvýšiť Hickomott a Matoušek zblízka, český brankár v drese “oceliarov” podržal svoj tím. “Barani” hrali od siedmej minúty bez Kubku, ktorého trafil puk do tváre po koncovke Suju.

Na začiatku druhej tretiny mohli hostia vyrovnať z prečíslenia. Puk po strele Hričinu Košarišťan vyrazil pred Matejku, no ten sa pri ľavej žrdi nepresadil. V brejku neuspel ani Bicek. Tlak mali Bystričania, stupňovali ho a vyplatilo sa. Lunter dobre dobiedzal pred bránkou, kde bol natlačený, čo využil Petr Kafka. Dobre sa zorientoval a mieril do odkrytého priestoru Habalovej svätyne. Uplynulo iba 39 sekúnd a bolo 3:0. Tománek od zadného mantinelu nahral Saraaultovi, ktorý pohotovo zakončil. Košice potom nevyužili presilovku, v ktorej mali dobré možnosti Nagy a Šedivý. Na opačnej strane z prečíslenia Surový mieril do hornej žŕdky. Mrzieť ho to nemuselo, pretože v 37. minúte prihral ideálne Tománkovi a bývalý najlepší kanonier najvyššej súťaže švihom zavesil – 4:0.

Ani v tretej časti sa Východoslovákom nedarilo zdramatizovať stretnutie. Viac striel i príležitostí mali Banskobystričania, ktorí si kontrolovali hru a mohli pridať aj piaty gól. Najbližšie mali k nemu Lamper, Češík, v brejku Truchno a z dorážky Tománek. Na opačnej strane bola nebezpečnejšia iba strela Klímu, ale puk sa pod hornú žŕdku nezmestil. Aj preto sa stav nemenil a tri body si udržali domáci hokejisti s prehľadom.

Reklama

 

Reakcie po zápase

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: “Videli sme dobrý zápas. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme dokázali dať dva góly v rýchlom slede, čo nás dostalo na koňa a popadalo nám to tam. Chalani hrali s chuťou, súper síce hrozil z brejkov, ale do ničoho vážnejšieho sme ho nepustili. Po šnúre nevydarených zápasov sa vraciame k našej typickej hre. Musím svojim zverencom pogratulovať k výbornému výkonu.”

Rostislav Čada, tréner Košíc: “Zaostávali sme za domácimi hráčmi v korčuľovaní a boli sme neúspešní v osobných súbojoch, hlavne v obranných. Vyvrcholilo to troma gólmi v druhej tretine. Cez akúkoľvek snahu, úsilie a bojovnosť sme nedokázali dosiahnuť lepší výsledok. Domáci vyhrali zaslúžene, zaostali sme za nimi najmä po fyzickej stránke, keďže máme problém so zostavou.”

Andrej Košarišťan, brankár Banskej Bystrice: “Dobre som sa pripravil na tento zápas, ktorý sme zvládli všetci. Sústredil som sa na to, aby som neinkasoval gól. Chlapci predo mnou bojovali, bolo vidno, že mi chcú dopriať nulu a som im za to vďační. Ďakujem aj fanklubu za blahoželanie k mojím sobotňajším narodeninám. Čisté konto je pekný darček.”

Reklama

Ladislav Nagy, kapitán Košíc: “Ak nedáme tri góly do prázdnej bránky, ťažko sa vyhráva. Nevyužili sme presilovky. Ak by sme dali my prvý gól, bolo by to inak, ale súper ho dal a bol v laufe. Hráme v oklieštenej zostave, chýbajú nám hráči, takže je to náročné. Odišli nám fyzické sily. Navyše Bystričania dobre bránili, takže sme sa aj pre to nepresadili.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:19

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali